زیاده‌روی در مصرف خرما چه بلایی سر بدن می‌آورد؟-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

زیاده‌روی در مصرف خرما چه بلایی سر بدن می‌آورد؟

خرما از آن دسته مواد غذایی است که همیشه در مورد فواید و ارزش غذایی آن شنیده‌اید؛ ولی در این مطلب عوارض احتمالی زیاده‌روی در مصرف خرما را می‌خوانید.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۶ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ خوردن خرما با چای، همراه غذا، ترکیب آن با گردو به عنوان میان وعده‌ای پرانرژی و حتی وجود آن در وعده‌های غذایی اصلی مثل خرما پلو و موارد بسیار دیگری از مصرف آن در ساعات مختلف روز، موید این واقعیت است که از عوارض احتمالی آن آگاه نیستیم. خرما یک ماده غذایی مفید است؛ اما زیاده‌روی در مصرف آن باعث اختلالاتی در عملکرد برخی قسمت‌های بدن می‌شود. با ما همراه باشید تا در مورد مضرات مصرف بی‌رویه خرما بیشتر بدانید.

مضرات مصرف زیاد خرما چیست؟

۱. مشکلات شکمی

خرما سرشار از فیبر است؛ اما جالب است بدانید میزان بالای فیبر آن می‌تواند برای بدن مضر باشد. این اثر معکوس، زمانی اتفاق می‌افتد که با مصرف بیش از حد خرما، به طور ناگهانی بدن‌تان میزان زیادی فیبر دریافت می‌کند. این موضوع باعث اختلال در دستگاه گوارش و در نتیجه یبوست و نفخ می‌شود. برخی تحقیقات هم بیانگر این است که خرما می‌تواند باعث تشدید اسهال شود.

۲. عامل جوش‌های پوستی

برای نگهداری از میوه‌های خشک و حفاظت آن‌ها از هجوم باکتری‌ها، یک ترکیب شیمیایی به نام سولفات به آن‌ها می‌افزایند. خرمای خشک هم از این قضیه مستثنا نیست. وجود این ماده شیمیایی روی خرمای خشک برای کسانی که پوست حساس دارند، باعث بروز جوش‌های پوستی می‌شود. البته جوش‌های پوستی دلیل دیگری هم ممکن است داشته باشند و آن وجود کپک روی انواع میوه‌های خشک از جمله خرما است.

۳. افزایش وزن

با وجودی که خرما سرشار از فیبر است، کالری بالای آن می‌تواند باعث افزایش وزن شود. هر گرم خرما حاوی ۲.۸ کالری است و این یعنی میزان انرژی نسبتا زیادی دارد و برای کسانی که مستعد چاقی هستند به راحتی منجر به افزایش وزن می‌شود.

۴. هایپر کالمی

افزایش بیش از حد پتاسیم در خون باعث عارضه‌ای به نام هایپرکالمی می‌شود. از آنجا که خرما سرشار از پتاسیم است، اگر به صورت عادی میزان پتاسیم خون‌تان بالاست، در مصرف خرما زیاده‌روی نکنید.

۵. مضر برای کودکان

یکی از مضرات خرما متوجه کودکان است. جویدن خرما به دلیل ضخامت و تراکم بالای بافت‌های آن، برای کودکان دشوار است و در نتیجه هضم آن برای روده آن‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کند؛ حتی ممکن است نای کودکان را مسدود کرده و باعث خفگی شود.

روزانه چقدر باید خرما بخوریم؟

مضراتی که در مورد مصرف بی‌رویه خرما گفتیم، به این معنی نیست که مصرف آن را قطع کنید؛ چرا که فواید زیادی دارد و در صورتی که به اندازه مصرف شود، به سلامت بدن کمک می‌کند. این مضرات صرفا هشداری بود برای این که میزان مصرفتان را کنترل کنید. با توجه به ارزش غذایی بالای خرما و اینکه منبع ویتامین‌های B, A, K,C است، سعی کنید در طول روز دو یا سه عدد خرما بخورید. /  ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار