خروج کوبا از فهرست تروریسم آمریکا-راهبرد معاصر
العامری: نخست‌وزیر عراق درخواست آمریکا برای انحلال الحشد الشعبی را تکذیب کرد تلویزیون رژیم اسرائیل: احتمالا توافق غزه امشب امضا می‌شود بیانیه ارتش یمن درباره حمله به ناو آمریکایی در شمال دریای سرخ ارتش یمن: تل‌آویو و نیروگاه برق ایلات را هدف قرار دادیم نتانیاهو: منتظر پاسخ حماس هستیم تا فورا توافق را اعلام کنیم عراقچی: در سفر رئیس جمهور به تاجیکستان ۲۰ تفاهمنامه امضا می‌شود/ هیچ وقت با مذاکره هسته‌ای مشکلی نداشتیم رئیس جمهور لبنان: هیچ مانعی نباید بر سر راه تشکیل دولت قرار گیرد وقوع انفجار مهیب در دمشق ایران و عربستان تفاهم نامه امضا کردند نواف سلام کیست؟ پزشکیان فردا عازم تاجیکستان و روسیه می‌شود دستیار پوتین: روسیه هرگز سرزمین‌های جدید را رها نخواهد کرد هشدار بی‌اساس رژیم صهیونیستی به شهروندانش درباره تلاش‌های ایران پیام مهم پزشکیان به ترامپ از شبکه آمریکایی / آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکا حماس: توافق آتش بس به مراحل پایانی رسیده است

خروج کوبا از فهرست تروریسم آمریکا

دولت کوبا اعلام کرد درراستای گفت‌و‌گو با رهبرکاتولیک‌های جهان تصمیم به آزادی ۵۵۳ زندانی گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۷ - ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 15
کد خبر: ۲۶۸۴۷۴
خروج کوبا از فهرست تروریسم آمریکا

به گزارش راهبرد معاصر، «میگل دیاز-کانل»، رئیس‌جمهور کوبا، شامگاه سه‌شنبه پیامی به پاپ فرانسیس ارسال کرد و او را از تصمیم دولت کوبا برای آزادی ۵۵۳ نفر که به جرائم مختلف محکوم شده بودند، مطلع ساخت. 

 

در بیانیه ریاست‌جمهوری کوبا آمده است: «به عنوان بخشی از روابط پویا با دولت واتیکان، دولت کوبا با پاپ فرانسیس و نمایندگان او در ارتباط بوده و همانند گذشته، ایشان را از روند بررسی و آزادی افرادی که از آزادی محروم شده‌اند، مطلع ساخته است. این اقدام که در سیستم قضایی ما رایج است، از ویژگی‌های مسیر انساندوستانه انقلاب کوبا محسوب می‌شود.» 

 

پیش از این دفتر جو بایدن، رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده، اعلام کرد که کوبا را از لیست کشور‌های حامی تروریسم حذف می‌کند. این عنوان در چهار سال گذشته تجارت و اقتصاد این کشور را به شدت محدود کرده بود.

 

علاوه بر حذف کوبا از این لیست، دولت بایدن بخشی از «قانون هلمز-برتون» (ماده III) را نیز لغو خواهد کرد. این ماده به مالکان اصلی املاک کوبایی‌ها که دهه‌ها پیش مصادره شده‌اند، اجازه می‌دهد تا از شرکت‌های خارجی که این املاک را اشغال کرده‌اند، شکایت کنند. 

 

در سال ۲۰۱۹، ترامپ اولین رئیس‌جمهوری بود که از لغو این ماده خودداری کرد. تمام روسای جمهور پیش از او هر شش ماه یک‌بار این قانون مصوب سال ۱۹۹۶ را که به طور رسمی «قانون آزادی کوبا و همبستگی دموکراتیک» نامیده می‌شود، لغو می‌کردند، زیرا نگران بودند که این قانون به تجارت آمریکا آسیب برساند. 

 

یک مقام دولت بایدن گفت: «انتظار داریم که اقدامات اعلام‌شده امروز به سرعت باعث تسکین ده‌ها کوبایی که در ارتباط با اعتراضات ژوئیه ۲۰۲۱ دستگیر شده‌اند و همچنین خانواده‌های آنها شود.» 

 

بایدن همچنین با لغو یادداشت شماره ۵ امنیت ملی ریاست‌جمهوری، که در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۷ تصویب شده بود، برخی از فشار‌های اقتصادی بر کوبا را کاهش می‌دهد. 

 

گمانه‌زنی‌ها درباره سیاست خارجی تند ترامپ علیه کوبا به ویژه با انتخاب احتمالی سناتور مارکو روبیو، جمهوری‌خواه از فلوریدا، که یک آمریکایی کوبایی‌تبار و گزینه ترامپ برای پست وزیر امور خارجه است، افزایش یافته است. روبیو که یک سیاستمدار تندرو در حوزه سیاست خارجی است، همواره از سیاست سخت‌گیرانه در برابر کوبا حمایت کرده است. / باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر