صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود
حجت‌الله فرزانی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» بررسی کرد:

مزایای عضویت ایران در «بانک توسعه جدید» بریکس

حجت‌الله فرزانی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان مزایای عضویت در بانک توسعه بریکس گفت: با دریافت وام و منابع مالی از بانک توسعه بریکس می‌توان روی توسعه گردشگری میان اعضای این مجموعه و تعاملات تجاری متمرکز شد.
حجت‌الله فرزانی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۲۵ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 16
کد خبر: ۲۶۰۳۳۴

مزایای عضویت ایران در «بانک توسعه جدید» بریکس

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک توسعه جدید (New Development Bank) که به وسیله بریکس ایجاد شده است، می‌تواند بسیاری از اهداف توسعه کشورهای عضو را دنبال کند، لذا امیدواریم بانک یادشده این نقش را برای کشورهای عضو بریکس ایفا کند و قصد داریم عضو و سهامدار آن شویم.
 
وی با بیان اینکه در دومین اجلاس رؤسای بانک مرکزی کشورهای عضو بریکس توافقات بسیار خوبی در زمینه مالی و پولی انجام شد، افزود: ایران در دوره‌ای که روسیه دبیر بریکس بود، توافقات خوبی با بانک مرکزی روسیه انجام داد و در زمینه اتصال شبکه‌های کارت و همکاری‌های مالی و پولی توافقات خوبی انجام دادیم و همه آنها را در بریکس مطرح کردیم.
 

با توجه به تسهیل در زمینه نقل و انتقالات مالی به وسیله بانک توسعه جدید ایجاد شده، فضا برای توسعه صادرات و واردات نسبت به قبل بازتر می شود

 

حجت‌الله فرزانی، کارشناس مسائل اقتصادی درباره توسعه همکاری های پولی و مالی ایران با اعضای بریکس و عضویت و استفاده از سازوکارهای بانک توسعه جدید به «راهبرد معاصر» گفت: ایجاد بانک توسعه جدید در حوزه بریکس که به لحاظ جمعیتی حجم بالای جمعیتی دنیا را پوشش می دهد، یعنی علاوه بر تسهیل دسترسی ایران به بازارهای کشورهای عضو، روابط مالی کشور و مبادلات پولی با کمترین هزینه انجام خواهد شد.

 

 
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اگر بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بتواند به بازارهای کشورهای عضو بریکس دسترسی داشته باشد، کالاها و محصولات را آنجا عرضه یا نیازهای مهم و فوری خود را از این بازارها تأمین و وارد کند، با توجه به تسهیل در زمینه نقل و انتقالات مالی به وسیله بانک توسعه جدید ایجاد شده، فضا برای توسعه صادرات و واردات نسبت به قبل بازتر می شود.


فرزانی گفت: با توجه به تأکید ایران، روسیه و چین به عنوان اعضای مهم بریکس بر جایگزینی ارزهای محلی در تبادلات مالی و تجارت خارجی میان اعضا به جای دلار و تمایل برای تجارت با ارزهای ملی کشورهای عضو و نیز به دلیل اینکه ارزهایی مانند روبل روسیه و یوان چین جهانشمول هستند، معاملات تسهیل می شود و هزینه مبادله میان کشورهای حوزه بریکس کاهش می یابد.
 
وی با بیان اینکه ایران با عضویت در بانک توسعه جدید می تواند از منابع مالی این بانک استفاده کند، درباره بهانه تراشی بانک جهانی در مواجهه با درخواست های ایران با توجیه تحریم تصریح کرد: اشکالی که در بانک جهانی و بانک های عرصه بین الملل وجود دارد و ایران نیز عضو آنهاست، اینکه متأسفانه مسئولان بانک های جهانی به بهانه تحریم یکجانبه و ظالمانه ایران از سوی آمریکا، به کشورمان وام نمی دهند و کمک مالی نمی کنند.
 
کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه به دلیل فشارهای آمریکا و اروپا بر رؤسای بانک جهانی و بانک های بین المللی درخواست های ایران رد می شود و از مواهب اهداف اصلی بانک های توسعه ای که بابت موضوعات مختلف به کشورها و دولت ها کمک می کنند محروم می شویم، گفت: بی شک عضویت در بریکس و کشورهای این حوزه به بهره مندی ایران از مواهب مالی و وام از بانک توسعه جدید کمک می کند.
 
وی عنوان کرد: با دریافت وام و منابع مالی از بانک توسعه بریکس می توان روی توسعه موضوعاتی مانند گردشگری میان اعضای بریکس و تعاملات تجاری کار کرد. بی تردید عناوین یاد شده مزایای عضویت در بانک توسعه جدید سازمان بریکس است.
 
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با توجه به اینکه همکاری با بانک توسعه جدید بریکس به خروج دستور پرداخت ها از سازوکار سوئیفت منجر می شود و رصد پول به وسیله آمریکا به عنوان کشوری که به صورت ظالمانه ایران را تحریم کرده است و اروپا با این تحریم ها همراهی می کند، به نفع ماست؛ زیرا اروپا و آمریکا همواره تلاش می کنند مبادلات مالی شرکت های ایرانی را رصد و شرکت های طرف معامله ما را تحریم کنند. عضویت در بانک توسعه جدید بریکس چنین توطئه هایی را خنثی می کند و از بسیاری ابعاد به نفع ماست.

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار