دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

وزیر علوم با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها تأکید کرد: واحد‌های متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره امضای قرارداد و تفاهم‌نامه‌ای تاییدیه حقوقی وزارت علوم را اخذ کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۷ - ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 20
کد خبر: ۲۶۳۶۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین سیمایی صراف وزیر علوم با ابلاغ بخشنامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری تأکید کرد: واحد‌های متبوع موظفند قبل از تصویب هرگونه مقرره (از قبیل آیین‌نامه، شیوه‌نامه، دستورالعمل، بخشنامه، اساسنامه و ...)، امضای قرارداد و تفاهم‌نامه مربوط به وزارت عتف و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، تاییدیه حقوقی وزارت عتف را اخذ کنند.

در بخشنامه دکتر حسین سیمایی خطاب به رؤسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری آمده است: نمایندگی وزارت عتف در کلیه امور حقوقی، مکاتبات با مراجع قضایی و ثبت لوایح در سامانه‌های قضایی (پس از تفویض اختیار)، با دفتر حقوقی است.

همچنین در این بخشنامه آمده است: انعقاد هرگونه قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحد‌های ستاد وزارت عتف و سازمان‌های وابسته منوط به تأیید دفتر حقوقی است.

متن کامل بخشنامه شماره ۲۳۶۴۴۹۹ /و مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ وزیر علوم به شرح ذیل است.

اعضای محترم شورای معاونان.

رؤسای محترم دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری

پیرو بخشنامه‌های سابق، به ویژه بخشنامه شماره ۳۱۸۴۷۷ مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۰۱، در جهت تمرکز امور حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و هماهنگی سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، مقرر می‌شود:

۱- نمایندگی وزارت عتف در کلیه امور حقوقی، مکاتبات با مراجع قضایی و ثبت لوایح در سامانه‌های قضایی (پس از تفویض اختیار)، با دفتر حقوقی است. بدیهی است کلیه واحد‌های ستاد وزارت عتف که در سامانه‌های قضایی ثبت نام کرده‌اند موظف به ابطال شناسۀ ماخوذه بوده و بدون هماهنگی با دفتر حقوقی مجاز به مکاتبه یا حضور در مراجع قضایی نیستند.

۲- انعقاد هر گونه قرارداد وکالت یا مشاوره حقوقی در واحد‌های ستاد وزارت عتف و سازمان‌های وابسته منوط به تایید دفتر حقوقی است.

۳- تفویض مستمر امور حقوقی و واگذاری پست اجرایی به اشخاص فاقد رابطه استخدامی با وزارت عتف، سازمان‌ها و موسسات تابعه و همچنین افرادی که تحصیلات حقوقی ندارند، ممنوع است.

۴- دانشگاه‌ها و موسسات تابعه و وابسته مکلف هستند با هماهنگی حوزه حقوقی وزارت عتف، مدیران حقوقی را از افراد دارای تحصیلات حقوقی و تجربه عملی انتخاب نمایند.

۵- مستندسازی املاک دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری و مکاتبات مربوطه در این خصوص با کمیسیون‌های دولت با رعایت قوانین و مقررات با هماهنگی دفتر حقوقی انجام می‌شود.

۶- مرجع اظهار نظر نسبت به کلیه استعلامات، تفسیر مقررات و آیین نامه‌های حاکم بر وزارت عتف، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، حوزه حقوقی و لوایح وزارت عتف است.

۷- واحد‌های متبوع موظفند قبل از تصویب هر گونه مقرره (از قبیل آیین‌نامه، شیوه‌نامه، دستورالعمل، بخشنامه، اساسنامه و ...)، امضای قرارداد و تفاهم‌نامه مربوط به وزارت عتف و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، تاییدیه حقوقی وزارت عتف را اخذ کنند.

۸- ارائه پیش‌نویس لوایح قانونی، تصویبنامه و...، دفاع از لوایح و طرح‌ها، شرکت در جلسات کمیسیون‌های دولت و مجلس، صرفاً با هماهنگی حوزه حقوقی و امور مجلس خواهد بود.

۹- مصوبات هیات امنای دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری قبل از امضای وزیر باید به تایید حوزۀ حقوقی و امور مجلس برسد.

۱۰- رفع اختلاف میان دانشگاه‌ها و موسسات تابعه وزارت علوم با رعایت بند ب ماده ۱۱۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت و آیین‌نامه چگونگی رفع اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی از طریق ساز و کار‌های داخلی قوه مجریه با هماهنگی حوزۀ حقوقی انجام می‌شود و مکاتبه مستقیم از سوی دانشگاه‌ها و سایر مراجع متبوع با معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این خصوص ممنوع است.

۱۱- کلیه استعلامات از معاونت حقوقی رئیس جمهور، دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات، سازمان بازرسی، مجلس شورای اسلامی و ... صرفاً از طریق حوزۀ حقوقی و امور مجلس انجام شود.

۱۲- دفتر وزارتی مسئول نظارت بر اجرای این بخشنامه و جلوگیری از ابلاغ مصوباتی است که بدون رعایت مراتب مذکور انجام شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر