خطر سقط جنین ده‌ها برابر حوادث جاده‌ای-راهبرد معاصر
صالح قاسمی، پژوهشگر حوزه جمعیت در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

خطر سقط جنین ده‌ها برابر حوادث جاده‌ای

صالح قاسمی، پژوهشگر حوزه جمعیت با بیان اینکه برای مدیریت پدیده سقط جنین باید عوامل آن و آنچه سبب فراوانی آمار می‌شود درست شناخت، گفت: ۲۰ هزار نفر در سال بر اثر سوانح رانندگی کشته و وارد فهرست جان باختگان حوادث جاده‌ای می‌شوند. این در حالی است که آمار سقط جنین در کشور سالانه از ۳۷۰ هزار تا حدود ۵۳۰ هزار مورد است.
صالح قاسمی؛ پژوهشگر حوزه جمعیت
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۸ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 28
کد خبر: ۲۶۶۶۱۶

خطر سقط جنین ده‌ها برابر حوادث جاده‌ای

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ عنوان می شود آمار سقط جنین در کشور از جان باختگان حوادث جاده ای پیشی گرفته است؛ این موضوع نشان می دهد کشوری که همواره در جان باختگان حوادث جاده ای رتبه بالایی داشت، اکنون در صدر آمار قتل نوزادانی است که دیده به جهان نگشوده اند. فارغ از دلایل و عوامل سقط ها که از تغییر نگرش های فرهنگی و دغدغه های اقتصادی متفاوت تشکیل می شود؛ باید گفت، نتوانسته ایم خالق نگرش هایی باشیم که تولد نوزاد را بیش از نبود آن سبب ساز احوال خوب عاملان سقط جنین بداند.

 

این موضوع پیامدهای نامناسبی به همراه دارد و چنین می شود که به گفته کارشناسان و طبق آمارهای رسمی، سقط جنین از جان باختگان حوادث جاده ای پیشی گرفته است.

در حوزه نگرش های فردی و خانوادگی و فرهنگ رایج در جامعه اگر بخواهیم از میان عوامل عنوان شده به مهم ترین آنها بپردازیم، یکی باور به گزاره غلط «فرزند ناخواسته» یا «فرزند برنامه ریزی نشده» و دیگری باور به گزاره غلط «شیءانگاری جنین» است

 

آمارها می گوید سالانه حدود ۲۰ هزار نفر بر اثر سوانح رانندگی در جاده ها جان خود را از دست می دهند؛ یعنی روزانه ۵۴ نفر از هم وطنانمان هرگز به خانه باز نمی گردند؛ آماری که مسئولان را به تکاپو انداخته است با اصلاح جاده ها و کیفیت خودروها و حتی واردات خودرو آمار را کاهش دهند، زیرا جان هر ایرانی عزیز است.

 

حال باید سانحه ای را تصور کرد که باعث می شود سالانه بیش از نیم میلیون هم وطن هرگز پا به خانه هایشان نگذارند. طبق آمارها، روزانه بیش از یک هزار و 300 جنین فرصت زندگی را از دست می دهند و این آمار ۲۰ برابر آمار مرگ و میر کودکان و نوجوانان در تصادفات جاده ای است.

 

صالح قاسمی، پژوهشگر حوزه جمعیت درباره اینکه عنوان می شود آمار سقط جنین کشور از جان باختگان حوادث جاده ای پیشی گرفته است، به «راهبرد معاصر» گفت: فاصله آماری جان باختگان حوادث جاده ای تا آمار سقط خیلی زیاد است و طبق آنچه  منابع رسمی  عنوان می کنند، ۲۰ هزار نفر در سال  بر اثر سوانح رانندگی کشته و وارد فهرست جان باختگان حوادث جاده ای می شوند؛ این در حالی است که آمار سقط جنین در کشور سالانه از ۳۷۰ هزار  تا حدود ۵۳۰ هزار مورد است.

 

وی با بیان اینکه تفاوت و فاصله جان باختگان حوادث جاده ای و سقط جنین اصلاً قابل قیاس نیست، افزود: برای مدیریت پدیده سقط باید توجه کرد، عوامل سقط و آنچه سبب فراوانی آمار می شود درست شناخت. پژوهش های مختلف در این زمینه انجام شده است و آنچه پژوهش های مرکز مطالعات و تحقیقات صدا و سیما نشان می دهد، اینکه مهم ترین علل و عوامل فراوانی  آمار بالای سقط در ایران فاصله گرفتن نگرش هاست.

 

پژوهشگر حوزه جمعیت عنوان کرد: در حوزه نگرش های فردی و خانوادگی و فرهنگ رایج در جامعه اگر بخواهیم از میان عوامل عنوان شده به مهم ترین آنها بپردازیم، یکی باور به گزاره غلط «فرزند ناخواسته» یا «فرزند برنامه ریزی نشده» و دیگری باور به گزاره غلط «شیءانگاری جنین» است که تا پیش از چهار ماه و 10 روز انسان تلقی نمی شود و شئ تلقی می شود.

 

قاسمی گفت: وقتی جنین تا پیش از چهار ماه و 10 روز به غلط بدون روح، جان و حس تلقی می شود، این انگاره به وجود می آید سقط جنین بیشتر و آمار در این بازه زمانی زیاد شود.

گسترده سازی ابعاد و پیامدهای سقط جنین می تواند بسیار بازدارنده باشد و جلوی بسیاری از آمار سقط گرفته شود

 

وی درباره راهکار حل مشکل تصریح کرد: اصلی ترین عوامل آمار بالای سقط جنین را نگرش به جنین و اینکه بدون روح و جان است، می دانیم و به همین دلیل تولید پیام های رسانه ای، عاطفی، هنری، اخلاقی و انسانی با محتوای دینی برای جامعه باورمند ایران از بهترین اقدامات لازم برای کنترل آمار است.

 

پژوهشگر حوزه جمعیت با تأکید بر لزوم کار فرهنگی و رسانه ای گفت: می توان در کنار تولید پیام و محتواهای سازنده راهبردهای دیگری پیشنهاد کرد، مانند دادن اطلاعات پزشکی و روان شناختی در زمینه پیامدهای سقط که نمی‌دانند پیامدهای خطرناک بسیار جدی در انتظار کسانی است که اقدام به چنین کاری می کنند.

 

قاسمی ادامه داد: با سقط جنین خطر ابتلا به ناباروری نوع دو بسیار بالا خواهد بود و خطر ابتلا به اختلال شخصیت و مشکلات روانشناختی و افسردگی های بسیار طولانی مدت در جامعه وجود دارد.

 

وی تأکید کرد: گسترده سازی ابعاد و پیامدهای سقط جنین می تواند بسیار بازدارنده باشد و جلوی بسیاری از آمار سقط گرفته شود.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار