به گزارش راهبرد معاصر، آوات بازیار روز جمعه اظهار داشت: این گونه کمیاب توسط یکی از اهالی روستای "ملالر" از توابع بخش سیمینه این شهرستان تحویل محیط بانان اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان شد.
وی افزود: این پرنده به جهت آسیب دیدگی در قسمت بال هایش قادر به پرواز نبود که توسط این روستایی نجات داده شده و هم اکنون در اداره حفاظت محیط زیست بوکان نگهداری و در حال تیمار شدن است.
وی ادامه داد: گزارشها و مشاهدات ثبت شده نشان میدهد این گونه پرنده در سطح کشور بسیار محدود بوده و جزو پرندگان کمیاب است که برای نخستین بار در استان و در شهرستان بوکان مشاهده شده است.
بازیار افزود: جغد معمولا یک پرنده شب گرد است و به طور عمده از جوندگان کوچک تغذیه و زندگی در مناطق مسکونی را ترجیح میدهد و معمولا در ساختمانهای روستایی، برجها و خرابهها زاد و ولد میکند. وی گفت صدای این پرنده متنوع است و هنگام ترسیدن صدایی شبیه 'هیس' از خود تولید میکند.
جغد سفید با نام علمی Tyto alba،۳۴ سانتی متر ارتفاع دارد، جغدی است پا دراز، با رنگ روشن و صورت سفید، سطح پشتی آن به رنگ نخودی طلایی و دارای خالهای ریز است و سطح شکمی سفید نسبتا یک دست دارد.
جغد سفید از پرندگان بومی ایران است، در گذشته این پرنده به تعداد کم دیده میشده و، اما در حال حاضر از گونههای خیلی نادر بشمار میآید./ایرنا