آخرین ابرماه ۲۰۲۴ بامداد شنبه پدیدار می‌شود-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

آخرین ابرماه ۲۰۲۴ بامداد شنبه پدیدار می‌شود

ابرماه نوامبر مشهور به «ماه سگ آبی» (Beaver Moon) به عنوان آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴، بامداد فردا در آسمان در کنار خوشه ستاره‌ای پر زرق و برق «پروین» که با نام «هفت خواهر» نیز شناخته می‌شود، ظاهر می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 15
کد خبر: ۲۶۳۱۰۹

 به گزارش راهبرد معاصر؛  ابرماه نهایی سال ۲۰۲۴ بامداد شنبه به وقت ایران به عنوان ماه کامل ماه نوامبر در آسمان پدیدار می‌شود.

ابرماه نوامبر مشهور به «ماه سگ آبی» (Beaver Moon) به عنوان آخرین ابرماه سال ۲۰۲۴، بامداد فردا در آسمان در کنار خوشه ستاره‌ای پر زرق و برق «پروین» که با نام «هفت خواهر» نیز شناخته می‌شود، ظاهر می‌شود.

به نقل از اسپیس، بنابراین بامداد شنبه باید منتظر آخرین ابرماه از چهار ابرماه متوالی سال ۲۰۲۴ باشیم.

اینکه چرا آن را «ماه سگ آبی» خطاب می‌کنند، به این دلیل است که یک کشاورز قدیمی که در دهه ۱۹۳۰ شروع به نام‌گذاری برای ماه‌های کامل کرد، ظهور ابرماه نوامبر را همزمان با وقتی دید که سگ‌های آبی پس از تهیه غذا برای زمستان، در خانه‌های خود پناه می‌گیرند.

ابرماه نوامبر در واقع امروز، جمعه ۱۵ نوامبر در آسمان ظاهر می‌شود و لحظه ماه کامل در ساعت ۱۶:۲۸ به وقت منطقه زمانی شرقی رخ می‌دهد که به وقت ایران مصادف با ساعت ۰۰:۵۸ بامداد شنبه است.

گفتنی است که این ماه هم اکنون برای اکثر ناظران به صورت تقریبا کامل ظاهر شده است.

ابرماه نوامبر در کنار یک همراه دوست‌داشتنی که خوشه پروین باشد، دیده خواهد شد. این خوشه متراکم از ستارگان که به نام «هفت خواهر» نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین دیدنی‌های آسمان شب است. فقط توجه داشته باشید که روشنایی ماه کامل، مشاهده بیشتر ستاره‌های این خوشه را دشوار می‌کند.

همچنین چهار سیاره به این ابرماه می‌پیوندند. اولی عطارد است که در سمت جنوب غربی ظاهر می‌شود.

سیاره‌های زهره و زحل نیز در کنار ابرماه نوامبر قابل مشاهده خواهند بود. زهره نیز در سمت جنوب غربی، اما بسیار بالاتر از عطارد خواهد بود. همچنین درخشان‌ترین جرم در آن جهت و از اولین اجرام قابل توجه در بامداد شنبه خواهد بود.

زحل نیز در آسمان جنوبی ظاهر خواهد شد و با درخشش زرد کمرنگ می‌درخشد.

چهارمین سیاره، مشتری است که حدود دو ساعت پس از ظهور ماه در سمت شرق بالا می‌آید./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده