چرا عراقچی به چین سفر کرد؟-راهبرد معاصر
سازمان ملل حمله به فرودگاه صنعا را محکوم کرد یمن: یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم عراقچی: شراکت راهبردی ایران و چین، آهنین است عراقچی: سال آینده، سالی مهم در موضوع هسته‌ای ایران خواهد بود ادعای تلویزیون اسرائیل: هنیه از طریق کارگذاشتن یک بمب در بالش شخصی اش ترور شد تماس تلفنی وزیر خارجه حکومت طالبان با وزیر خارجه الجولانی هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند اردن: به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان جنایت جنگی فجیع است توصیه وزیر خارجه ایران به اتحادیه عرب + عکس تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات شرکت هواپیمایی آذربایجان: سقوط هواپیما به دلیل «دخالت خارجی» بوده است سازمان هوانوردی روسیه: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حمله پهپادی اوکراین بودیم تصاویر انهدام یک تیم تروریستی داعش منتشر شد + فیلم یک هفته عزای عمومی در هند در پی درگذشت مانموهان سینگ نخست وزیر عراق: ورود برادر بشار اسد به عراق کذب است
جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

چرا عراقچی به چین سفر کرد؟

جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین با بیان اینکه شرایط منطقه‌ای مشورت با مقام‌های چین را بسیار حائز اهمیت کرده است، گفت: چین در موضوعات بین المللی تحرک وهمکاری بیشتری با دولت‌های منطقه دارد و سفر وزیر امور خارجه کشورمان می‌تواند به فعال شدن بیشتر پکن در منطقه و تقویت همکاری‌های متعدد میان دو کشور منجر شود.
جواد منصوری؛ سفیر اسبق ایران در چین
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۸ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 28
کد خبر: ۲۶۶۸۱۲

چرا عراقچی به چین سفر کرد؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به پکن گفت: ️موضوع هسته‌ ای در سال جدید با وضعیتی مواجه خواهد شد که نیاز دارد مشورت‌های بیشتری داشته باشیم. ️در سال‌های گذشته نیز در همه موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مشورت‌های نزدیک با چین داشته‌ایم.

 

وی افزود: زمان بسیار مناسبی این سفر انجام شد و دعوت دوستان چینی ما نیز برای همین زمان بود تا ابتدای سال جدید میلادی با یکدیگر همفکری و مشورت کنیم و برای چالش‌های سال جدید آمادگی داشته باشیم.

با توجه به اینکه دو کشور فرهنگ آسیایی دارند، میل بیشتری برای تفاهم و همکاری وجود دارد

 

جواد منصوری، سفیر اسبق ایران در چین درباره سفر وزیر امور خارجه به چین و اهمیت گسترش روابط میان دو کشور به «راهبرد معاصر» گفت: در تاریخ، روابط ایران و چین به دلایل متعددی همواره سازنده و دوستانه بوده است. گرچه در میزان روابط و تعاملات فراز و نشیب هایی وجود داشته، ولی هیچ گاه از روابط سازنده خارج نشده است، زیرا مشترکات زیادی میان دو کشور وجود دارد.

 

وی افزود: با توجه به اینکه دو کشور فرهنگ آسیایی دارند، میل بیشتری برای تفاهم و همکاری وجود دارد؛ ضمن اینکه دو کشور مخالف سرسخت سیاست های  تهاجمی و سلطه جویانه غربی ها علیه کشورهای آسیایی هستند؛ بنابراین در سال های متمادی به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روابط ایران و چین در ابعاد مختلف گسترش یافته است.

 

سفیر اسبق ایران در چین تأکید کرد: تردیدی نیست در سال های اخیر زمینه های بیشتری برای همکاری ایران و چین به دلیل تحولات بین المللی ایجاد شده که طبعاً این روابط به نفع دو طرف و توسعه آن امر بسیار مهم است، زیرا به گسترش همکاری ها در زمینه های جدید منجر می شود.

 

منصوری درباره همکاری های مختلف ایران و چین طبق سند همکاری 25 ساله گفت: سند همکاری 25 ساله ای که میان ایران و چین امضا شده است، چارچوب فعالیت های گسترده ای دارد که می تواند به روابط راهبردی دو کشور ختم شود؛ ناظر بر آنکه خوشبختانه در دو سال گذشته محورهای جدیدی برای گسترش روابط ایجاد شده است.

 

وی به دستاوردهای دولت شهید آیت الله رئیسی در گسترش روابط با چین پرداخت و عنوان کرد: سفر شهید آیت الله رئیسی و مذاکرات با مقام های چین در چندین نشست و جلسات شانگهای و بریکس تأثیر بسیار زیادی در فعال کردن روابط در زمینه های مختلف میان دو کشور داشته که تداوم آن همکاری ها بسیار حائز اهمیت است.

به نظر می آید آمریکا به راحتی نمی تواند شعارهایی که در زمینه اعمال تعرفه زیاد بر چین و محدودیت های تجاری میان ایران و چین داده است، اعمال و عملیاتی کند

 

سفیر اسبق ایران در چین بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه ای مشورت با مقام های چین بسیار حائز اهمیت است، زیرا این کشور در موضوعات بین المللی به ویژه موضوعات منطقه تحرک وهمکاری بیشتری با دولت های منطقه دارد؛ لذا سفر عراقچی می تواند به فعال شدن بیشتر چین در منطقه و آشنایی با نظارت آنها و تقویت همکاری های متعدد میان دو کشور منتهی شود.

 

منصوری تصریح کرد: به هر میزان دو کشور و دولت بتوانند روابط اقتصادی خود را گسترش دهند، به توسعه روابط و قدرتمند شدن ایران و چین در عرصه بین المللی منجر می شود.

 

وی با بیان اینکه تهدیدات آمریکا با ریاست جمهوری دونالد ترامپ در صورت وحدت عمل ایران و چین نمی تواند به نتیجه خاصی منجر شود، گفت: به نظر می آید آمریکا به راحتی نمی تواند شعارهایی که در زمینه اعمال تعرفه زیاد بر چین و محدودیت های تجاری میان ایران و چین داده است، اعمال و عملیاتی کند؛ زیرا با مشکلاتی بیش از آنچه فکر می کند مواجه می شود. گسترش روابط ایران و چین در شرایط حساس کنونی از بسیاری جهات اعم از منطقه ای و فرامنطقه ای حائز اهمیت است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار