انصار الله یمن: حمله عربستان بی پاسخ نخواهد ماند بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز

سفیر ایران در سازمان ملل: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا باید فوری و بی قید و شرط پایان یابد

سفیر ایران در سازمان ملل: تحریم‌های آمریکا علیه کوبا باید فوری و بی قید و شرط پایان یابد سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه تحریم‌ها و محاصره غیرانسانی اعمال شده بر کوبا توسط ایالات متحده آمریکا برای بیش از شش دهه و به بهانه‌هایی نظیر ترویج دموکراسی، نمونه‌ای از ناعادلانه‌ترین و طولانی‌ترین سیستم اقدامات یک‌جانبه بوده و چیزی کم از «محاصره نظامی» ندارد که در حقوق بین‌الملل مدرن ممنوع است، خواستار پایان یافتن فوری و بی قید و شرط آنها شد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۰ - ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 30
کد خبر: ۲۶۱۶۸۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی پیرامون «ضرورت پایان دادن به محاصره اقتصادی، تجاری و مالیِ ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» افزود: محاصره علیه کوبا باید فوراً و بدون قید و شرط پایان یابد. این اقدام نه تنها موجب تسکین مردم کوبا خواهد شد، بلکه پیامی قدرتمند را ارسال می‌کند که دوران اجبار، سلطه و تروریسم اقتصادی باید به پایان برسد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در همبستگی استوار با مردم و دولت کوبا در مبارزه آنها علیه اقدامات ناعادلانه ایستاده است. همراه با تمام ملت‌های متعهد به عدالت، ما به دفاع از حذف همه اشکال اقدامات قهری یک‌جانبه ادامه خواهیم داد، زیرا این اقدامات نه تنها تهدیدی برای ملت‌های فردی، بلکه تهدیدی برای کل چارچوب همکاری بین‌المللی و همزیستی مسالمت‌آمیز است.

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، در نشست مجمع عمومی پیرامون «ضرورت پایان دادن به محاصره اقتصادی، تجاری و مالیِ ایالات متحده آمریکا علیه کوبا» به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

آقای رئیس.

امروز گرد هم آمده‌ایم تا اراده خود را در مواجهه با یکی از پایدارترین و فوری‌ترین چالش‌های صلح و امنیت بین‌المللی نشان دهیم: سیاست‌های توسعه‌طلبانه و اقدامات قهری یک‌جانبه اعمال شده توسط یک دولت خاص. افزایش وابستگی به اقدامات قهری یک‌جانبه، همراه با سیاست خارجی مداخله‌گرایانه، معیوب و کوته‌نظرانه، نشانه‌ای آشکار از یک‌جانبه‌گرایی افسارگسیخته است.

تحریم‌های یک‌جانبه ابزاری برای دستیابی به اهداف ملی محدود و تنگ‌نظرانه‌اند، اما تأثیرات مخربی بر ترویج صلح، چه در سطح منطقه‌ای و چه بین‌المللی، دارند. این تحریم‌ها موانع اساسی برای ایجاد نه تنها دنیایی صلح‌آمیز و شکوفا، بلکه نظم بین‌المللی عادلانه و منصفانه هستند که لازمه ضروری توسعه پایدار است.

در این لحظه حساس تاریخی، جهان با چالش‌های پیچیده‌ای روبروست که بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و چندجانبه‌گرایی است. به‌ویژه در میان نسل‌کشی و جنایات بی‌رحمانه و رو به افزایش رژیم آپارتاید اسرائیل علیه مردم غزه و لبنان، ایالات متحده آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی به‌طور مداوم به دنبال اعمال اقدامات قهری یک‌جانبه هستند که صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند. این اقدامات غیرقانونی که بر پایه تکبر و یک‌جانبه‌گرایی استوارند، چندجانبه‌گرایی را به خطر می‌اندازند، نظم جهانی را بی‌ثبات می‌کنند و روح منشور سازمان ملل را تضعیف می‌کنند.

تحریم‌ها و محاصره غیرانسانی اعمال شده بر کوبا توسط ایالات متحده آمریکا برای بیش از شش دهه و به بهانه‌هایی نظیر ترویج دموکراسی، نمونه‌ای از ناعادلانه‌ترین و طولانی‌ترین سیستم اقدامات یک‌جانبه است که تاکنون علیه کشوری اعمال شده است. تحریم‌های اعمال شده بر کوبا چیزی کم از «محاصره نظامی» ندارد که در حقوق بین‌الملل مدرن ممنوع است.

آقای رئیس.

امروز اینجا هستیم تا بار دیگر همچون ۳۳ سال گذشته، همبستگی خود را با کوبا اعلام کنیم. هر ساله، این مجمع—که فراگیرترین و نماینده‌ترین نهاد سازمان ملل است—به‌طور قاطع خواستار لغو فوری و بی‌قید و شرط این محاصره شده است. جامعه بین‌المللی اذعان دارد که این اقدامات یک‌جانبه، مردم کوبا را از حقوق اساسی خود از جمله دسترسی به بهداشت، آموزش و زندگی با عزت محروم می‌کند.

اگرچه این بحث تنها به کوبا محدود نمی‌شود. تحمیل تحریم‌های یک‌جانبه، نشانه‌ای گسترده‌تر از چارچوب سیاستی است که ملت‌های مستقل را که از پیروی از برنامه‌های هژمونیک یک دولت خاص خودداری می‌کنند، مجازات می‌کند. این در واقع نوعی جنگ است که به‌عنوان یک اقدام صلح‌آمیز پنهان شده و مردم کشور‌های مستقل دیگر را هدف قرار می‌دهد.

متأسفانه، ایالات متحده آمریکا به تحمیل این روش‌های جنگی علیه دولت‌هایی که از تبعیت یا پیروی از سیاست‌های متناقض و توسعه‌طلبانه آن سرباز می‌زنند، اعتیاد پیدا کرده است.

آقای رئیس.

جامعه بین‌المللی باید بار دیگر تعهد خود را به چندجانبه‌گرایی و اصول برابری حاکمیتی و عدم مداخله تأیید کند. ما از تمامی کشور‌های عضو می‌خواهیم که با اقدامات خود، نه فقط با کلمات، یک‌جانبه‌گرایی را رد کرده و با هرگونه اقداماتی که صلح، ثبات و توسعه را تضعیف می‌کند، مخالفت کنند.

محاصره علیه کوبا باید فوراً و بدون قید و شرط پایان یابد. این اقدام نه تنها موجب تسکین مردم کوبا خواهد شد، بلکه پیامی قدرتمند را ارسال می‌کند که دوران اجبار، سلطه و تروریسم اقتصادی باید به پایان برسد.

جمهوری اسلامی ایران در همبستگی استوار با مردم و دولت کوبا در مبارزه آنها علیه اقدامات ناعادلانه ایستاده است. همراه با تمام ملت‌های متعهد به عدالت، ما به دفاع از حذف همه اشکال اقدامات قهری یک‌جانبه ادامه خواهیم داد، زیرا این اقدامات نه تنها تهدیدی برای ملت‌های فردی، بلکه تهدیدی برای کل چارچوب همکاری بین‌المللی و همزیستی مسالمت‌آمیز است.

سپاسگزارم، آقای رئیس.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار