آیا رژیم غذایی پر فیبر می‌تواند از پیشرفت سرطان خون در افراد پرخطر جلوگیری کند؟-راهبرد معاصر

آیا رژیم غذایی پر فیبر می‌تواند از پیشرفت سرطان خون در افراد پرخطر جلوگیری کند؟

یک ناهنجاری مغز استخوان به نام MGUS می‌تواند پیش‌درآمدی برای سرطان خون مولتیپل میلوما باشد. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که افراد مبتلا به MGUS می‌توانند با شروع یک رژیم غذایی پر فیبر، روند پیشرفت به میلوما را کند کرده یا متوقف کنند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۰ - ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 09
کد خبر: ۲۶۵۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، به نقل از هلث دی؛ تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که به شرایطی مبتلا هستند که آنها را در معرض خطر بالای سرطان مغز استخوان قرار می‌دهد، ممکن است بتوانند با رژیم غذایی پر فیبر از این بدخیمی جلوگیری کنند.

این مطالعه بر روی بیمارانی متمرکز شده است که به وضعیتی به نام گاموپاتی مونوکلونال با اهمیت نامشخص (MGUS) مبتلا هستند. این یک ناهنجاری در مغز استخوان است که معمولاً پیش‌درآمدی برای مولتیپل میلوما، یکی از رایج‌ترین انواع سرطان خون، محسوب می‌شود.

این مطالعه کوچک - شامل تنها ۲۰ بیمار مبتلا به MGUS - نشان داد که تغییر رژیم غذایی و افزایش مصرف فیبر ممکن است پیشرفت به میلوما را کند یا متوقف کند.

این نتیجه منطقی به نظر می‌رسد، زیرا مطالعات قبلی نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی ضعیف و سرشار از گوشت می‌توانند خطر ابتلا به این سرطان را افزایش دهند.

دکتر اوروی شاه، نویسنده ارشد این مطالعه و متخصص میلوما در مرکز سرطان مموریال اسلون کترینگ در نیویورک، گفت: «این یافته‌ها نشان می‌دهد که ما پزشکان چگونه می‌توانیم بیماران، به‌ویژه کسانی که شرایط پیش‌سرطانی دارند، را با آگاهی‌بخشی در مورد تغییرات رژیم غذایی برای کاهش خطر سرطان توانمند کنیم.»

تیم او یافته‌های خود را شنبه در نشست سالانه انجمن هماتولوژی آمریکا (ASH) در سن دیگو ارائه داد.

این مطالعه جدید شامل بیماران مبتلا به MGUS بود که همچنین دچار اضافه‌وزن یا چاقی بودند. همان‌طور که محققان خاطرنشان کردند، چاقی نیز عاملی است که احتمال پیشرفت MGUS به سرطان کامل را افزایش می‌دهد.

به مدت ۱۲ هفته، شرکت‌کنندگان به یک رژیم غذایی گیاه‌محور و سرشار از فیبر روی آوردند. آنها همچنین به مدت شش ماه آموزش‌های تغذیه‌ای دریافت کردند.

بیماران مجاز بودند هر مقدار که می‌خواهند غذا بخورند، به شرطی که به رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، دانه‌ها و غلات کامل پایبند باشند.

پس از ۱۲ هفته، شرکت‌کنندگان به‌طور متوسط ۸٪ از وزن اولیه خود را از دست دادند. آنها همچنین بهبود‌هایی در مقاومت به انسولین (شاخص دیابت)، میکروبیوم روده و کیفیت کلی زندگی خود نشان دادند.

همه این موارد با کند شدن پیشرفت MGUS مرتبط بود.

دو بیمار که MGUS آنها قبلاً علائم پیشرفت به سرطان را نشان داده بود، «بهبود قابل‌توجهی در روند پیشرفت بیماری» داشتند. طبق بیانیه خبری اسلون کترینگ، هیچ‌یک از بیماران تا یک سال پس از ثبت‌نام در این مطالعه به مولتیپل میلوما مبتلا نشدند.

تیم تحقیقاتی شاه اشاره کرد که مطالعات قبلی بر روی موش‌ها نشان داده بود که ۴۴٪ از موش‌های مستعد میلوما که رژیم غذایی پر فیبر داشتند، به این بیماری مبتلا نشدند، درحالی‌که گروه دیگری از موش‌ها که رژیم معمولی داشتند، همگی به این سرطان مبتلا شدند.

شاه گفت: «این مطالعه قدرت تغذیه - به‌ویژه رژیم غذایی گیاه‌محور و پر فیبر - را نشان می‌دهد و درکی بهتر از این مسئله ارائه می‌دهد که چگونه این رژیم می‌تواند به بهبود میکروبیوم و متابولیسم منجر شود تا سیستم ایمنی قوی‌تری برای مقابله با میلوما ایجاد شود.»

وی افزود که یک مطالعه بزرگ‌تر، این بار با مشارکت ۱۵۰ بیمار مبتلا به MGUS، برنامه‌ریزی شده است.

ازآنجاکه این یافته‌ها در یک نشست پزشکی ارائه شده‌اند، تا زمان انتشار در یک مجله علمی معتبر باید به‌عنوان نتایج مقدماتی در نظر گرفته شوند.

کلمات کلیدی: سرطان خون فیبر
مطالب مرتبط
ارسال نظر