بنی گانتز رسما مامور تشکیل کابینه شد-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

بنی گانتز رسما مامور تشکیل کابینه شد

رهبر ائتلاف آبی و سفید که شب گذشته از سوی رئووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی، مامور تشکیل کابینه شده بود، ساعاتی پیش حکم تشکیل دولت ائتلافی را دریافت کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۲ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 24
کد خبر: ۲۵۸۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته ها پس از ناکامی بنیامین نتانیاهو در ایجاد دولتی ائتلافی، سرانجام رئووین ریولین رئیس رژیم صهیونیستی، بنی گانتز را که حزبش یک رای بیشتر از لیکود در انتخابات کسب کرده بود، مامور تشکیل کابینه کرد. بنی گانتز ساعاتی پیش حکم تشکیل دولت ائتلافی را دریافت کرد.

 

ریولین، گانتز را به عنوان رقیب نتانیاهو که پیشتاز انتخابات سراسری در تاریخ 17 سپتامبر شده بود، در کاخ ریاست جمهوری در قدس غربی به حضور پذیرفته و او را مامور تشکیل کابینه کرد.

 

بر اساس قوانین رژیم صهیونیستی بنی گانتز باید ظرف 28 روز با اتمام مذاکرات ائتلاف دولت را تشکیل دهد. در غیر این صورت باید این ماموریت را به رئیس جمهور این کشور برگرداند.

 

هرچند که گانتز در خصوص دریافت حمایت لازم برای تشکیل دولت ائتلافی خوش‌بین است، کارشناسان اسرائیلی می گویند رهبر حزب آبی و سفید مانند نتانیاهو ناموفق خواهد بود.

 

گفته می شود در این صورت ممکن است مجددا انتخابات زود‌هنگام در این کشور برگزار شود.

 

گفتنی است روون ریولین، رئیس جمهور اسرائیل وظیفه تشکیل دولت ائتلافی را به بنیامین نتانیاهو به عنوان پیشتاز انتخابات داده بود ولی به خاطر اینکه حزب اسرائیل خانه ما از وی حمایت نکرد، از انجام این وظیفه بازماند.

 

نخست‌وزیر کنونی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه در پیامی ویدیویی در صفحه فیس‌بوک خود خطاب به ریولین رئیس اعتراف کرده بود، وی قادر به تشکیل کابینه نیست.

 

ریولین سوم مهر رسماً نتانیاهو را مأمور تشکیل کابینه جدید این رژیم کرده بود و او ۲۸ روز فرصت داشت تا کابینه فراگیر خود را تشکیل دهد که امروز مهلت آن به سر رسید و برای دومین بار در سال جاری میلادی در این امر ناکام ماند.

 

نتانیاهو در این 28 روز تنها توانست رضایت ۵۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست را بدست آورد و ائتلاف آبی و سفید نیز موافقت ۵۴ فرد راه یافته به کنست را به دست آورده‌اند.

 

این دومین باری است که نتانیاهو برای تشکیل دولت ائتلافی، شکست می خورد، وی در انتخابات 20 فروردین ماه و پس از مهلت چهل و دو روزه، نتوانست ۶۵ کرسی را با خود همراه کند و در این کار ناکام ماند.

 

در بیست و دومین انتخابات کنست که 17 سپتامبر (۲۶ شهریور) برگزار شد، ائتلاف "آبی و سفید" به رهبری گانتس، ۳۳ کرسی را کسب کرد و حزب لیکود به رهبری نتانیاهو نتوانست بیشتر از ۳۲ کرسی به دست آورد؛ همین امر موجب شد، هیچ حزبی نتواند اکثریت قاطع کنست از آن خود کرده و تشکیل کابینه دهد.

 

حزب "آبی و سفید" پیش از این اعلام کردند، ائتلاف با حزب لیکود برای تشکیل کابینه ائتلافی، مشروط به کناره گیری نتانیاهو از رهبری این حزب است.

 

حزب بنی گانتس در صورت ائتلاف با احزاب چپ و عرب نیز نمی تواند تعداد کرسی‌های اکثریت را به دست آورد و حداکثر حمایت ۵۷ کرسی را خواهد داشت.

 

ائتلاف آبی و سفید برای تشکیل کابینه با احزاب راست افراطی و ارتدوکس ها نیز هرگز شکل نخواهد گرفت زیرا حزب میانه رو "آبی و سفید" از نظر چشم‌اندازهای سیاسی فاصله بسیاری با ارتدوکس ها و راست گرایان مثل حزب شاس دارند.

 

تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی نیازمند آن است که حزب پیروز ۶۱ کرسی یعنی نصف به اضافه یک را به دست آورد تا بتواند کابینه تشکیل دهد، اما با توجه به این که هیچ‌یک از احزاب موفق نشدند اکثریت کرسی‌ها را از آن خود کنند، ابتدا نتانیاهو مأمور تشکیل کابینه شد و و در صورت ناکامی گانتس برای همراه کردن دیگر احزاب جهت تشکیل کابینه، انتخابات زودهنگام دیگری برای سومین بار برگزار می‌شود.

 

با مأموریت یافتن گانتس برای تشکیل کابینه، نگرانی‌های نتانیاهو به خاطر پرونده‌های فساد مالی تشدید می شود.

 

نتانیاهو در چهار پرونده فساد شامل عناوین "۱۰۰۰"، "۲۰۰۰"، "۳۰۰۰"، "۴۰۰۰" متهم به دریافت رشوه، سوء استفاده از قدرت و خیانت است.

 

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پرونده نخست، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سرمایه داران یهودی دریافت کرده است. در پرونده دوم نیز متهم به زد و بند با «ارنون موزس» صاحب امتیاز روزنامه معروف "یدیعوت آحارونوت" است تا پوشش مثبتی از او و فعالیت هایش در این روزنامه منعکس شود و روزنامه خصوصی "اسرائیل هیوم" (اسرائیل امروز) یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت توسط دولت زیر فشار قرار گیرد.

 

پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو، پرونده ۳۰۰۰ مربوط به خرید سه زیردریایی از آلمان است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان کنست (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، بشدت از نتانیاهو انتقاد کردند.

 

پرونده موسوم به ۴۰۰۰ نیز مربوط به زد و بند نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مالک شرکت "بزک" که خود صاحب امتیاز پایگاه خبری "واللا" است که بر اساس گزارش دادستانی رژیم اسرائیل، وی در این پرونده متهم به فساد گسترده است.

 

نتانیاهو در این پرونده متهم است که میلیون ها دلار تسهیلات مالی در اختیار «شاؤول الویچ» مالک این شرکت قرار داده است تا پایگاه خبری واللا، رسانه زیر نظر این شرکت از نخست وزیر و خانواده اش حمایت رسانه ای کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار