قانون جدید سند اراضی کشاورزی-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

قانون جدید سند اراضی کشاورزی

سند دار شدن اراضی کشاورزی کمک بسیار زیادی به هوشمند سازی، مدیریت منابع آب و امکان دریافت تسهیلات را برای کشاورزان فراهم می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 14
کد خبر: ۲۶۳۰۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سند دار شدن اراضی کشاورزی کمک بسیار زیادی به هوشمند سازی، مدیریت منابع آب و امکان دریافت تسهیلات را برای کشاورزان فراهم می‌کند. بنابر اعلام مدیر کل دفتر مهندسی سازمان امور اراضی کشور تا به امروز برای ۴۲ درصد از زمین‌های کشاورزی سند صادر شده است و ۵۸ درصد آنها همچنان بدون سند باقی می‌باشند.

یکی از موانع اصلی که مانع سند دار شدن زمین‌های کشاورزی می‌شود قانونی تحت عنوان جلوگیری از خرد شدن زمین‌های کشاورزی می‌باشد. طبق قانون جدید سند اراضی کشاورزی تمامی اسناد قولنامه‌ای و غیر رسمی باید با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسد و سند رسمی برای زمین کشاورزی دریافت شود.

در معاملاتی که با مکتوب کردن سندی دست نویس تحت عنوان قولنامه، زمینی را به یکدیگر منتقل می‌کنند زمینه ساز فساد، کلاهبرداری، زمین خواری، رشوه خواری و ... می‌باشد.

این گونه معاملات منشاء فساد می‌باشد و موجب پدید آمدن مشکلات زیادی برای صاحبان زمین‌ها می‌شود؛ و از آنجایی که اینگونه معاملات قولنامه‌ای در نظام ثبتی کشور اعتبار دارد و جایی ثبت نخواهد شد امنیت کافی نخواهد داشت.

قانون الزام به ثبت اراضی کشاورزی

طبق قانون جدید سند اراضی کشاورزی برای رفع معضل دارایی‌های غیر منقولی که اسناد قولنامه‌ای دارند طرح الزام به ثبت رسمی اموال غیر منقول در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شده است.

به این ترتیب صاحبان زمین‌های کشاورزی می‌توانند برای اراضی خود با طی کردن مراحل مورد نیاز سند رسمی اخذ کنند. به این ترتیب خیالشان از بابت زمین کشاورزی خود آسوده خواهد بود.

با این حال اکنون بسیاری از زمین‌های کشاورزی بدون سند باقی مانده است. گفتنی است دلیل آن در قانونی به نام جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی می‌باشد که در سال ۸۵ برای جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی تصویب شد.

بر اساس ماده ۲ این قانون صدور سند مالکیت تفکیکی برای آن دسته از اراضی که مساحت آنها کمتر از حد نصاب مشخص شده از سمت دولت می‌باشد، ممنوع است؛ و مالکان این زمین‌ها تنها می‌توانند برای اراضی خود زمین‌های مشاعی اخذ کنند.

با توجه به این موضوع راه حلی در نظر گرفتند که پس از تصویب آن سازمان ثبت موظف خواهد بود برای تمامی زمین‌های کشاورزی بدون در نظر گرفتن مساحت سند رسمی صادر نماید.

در ادامه چگونگی گرفتن سند برای زمین‌های کشاورزی را توضیح خواهیم داد.

مراحل اخذ سند برای زمین کشاورزی مشاعی

زمین کشاورزی مشاعی، زمینی است ک دارای مالکیت مشترک می‌باشد و دارای دو یا چند مالک است. طبق قانون جدید سند اراضی کشاورزی در این نوع اراضی کشاورزی ابتدا قدرالسهم هر یک از مالکان مشخص خواهد شد. تا طبق آن از سوی سازمان ثبت اسناد برای هر مالک سند صادر شود. روند کار در زمین‌های کشاورزی مشاعی این گونه است که برای فروش آن حضور تمامی مالکان الزامی می‌باشد.

برای اخذ سند زمین کشاورزی مشاعی ابتدا باید درخواست تنظیم سند تقسیم زمین کشاورزی را ارئه نمایید و مطابق با سهم هر مالک تقسیم نامه تهیه می‌شود. با تنظیم صورت مجلس تفکیکی متراژ دقیق زمین و سایر جزئیات درج می‌شود. سپس باید با مراجعه به اداره ثبت اسناد و ارائه تقسیم نامه برای دریافت سند رسمی و باطل کردن سند مشاعی اقدام نمود.

شرایط لازم اخذ سند برای زمین کشاورزی

اخذ سند تک برگ برای زمین کشاورزی نیازمند تهیه برخی مدارک و شرایط می‌باشد. یکی از این شرایط داشتن بنچاق یا سند قولنامه‌ای می‌باشد. در صورت نداشتن سند، متقاضی باید وکالت نامه محضری از مالک داشته باشد. همچنین مدارک هویتی مورد نیاز از جمله کارت ملی و شناسنامه را تهیه نماید.

در صورتی که سند یا بنچاق به نام متقاضی نباشد و ملک از مالک خریداری شده باشد، باید اصل تمامی قولنامه‌های قبلی را داشته باشید تا مالکیت خود را به اداره ثبت اسناد اثبات کنید. در غیر این صورت نمی‌توانید سند رسمی دریافت نمایید.

یکی از مدارک و شرایط مهم در اخذ سند رسمی برای زمین کشاورزی تهیه نقشه هوایی و نقشه utm می‌باشد. برای تهیه این نقشه می‌توانید به کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه کنید و با ارائه مدارک هویتی خود نقشه مورد نیاز خود را تهیه نمایید.

در این مرحله کارشناس دادگستری به صورت حضوری از زمین کشاورزی بازدید می‌کند؛ و با انجام امور نقشه برداری فایل مختصات مورد نظر را به متقاضی تحویل خواهد داد.

دریافت سند برای زمین کشاورزی ارثی

طبق قانون جدید سند اراضی کشاورزی اراضی کشاورزی ک مالک آن فوت شده نیز توسط وراث می‌توان برای گرفتن سند رسمی اقدام نمود. ابتدا وراث باید برگه حصر وراثت را دریافت کنند. در این برگه تمامی اموال منقول و غیرمنقول متوفی ذکر خواهد شد.

سپس باید با بردن تمامی مدارک هویتی مالک متوفی و مدارک هویتی وراث همراه با ضمیمه کردن استشهادیه برای انحصار ورثه نزد مراجع قضایی سند رسمی را دریافت نمایند.

برای این کار باید دادخواست خود را به دادگاه ارجاع دهند تا قاضی حکم را صادر کند.

مطابق با قانون جدید سند اراضی کشاورزی تمامی مالکان زمین‌های کشوری می‌توانند سند تک برگ اخذ نمایند. به این ترتیب دیگر کلاهبرداری و زمین خواری کاهش پیدا می‌کند؛ و خیال مالکان از بابت اراضی خود راحت می‌شود.

به این ترتیب از خرید و فروش قولنامه‌ای جلوگیری خواهد شد؛ لذا تمامی خرید و فروش زمین‌های کشاورزی به صورت کاملا رسمی در دفتر اسناد رسمی انجام میشود. لازم به ذکر است سند رسمی را باید به عنوان یک مشوق در نظر بگیریم؛ که باعث می‌شود اراضی خرد به یکدیگر بچسبد و از زمین خواری نیز جلوگیری می‌شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار