تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

ژوزف عون رئیس‌جمهور لبنان شد

پارلمان لبنان سرانجام پس از چند سال شکست در انتخاب رئیس جمهور، امروز (پنج‌شنبه) دور دوم رای‌گیری موفق به دستیابی به این هدف شد و عون دقایقی پس از اعلام نتیجه با حضور در پارلمان به عنوان رئیس‌جمهور لبنان سوگند خورد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۰ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 09
کد خبر: ۲۶۷۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ در دور دوم جلسه امروز پارلمان لبنان «ژوزف عون» فرمانده ارتش موفق شد اکثریت آرا (۶۵ رای به بالا) را به دست بیاورد و در نتیجه رئیس جمهور لبنان شود.

در دور دوم رای‌گیری امروز، «ژوزف عون» فرمانده ارتش ۹۹ رای و «شبلی الملاط» ۲ رای به دست آوردند. همچنین ۹ برگه سفید و پنج آرای باطله به صندوق انداخته شد و ۱۳ نماینده نیز نام «حاکمیت قانون» را به صندوق انداختند.

در دور نخست جلسه امروز هیچ یک از اسامی ارائه شده توسط نمایندگان نتوانست ۸۶ رای به دست آورد، این تعداد رای، برای هر نامزدی جهت ورود به کاخ بعبدا در مرحله اول مورد نیاز است.

فرمانده ارتش لبنان در دور نخست ۷۱ رای به دست آورده بود.

جلسه امروز پارلمان لبنان به ریاست نبیه بری، رئیس پارلمان و با حضور کامل ۱۲۸ نماینده و سفرای کشور‌های عربی و خارجی از جمله سفرای آمریکا، روسیه و عربستان برگزار شد.

مهلت قانونی برای انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان از اول سپتامبر ۲۰۲۲ آغاز شد و تا ۳۱ اکتبر همین سال ادامه داشت، اما لبنان در نتیجه عدم وجود توافق سیاسی برای انتخاب رئیس جمهور قبل از پایان مهلت مقرر قانونی، وارد مرحله خلاء ریاست جمهوری شد و این خلا تا به امروز ادامه یافت.

به موجب قانون، انتخاب رئیس جمهور با اکثریت دو سوم مجموع اعضای پارلمان متشکل از ۱۲۸ نماینده یعنی ۸۶ نماینده در دور نخست رای‌گیری و در دور دوم با اکثریت مطلق یعنی ۶۵ نماینده انجام خواهد شد. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار