مؤلفه‌های مؤثر در خروج بازار از رکود-راهبرد معاصر
همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

مؤلفه‌های مؤثر در خروج بازار از رکود

همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه جایگزین شدن سود گواهی سپرده ۲۵ درصد با ۳۰ درصد سبب خروج بازار از وضعیت رکود شده است، گفت: : به نظر می‌آید بخشی از رشد شاخص ناشی از ثبات وضعیت منطقه است، در حالی که ماه‌های گذشته تنش‌های سیاسی حاکم بر منطقه مانع خوش بینی نسبت به رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد شده بود.
همایون دارابی؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 27
کد خبر: ۲۶۴۰۲۹

مؤلفه‌های مؤثر در خروج بازار از رکود

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ افزایش حجم و ارزش معاملات و رشد شاخص بورس  اتفاقی است که دو هفته گذشته در بازار سرمایه رقم خورد و به تدریج فعالان بازار در حال پشت سر گذاشتن اعتماد از دست رفته در تالار شیشه‌ای هستند.
 
بعد از رشد ۲۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز گذشته و نزدیک شدن آن به ارتفاع ۲ میلیون ۳۰۰ هزار واحد، همه چیز مهیا بود تا شاخص بورس پرقدرت به این ارتفاع صعود کند که در نهایت این اتفاق افتاد، در پایان معاملات نیز شاخص بورس با ثبت رشد ۴۹ هزار واحدی در شرایطی که کماکان دامنه نوسان محدود است، بیشترین رشد روزانه خود را در سال جاری ثبت و در نهایت، بالای ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد پای خود را محکم کرد.
 
رشد بیش از ۲.۱ درصد شاخص بورس در حالی رقم خورد که شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۱۴ هزار واحدی، رشد ۱.۹ درصدی را ثبت کرد و در روزی که حجم و ارزش معاملات به ترتیب ۱۵ میلیارد سهم و حق تقدم و ۱ هزار میلیارد تومان بود، شاخص فرابورس بیش از ۳۸۰ واحد رشد کرد.
 

ماه های گذشته تنش های سیاسی حاکم بر منطقه مانع خوش بینی نسبت به رشد اقتصادی و سرمایه گذاری در بخش های مولد شده بود


همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه درباره عبور شاخص کل بازار سرمایه در روزهای گذشته از کانال 2 میلیون و331 هزار واحدی و تقویت شاخص کل بازار به عوامل و مؤلفه های تأثیرگذار پرداخت و به «راهبرد معاصر» گفت: در هفته های اخیر عوامل مختلفی زمینه ساز وضعیت مثبت و رو به رشد بازار شده اند، به گونه ای که شاخص را از قیمت کف به حرکت درآوردند و برای سومین هفته پیاپی مثبت کرده اند.
 


وی افزود: به نظر می آید بخشی از رشد شاخص ناشی از ثبات وضعیت منطقه است، در حالی که ماه های گذشته تنش های سیاسی حاکم بر منطقه مانع خوش بینی نسبت به رشد اقتصادی و سرمایه گذاری در بخش های مولد شده بود.
 
کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: بازارها و فعالان اقتصادی نسبت به رویکردهای دولت آینده آمریکا همچنان ابهام دارند و نمی دانند آیا وی به وعده هایش مبنی بر تلاش برای برقراری آتش بس در غرب آسیا و پایان جنگ اوکراین عمل خواهد کرد یا خیر؟
 
دارابی گفت: به نظر می آید بازار در حالتی از انتظار قرار دارد. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از افت مهر ماه بورس به دلیل تنش های سیاسی و نظامی منطقه بود، انتظار می رود در ماه های آینده در صورت ثبات وضعیت سیاسی، بورس نیز شاهد روزهای بهتری باشد.
 
کارشناس بازار سرمایه معتقد است: عوامل داخلی مؤثر بر رشد شاخص در کاهش نرخ سود گواهی سپرده نیز مؤثر است که به دستور رئیس کل بانک مرکزی انجام خواهد شد، زیرا وی تأکید کرد، سود گواهی سپرده ۳۰ درصدی جای خود را به ۲۵ درصد خواهد داد و این موضوع سبب خروج بازار از وضعیت رکود سابق شده است.
 
وی یادآور شد: کاهش تنش های نظامی منطقه باعث کاهش نرخ طلا و ارز شده است، به همین موازات وقتی بازارهای طلا و ارز در روند کاهش قیمت قرار می گیرند یا به نوعی وارد فضای رکود می شوند، سرمایه ها به سمت بورس حرکت می کند؛ لذا این عوامل زمینه ساز رشد شاخص شده است، اما درنهایت باید منتظر خبرهایی که دولت در لایحه بودجه منتشر خواهد کرد بود.
 
کارشناس بازار سرمایه تأکید کرد: دولت منافع بورس را در لایحه بودجه تضمین کرده بود، امید می رود به همان شکل در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب شود و لایحه بودجه  دچار تغییر خاصی نشود. در این صورت می‌توان امیدوار به رشد بازار بود. علاوه بر این، اگر راه اندازی بازار ارز توافقی آنگونه که بانک مرکزی وعده داده است شکل بگیرد، بازار رشد قابل توجه خود را خواهد داشت؛ لذا امیدوار به تحقق وعده های داخلی و ثبات منطقه ای و بین المللی هستیم.

ارسال نظر