رئیس‌جمهور وارد پاکستان شد سی‌ان‌ان: تصمیم‌گیری درباره حمله جدید به غزه به تعویق افتاد رئیس شورای امنیت سازمان ملل: هنوز نشانه‌ای از فعال کردن مکانیسم ماشه وجود ندارد پزشکیان: پاکستان اعلام کرد که هرگونه حمایت و پشتیبانی که دولت و ملت ایران لازم داشته باشد، انجام می‌دهند افشای پیام محرمانه اسرائیل به دمشق درباره سویداء دستیار وزیر خارجه: مناسبات ایران و پاکستان، متعاقب تحولات اخیر وارد مرحله تازه‌ای شده است حماس: ترامپ از تکرار دروغ‌های اسرائیل خسته نمی‌شود و ما هرگز از رد آنها خسته نخواهیم شد وزیر خارجه سوریه طی ساعات آتی به مسکو می‌رود رایزنی عراقچی و همتای تاجیکستانی دیدار عراقچی با امامعلی رحمان؛ عزم ایران برای گسترش روابط با تاجیکستان بازگشت ۱۲ صیاد آزاد شده در عربستان به ایران گزارش غریب آبادی از پیگیری‌های حقوقی بین‌المللی بعد از تجاوزات اخیر سفیر ایران در انگلیس: اگر اطمینان حاصل کنیم که مذاکره واقعی و صادقانه است، گفت‌وگو می‌کنیم رسانه عبری مدعی شد: حماس «مدل حزب‌الله» را برای پساجنگ غزه پیشنهاد داد المیادین: واشنگتن مخالفت خود را با پیش‌نویس قانون نیرو‌های حشد الشعبی به نخست وزیر عراق اطلاع داد

واکنش مسکو به ادعای سقوط هواپیمای آذربایجان توسط پدافند روس

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در اظهاراتی تاکید کرد که هرگونه گمانه‌زنی درباره علت واقعی سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان قبل از انجام تحقیقات اشتباه است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۰۶ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 26
کد خبر: ۲۶۶۷۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پسکوف در جریان یک نشست مطبوعاتی درباره گمانه‌زنی‌ها درباره علت سقوط هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان در قزاقستان، گفت: قبل از به نتیجه رسیدن تحقیقات، ایجاد هرگونه فرضیه در مورد علل سقوط این هواپیما در قزاقستان اشتباه است.

وی در ادامه تاکید کرد: هرگونه حادثه هوایی باید توسط مقام‌ها و شرکت‌های هوایی کشور‌های دخیل در موضوع بررسی شود و پیش از انجام تحقیقات و بررسی‌های لازم ما نمی‌توانیم در مورد علت سقوط این هواپیما نظر بدهیم و هیچکسی هم نباید این کار را انجام دهد.

در همین ارتباط تارنمای یورو نیوز در گزارشی به نقل از منابع رسمی مرتبط با تحقیقات سانحه و بدون اشاره به نام این منابع به اصطلاح رسمی، ادعا کرده است: مسافران بازمانده هنگام نزدیک شدن به شهر گروزنی روسیه (مقصد پرواز) صدای انفجاری را شنیدند که به نظر می‌رسد ناشی از اصابت ترکش‌هایی بوده که به بدنه هواپیما برخورد کرده و به آن آسیب وارد کرده است.

یورو نیوز در این گزارش به نقل از یک وبلاگ‌نویس نظامی روسی ادعا کرده است که آسیب وارده به هواپیما نشان می‌دهد که هواپیما ممکن است به طور تصادفی توسط یک سیستم موشکی پدافند هوایی مورد اصابت قرار گرفته باشد.

به نوشته یورونیوز الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان نیز پیشتر در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه هنوز برای گمانه‌زنی در مورد دلایل سقوط این هواپیما زود است، اظهار کرد: شرایط آب و هوایی این هواپیما را مجبور به تغییر مسیر برنامه‌ریزی شده خود کرده است.

وی افزود: بر اساس اطلاعاتی که به من داده شد این هواپیما به دلیل بدتر شدن شرایط جوی مسیر خود را بین باکو و گروزنی تغییر داده و به سمت فرودگاه آکتائو حرکت کرده و در هنگام فرود در آنجا سقوط کرده است.

سازمان اورژانس قزاقستان پیشتر اعلام کرده بود که هواپیمای مسافربری جمهوری آذربایجان که از باکو به سمت شهر گروزنی روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه در شهر آق تاو واقع در جنوب غربی قزاقستان سقوط کرده است.

تارنمای روزنامه حریت به نقل از سازمان اورژانس قزاقستان افزود که به دنبال سقوط پرواز ۸۴۳۲ خطوط هواپیمایی جمهوری آذربایجان، هواپیما دچار آتش سوزی شد و تیم‌های امدادی تلاش می‌کنند آتش را اطفا کنند.

وزارت امور اضطراری قزاقستان اعلام کرد که سرنشینان هواپیما شامل پنج خدمه بوده و دست‌کم ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شده‌اند.

خبرگزاری روسی اینترفکس نیز به نقل از امدادرسانان گزارش داد که چهار جسد پیدا شده و طبق ارزیابی‌های اولیه هر ۲ خلبان در این سانحه جان باختند.

شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان پیش‌تر اعلام کرده بود که هواپیمای امبرائر ۱۹۰ در سه کیلومتری آکتائو ناچار به فرود اضطراری شده بود.

وزارت امور اضطراری قزاقستان در ابتدا اعلام کرد که ۲۵ نفر از سقوط هواپیما جان سالم به در برده‌اند، اما سپس و با ادامه عملیات جست‌و‌جو و نجات در محل سقوط، تعداد قربانیان احتمالی کاهش یافت و تعداد نجات یافتگان را به ۲۷، ۲۸ و سپس به ۲۹ نفر تغییر داد.

هواپیمای مذکور ابتدا قرار بود از باکو به شهر گروزنی روسیه پرواز کند. بر اساس اعلام شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان، ۳۷ نفر از مسافران این هواپیما شهروند جمهوری آذربایجان بوده و ۱۶ تبعه روس، ۶ قزاقستانی و سه شهروند قرقیزستانی نیز در آن حضور داشتند.

آذرتاج به عنوان خبرگزاری دولتی جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که یک هیات رسمی متشکل از وزیر شرایط اضطراری، معاون دادستان کل کشور و معاون رئیس شرکت هواپیمایی جمهوری آذربایجان برای انجام «تحقیقات در محل» به آکتائو اعزام شده‌اند.

دفتر مطبوعاتی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرد که الهام علی اف با شنیدن خبر سقوط هواپیما، سفر به سن پترزبورگ برای شرکت در نشست غیررسمی سران کشور‌های همسود را ناتمام گذاشته و کشورش بازگشت.

وی در شبکه‌های اجتماعی به خانواده قربانیان تسلیت گفت.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تلفنی با علی اف صحبت کرده و به وی تسلیت گفته است. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار