ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

گاف بزرگ فدراسیون در حذف ۶ وزنه‌بردار جوان از قهرمانی جهان

فدراسیون وزنه‌برداری یکی از قوانین مهم مبارزه با دوپینگ را با وجود تاکید در آیین‌نامه رعایت نکرد و موجب حذف شش وزنه‌بردار جوان از مسابقات جهانی شد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۷ - ۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 21
کد خبر: ۲۵۷۸۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ فدراسیون وزنه‌برداری ایران اعلام کرد:" ۶ وزنه‌بردار ملی‌پوش از مسابقات قهرمانی جوانان جهان حذف شدند، چون بازه زمانی آزمایش‌های دوپینگ آنها به جای ۱۴ روز ۱۲ روز بود و ۴۸ ساعت کمتر از حداقل زمان تعیین شده از سوی ITA بود. " همچنین عنوان شد فدراسیون وزنه‌برداری ایران به شدت به تصمیم ITA معترض شده است و حتی هادی پانزوان سرمربی تیم جوانان و سجاد انوشیروانی رییس فدراسیون اعلام کردند در نامه فدراسیون جهانی اشاره‌ای به بازه زمانی ۱۴ روزه برای انجام تست‌ها نشده بود. "

 اعتراض ایران بی مورد است و این قانون صراحتا در آیین‌نامه مبارزه با دوپینگ که در سایت فدراسیون جهانی وزنه برداری قرار دارد، درج شده است.

این آیین‌نامه برای سال ۲۰۲۴ است و بند ۹ ماده ۱۸ آیین‌نامه مربوط به تعهدات فدراسیون‌های گروه A و B است.

در این بند آمده است: فدراسیون‌های گروه A و گروه B عضو فدراسیون جهانی باید اطمینان حاصل کنند تمام ورزشکاران شرکت کننده در قهرمانی جوانان جهان، قهرمانی بزرگسالان جهان و المپیک (رویداد‌های گزینشی) تحت آزمایش دوپینگ قرار می‌گیرند.

همچنین در بند ۹.۳ و ۹.۵ ماده ۱۸ آیین‌نامه آمده است: فدراسیون‌های عضو گروه A باید اطمینان حاصل کنند شش ماه قبل از حضور در رویداد منتخب، حداقل ۲ تست دوپینگ بدون اطلاع و خارج از مسابقه بر روی ورزشکاران انجام شود و فاصله بین تست‌ها باید حداقل ۲ هفته باشد.

در بند ۹.۴ ماده ۱۸ آیین نامه نیز آمده است: فدراسیون‌های عضو گروه B باید اطمینان حاصل کنند که شش ماه قبل از حضور در رویداد منتخب، حداقل یک تست دوپینگ بدون اطلاع و خارج از مسابقه بر روی ورزشکاران انجام شود.

در بند ۹.۱۰ ماده ۱۸ آیین‌نامه مجددا تاکید شده است الزام انجام آزمایش بند‌های ۹.۳ و ۹.۴ بر عهده هر یک از فدراسیون‌های عضو است.

فدراسیون‌های گروه A و B چه فدراسیون‌هایی هستند:

طبق آیین نامه مبارزه با دوپینگ فدراسیون‌های ملی براساس خطر دوپینگ از شدید به کم به سه گروه A و B و C طبقه بندی می‌شوند. این طبقه بندی اول هر سال توسط فدراسیون جهانی انجام می‌شود.

با توجه به اینکه از ایران خواسته شده بود دو بار تست دوپینگ از ورزشکاران خود بگیرد بنابراین در گروه A قرار دارد.

اشتباه عجیب فدراسیون ایران

فدراسیون ایران طبق همین آیین نامه شش ماه پیش از مسابقه قهرمانی جوانان جهان فرصت داشته از ورزشکاران خود تست دوپینگ بگیرد، اما در آستانه مسابقه قهرمانی جوانان جهان اقدام به گرفتن تست دوپینگ اول کرده و همین مسئله باعث شده فاصله ۱۴ روز بین دو تست رعایت نشود.

اکنون فدراسیون باید در این مورد شفاف سازی کند آیا از وجود این قوانین اطلاع داشته است؟ اگر اطلاع داشته که سهل انگاری صورت گرفته و اگر اطلاع نداشته باز هم نشان از ضعف فدراسیون در آشنایی با قوانین بین المللی مبارزه با دوپینگ است. نکته تاسف برانگیز از بین رفتن زحمت شش وزنه‌بردار جوان است که نمی‌توانند روی تخته مسابقات جهانی بروند.

قطعا باید با مسببان این سهل انگاری برخورد جدی شود تا سرمایه‌های ورزش ایران اینچنین به بیراهه و زحماتشان هدر نروند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر