رییس سازمان حفاظت محیط زیست: نمی‌توانیم تحریم را نادیده بگیریم | به گونه‌ای با ظرفیت‌های انرژی کشور برخورد کردیم که انگار سرگنج نشسته‌ایم-راهبرد معاصر
رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم به‌کارگیری اتباع خارجی کار دست رستوران بین راهی داد آزار پرنده در حال انقراض در سواحل جنوبی توسط چند ماهیگیر + ویدئو توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده

رییس سازمان حفاظت محیط زیست: نمی‌توانیم تحریم را نادیده بگیریم | به گونه‌ای با ظرفیت‌های انرژی کشور برخورد کردیم که انگار سرگنج نشسته‌ایم

رییس سازمان حفاظت محیط زیست: نمی‌توانیم تحریم را نادیده بگیریم. شما به گاز‌های گلخانه‌ای نگاه کنید، در تولید و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ما جزو ده کشور اول هستیم؛ ولی شما رشد اقتصادی را که نگاه کنید، می‌بینید اتفاق خاصی در کشور نیفتاده است. یعنی هزینه فایده‌اش اصلاً برای ما نمی‌ارزد؟ به گونه‌ای با ظرفیت‌های انرژی کشور برخورد کردیم که انگار سرگنج نشسته‌ایم.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 06
کد خبر: ۲۵۶۴۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به‌هرحال، ما در مسائل مختلف کشورمان از شرایط تحریم متأثر هستیم. در محیط‌زیست هم نمی‌توانیم شرایط ناشی از تحریم را نادیده بگیریم. ما در محیط‌زیست انسانی به‌خصوص در اندازه‌گیری‌های محیط‌زیستی، پایش آلاینده‌ها، در سیستم‌ها کنترل آلودگی و… می‌بینیم که به وضوح متأثر از شرایط تحریم بوده‌ایم.

 وی افزود: مثلاً صنعت می‌خواهد اقدامات مثبتی را انجام بدهد که همسو با محیط‌زیست باشد، ولی شرایط ناشی از تحریم، محدودیت‌هایی را در این زمینه به وجود آورده است. محدودیت‌های گمرکی ومحدودیت‌هایی برای کشور‌های عرضه‌کننده تجهیزات و فن‌آوری‌های محیط‌زیستی باعث شده است که امکان دریافت مستقیم این فن‌آوری‌ها وجود نداشته باشد و ما آن را باید از یک کشور واسط یا از یک کشور جایگزین با قیمت چند برابر به دست آوریم.

عدم دسترسی به فن‌آوری‌های نوین باعث ایجاد مشکلاتی هم در سیستم‌های کنترل و کاهش آلودگی و هم در سنجش و اندازه‌گیری‌های آلودگی گردیده است. به‌هرحال، دستگاه‌هایی که ما داریم، همه اینها کالیبراسیون، نگهداشت، لوازم مصرفی و یدکی می‌خواهند.

او گفت: واقعیت این است که مسائل محیط‌زیستی ما در انزوا وعدم تعامل با جهان حل نمی‌شود. ما نیازمند این هستیم که با کشور‌های دیگر در تعامل باشیم؛ کما اینکه الآن کشور جمهوری اسلامی ایران به‌غیر از توافق‌نامه پاریس که در مورد گاز‌های گلخانه‌ای است، به اغلب کنوانسیون‌ها و پروتکل‌های محیط‌زیستی پیوسته است. ولی عملاً به خاطر تحریم‌ها، ما از ظرفیت‌های بین المللی نمی‌توانیم بهره‌ببریم. کوتاه بودن دست کشور از دسترسی به تکنولوژی‌های روز دنیا، بر مشکلات محیط زیستی افزوده است.

شما به گاز‌های گلخانه‌ای نگاه کنید، در تولید و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ما جزو ده کشور اول هستیم؛ ولی شما رشد اقتصادی را که نگاه کنید، می‌بینید اتفاق خاصی در کشور نیفتاده است.

وی در ادامه اضافه کرد: یعنی هزینه فایده‌اش اصلاً برای ما نمی‌ارزد؟ به گونه‌ای با ظرفیت‌های انرژی کشور برخورد کردیم که انگار سرگنج نشسته‌ایم. با این شکل مصرف منابع انرژی و محیط زیستی کشور، آیا چیزی به نام ایران برای آیندگان باقی خواهیم گذاشت؟

مسئولین، تحریم را نقابی برای سوءمدیریت خود کرده‌اند. همه مشکلات کشور را به گردن تحریم انداختن درست نیست. مدیریت پسماند، هوای پاک، بهبود سوخت و… همگی دارای قوانین بالا دستی است. /جماران 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار