اما و اگرهای استخدام معلمان حق التدریسی‎-راهبرد معاصر
ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

اما و اگرهای استخدام معلمان حق التدریسی‎

علی رغم تأکید‌های فراوان مجلس شورای اسلامی هنوز برای استخدام و بکارگیری این نیروها، ساز و کار روشن و مشخصی از سوی آموزش و پرورش ارائه نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۳۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 22
کد خبر: ۲۵۶۵۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ معلمان حق التدریسی به گروهی از معلمان مدارس ابتدایی و پیش دبستانی کشور گفته می‌شود که آموزش و پرورش بدون تعهد استخدامی مشخص از آن‌ها برای رفع نیاز به معلم به ویژه در مناطق محروم استفاده می‌کند؛ نیرو‌هایی که در مقایسه با معلم‌های رسمی با دریافتی و مزایایی به مراتب پایین تری مشغول به تحصیل هستند و در غالب موارد حقوق پرداختی به آن‌ها با تأخیر چند ماه پرداخت می‌شود.


علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی تهران20 با اشاره به این‌که وظیفه ذاتی این وزارتخانه پوشش تحصیلی حداکثری جمعیت لازم‌ التعلیم کشور است، اظهار کرد: برای این کار قوانین مشخص در حوزه نیروی انسانی داریم و در قانون مدیریت خدمات کشوری برای معلمان رسمی مطالب مشخصی وجود دارد.

 

وی افزود: پراکندگی کشور و ضرورت ارائه خدمات آموزشی و پرورشی ما را ناچار می‌کند از نیروهای پاره‌وقت استفاده کنیم که تبلور آن معلمان حق‌التدریس هستند و براساس شرایطی در آموزش و پرورش به‌کار گرفته می‌شوند و بخشی از وظایف تعلیم و تربیت را انجام می‌دهند.

 

الهیار ترکمن گفت: از سال 88 هر فردی سابقه حق‌التدریس در آموزش و پرورش داشت، به‌استخدام در آمد و تا سال 89 تمام افراد حق‌التدریس و آموزش‌یاران نهضت سواد‌آموزی استخدام شدند و تعداد آنها صفر شد، اما نیاز به نیروی انسانی صفر نمی‌شود و در سال‌های بعد مجدداً از نیروهای حق‌التدریس استفاده کردیم.

 

فعالیت 32هزار معلم حق‌التدریس آزاد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هم‌اکنون برای ارائه خدمات آموزشی و پرورشی از 32 هزار معلم حق‌التدریس آزاد استفاده می‌کنیم که تعداد معلمان کشور 570هزار نفر است و بر این اساس کمتر از 10 درصد آنها حق‌التدریس هستند.

 

جذب و استخدام معلمان حق‌التدریس تا دو ماه آینده

وی در پاسخ به این که چرا قانون استخدام معلمان حق‌التدریس اجرا نمی‌شود، مطرح کرد: قانونی که شهریور سال 97 در مجلس تصویب شد، مقرر کرد تا کمیته‌ای برای تدوین آئین‌نامه استخدام تشکیل شود و در این کمیته دو نماینده مجلس، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، اداری و استخدامی و آموزش و پرورش حضور داشتند که آئین‌نامه استخدام معلمان حق‌التدریس را تدوین کردند و در دولت تصویب و به آموزش و پرورش ابلاغ شد و هم‌اکنون منتظر اعلام نظر هیئت تطبیق مصوبات دولت در مجلس هستیم که اگر مغایرتی اعلام نکنند تا دو ماه آینده جذب و استخدام نیروهای حق‌التدریس انجام می‌شود.

 

الهیار ترکمن گفت: طبق قانون مصوب مجلس فرصت به‌کارگیری معلمان حق‌التدریس تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی سال 1400 است و هم‌اکنون منتظر اعلام نظر هیئت تطبیق مصوبات دولت در مجلس هستیم.

 

انتقال 1200میلیارد تومان مطالبات سال 97 به 98

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش با کسری مزمن بودجه مواجه است و این مسئله در سال‌های اخیر اتفاق نیفتاده و شاید ریشه آن به 5 دهه گذشته بازمی‌گردد که البته کل کشور باید برای حل این مسئله کمک کند؛ در شروع سال 98، 1200 میلیارد تومان از مطالبات پرداخت‌نشده سال 97 وجود داشت که هم‌اکنون بخش زیادی از آن پرداخت شده و 130 میلیارد تومان باقی مانده است.

 

مطالبات حق‌التدریس فروردین و اردیبهشت 98 معلمان با حقوق مهر واریز می‌شود

وی با تأکید بر این‌که یکی از اقدامات انجام‌شده ورود به سازوکارها و ظرفیت‌های بودجه بود و بر این اساس بند «ک» تبصره 12 بودجه مد‌نظر قرار گرفت، مطرح کرد: بر این اساس تمام موارد غیر از حقوق که حکم حقوق دارد، از جمله حق‌التدریس معلمان ماهانه پرداخت خواهد شد، با ابلاغیه‌ای که 10 روز قبل داشتیم مطالبات حق‌التدریس معلمان رسمی تا اسفند سال 97 به‌طور کامل تسویه شد و مطالبات مربوط به فروردین و اردیبهشت 98 را با حقوق مهر ماه پرداخت می‌کنیم، تا پرونده مطالبات حق‌التدریس سال 97 بسته شود.

 

از آبان ماه حق‌التدریس معلمان رسمی ماهانه پرداخت می‌شود

الهیار ترکمن با اشاره به این‌که از آبان ماه نیز حق‌التدریس معلمان رسمی ماهانه پرداخت خواهد شد، درباره کلاس‌های بدون معلم، گفت: در ساماندهی نیروی انسانی چند ظرفیت مورد توجه است از جمله ساعات موظف معلمان، ساعات حق‌التدریس شاغلان به‌میزان 2.5 میلیون ساعت در هفته، 32 هزار معلم حق‌التدریس آزاد، سربازمعلمان، نیروهای خرید خدمت و مجوز 14 ساعت تدریس هفتگی معلمان بازنشسته.

 

هیچ استانی گزارشی از کلاس‌های خالی اعلام نکرده است

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: ماده 63 قانون برنامه ششم توسعه ورود نیرو به آموزش و پرورش را از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی تعیین کرده است، از سوی دیگر ضوابط اجرایی بودجه سال 98 به‌کارگیری نیروی حق‌التدریس جدید را ممنوع کرده است و به همین دلیل مجبور به استفاده از سربازمعلمان و افراد بازنشسته هستیم. همچنین هر دو روز یک‌بار از 32 اداره‌کل آموزش و پرورش استان‌ها گزارش می‌گیریم که تا به امروز هیچ استانی گزارشی از کلاس‌های خالی به ما اعلام نکرده است و ظرفیت‌های تدریس را براساس تعداد دانش‌آموزان برآورد و به استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که براساس نیاز، نیرو را برای به‌کارگیری در اختیار دارند.

 

وی ابراز کرد: ما در ستاد آموزش و پرورش باید از طریق ادارات‌کل متوجه کلاس‌های بدون معلم شویم. وقتی به ما گزارشی نمی‌دهند چگونه می‌خواهیم مطلع شویم، برخی مثالی را بیان می‌کنند و آن را به کل کشور تعمیم می‌دهند، در شهرستان‌های تهران مناطقی وجود دارد که معلم حاضر نمی‌شود برای تدریس به آنجا برود. از سوی دیگر نباید سیاه‌نمایی کنیم که تمام کلاس‌های درس ناایمن است و بیایید ببینید که سازمان نوسازی مدارس چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد.

 

تشکل‌های معلمان گذشته و آینده مشکلات را نمی‌بینند

الهیار ترکمن با اشاره به این که تشکل‌های معلمی در لحظه تصمیم می‌گیرند و گذشته و آینده مشکلات را نمی‌بینند، گفت: بنده مواردی را در برخی مناطق مشاهده کرده‌ام که معلم می‌گوید "به کلاس درس نمی‌روم"، و ناگزیر هستم به‌جای او حق‌التدریس تأمین کنم، تشکل‌های معلمان تا به امروز برای بهبود شرایط آموزش و پرورش چه پیشنهاداتی ارائه کرده‌اند؟ کار ساماندهی نیروی انسانی سال 98 در بازه زمانی تیر تا شهریور انجام شد و نمی‌توانیم کل مشکلات آموزش و پرورش را در این مدت حل کنیم، چرا تشکل‌ها مشکلات را به ما منعکس نکردند.

 

مگر استعفای بطحایی مشکلات را حل کرد

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، با ابراز اینکه "اگر از تراکم بالای کلاس‌های درس و شرایط دشوار کار معلمان صحبت می‌کنیم، این موارد معلول است نه علت"، افزود: راهکارهای احساسی مانند استعفا دادن وزیر هنگام فصل بودجه، مسائل آموزش و پرورش را حل نمی‌کند. مگر استعفای آقای بطحایی مشکلات را حل کرد؟ تشکل‌هایی که علیه او کار می‌کردند امروز باید بیایند و جواب دهند؛ همکاران ما در امور اداری وزارت آموزش و پرورش بیش از 18 ساعت در روز کار می‌کنند و گاه ساعت 2 نیمه‌شب به خانه می‌روند.

 

وی درباره دریافت پول از خانواده‌‌ها توسط مدارس گفت: ده‌ها بار اعلام کرده‌ایم که این مسئله داوطلبانه است و راهکارهای برخورد با آن نیز اعلام شده است، همچنین نظر رئیس جمهور این نیست که آموزش و پرورش را خصوصی یا پولی کنیم، در ستاد هر برنامه‌ریزی که انجام می‌شود در درجه اول از سوی تشکل‌ها مورد نقد قرار می‌گیرد و فرصت‌های بسیاری را از دست می‌دهیم.

 

الهیار ترکمن درباره رتبه‌بندی معلمان مطرح کرد: رتبه‌بندی به‌زودی در صحن دولت تصویب می‌شود و هر زمان که ابلاغ شد اجرای آن از مهرماه محاسبه خواهد شد.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۳۰
0
0
اقآی ترکمن گفتند در حال حاضر هیچ کلاسی بدون معلم نیست، بله!چونکه چند پایه تحصیلی رو چپوندن توی یک کلاس با یه دونه معلم!
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار