تعطیلی تمامی ادارات شهرستان زهک در روز یکشنبه تهران از فردا یکشنبه گرم‌تر می‌شود وضعیت جوی کشور در ۴۸ ساعت آینده؛ رگبار بارش‌های تابستانه در ۵ استان جزئیات جدید از فرونشست زمین در مترو پرند جاده چالوس یکطرفه شد درمان ترکیبی سرطان پستان با هیدروژل حساس به نور/ نابودی بیش از ۸۰ درصد سلول‌های سرطانی تقویم شهریور ۱۴۰۵ با مناسبت‌ها و تعطیلات رسمی + جدول کامل پورجمشیدیان:بیش از۳میلیون و ۵۰۰هزار ایرانی در اربعین امسال حضور داشتند ناکامی گروهک مسلح در ورود به مرزهای جنوب شرق کشور / یک شرور به هلاکت رسید برگزاری کنکور 1405 در امنیت/توضیحات درباره قطعی برق در یک مرکز آزمون هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم شد افشاگری معاون وزیر بهداشت از درآمد پزشکان؛ 25 میلیون تومان! افزایش شدید قیمت داروهای پرمصرف مردم را شوکه کرد! انستیتو پاستور برای آینده سلامت کشور دوباره ساخته می‌شود نتایج بررسی ظرفیت پذیرش پزشکی به‌زودی اعلام می‌شود برقراری مجدد پروازهای بندرعباس به رشت و گرگان

وزارت بهداشت: آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماری‌های تنفسی در گردش قرار دارد

وزارت بهداشت: آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماری‌های تنفسی در گردش قرار دارد سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماری‌های تنفسی در گردش قرار دارد، گفت: ویروس HMPV در گذشته وجود داشته است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۲۸ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 17
کد خبر: ۲۶۸۶۰۳
وزارت بهداشت: آنفلوآنزا همچنان در صدر بیماری‌های تنفسی در گردش قرار دارد

به گزارش راهبرد معاصر، دکتر قباد مرادی درباره آخرین وضعیت عفونت‌های تنفسی گفت: آخرین آمار و ارقام مربوط به عفونت‌های تنفسی برای اواسط هفته گذشته (هفته سوم دی ماه) است و برمبنای این اطلاعات، ۳۰ درصد عفونت‌های تنفسی برای بیماری آنفلوآنزا است. بررسی‌ها بیانگر این است که آنفلوآنزای غالب کشور، آنفلوآنزای H ۱ N ۱ است.

وی با بیان اینکه الگوی عفونت‌های تنفسی کشور مانند بسیاری از کشور‌های نیم‌کره شمالی است، اظهار کرد: فصول پاییز و زمستان در نیم کره شمالی معمولا برای انتشار، تکثیر و انتقال عفونت‌های تنفسی، فصول مناسبی هستند. کشور‌هایی که در نیم‌کره شمالی قرار دارند باعفونت‌های تنفسی درگیر هستند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره وضعیت عفونت‌های تنفسی در گردش گفت: در حال حاضر، آنفلوآنزا با سهم ۳۰ درصدی در صدر عفونت‌های تنفسی قرار دارد. پس از آنفلوآنزا، RSV (ویروس سین‌سیشیال تنفسی) با حدود ۹ درصد در جایگاه دوم قرار دارد. همچنین سهم سرماخوردگی و کرونا از عفونت‌های تنفسی در گردش به ترتیبت ۷ و ۲ درصد است. اگرچه سهم آنفلوآنزا از عفونت‌های در گردش ۳۰ درصد است، اما شدت این بیماری در شهر‌های مختلف کشور متفاوت است.

مرادی درباره شیوع «متاپنوموویروس» نیز به ایسنا توضیح داد: ویروس HMPV در گذشته وجود داشته و یک جست‌وجوی ساده اینترنتی می‌تواند حضور این ویروس در گذشته را تایید کند. بررسی‌ها بیانگر این است که شکل طبیعی این ویروس در گذشته در کشور شناسایی شده و سهم این ویروس در برخی ماه‌ها از عفونت‌های تنفسی در گردش حدود ۲ درصد بوده است. برخی کشور‌های دنیا برای شناسایی این ویروس تلاش می‌کنند و شناسایی آن را گزارش می‌دهند.

وی ادامه داد: ویروس HMPV ممکن است در کودکان و بزرگسالان با علائم شدید بروز کند. سازمان جهانی بهداشت و همچنین کشور چین تاکنون اطلاعیه‌ای درباره ویروس جهش‌یافته HMPV منتشر نکرده‌اند. همچنین هیچ کشوری، گزارشی درباره خطرناک‌بودن HMPV یا افزایش شدت بیماری منتشر نکرده‌اند. هیچ شرایط اضطراری درباره این ویروس در جهان منتشر نشده است. برخی رسانه‌های کشور، ویروس HMPV را بسیار ترسناک جلوه می‌دهند و من بر این باور هستم که آسیب‌زدن به روح و روان مردم پسندیده نیست.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: شرایط کنونی، فصل مناسب برای انتقال عفونت‌های تنفسی است. به نظر می‌رسد که ویروس HMPV یک بیماری جدید نیست، اما رفتار ویروس‌ها هم قابل پیش‌بینی نیست. اگرچه رفتار ویروس‌ها قابل پیش‌بینی نیست، اما شرایط اضطراری اعلام نشده است.

مرادی گفت: اگرچه ویروس HMPV طی ماه‌های گذشته در سال جاری و سال‌های گذشته در کشور شناسایی شده، اما در حال حاضر این ویروس در میان عفونت‌های تنفسی در گردش کشور حضور ندارد.

وی با بیان اینکه رعایت نکات بهداشتی در این روز‌ها بسیار ضروری است، توضیح داد: رعایت آداب بهداشتی، پرهیز از حضور سالمندان به ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای در محل‌های پرتراکم جمعیتی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مداوم دست‌ها، ماندن در منزل در صورت وجود علائم بیماری و استفاده از دستمال در زمان سرفه و عطسه در پیشگیری از عفونت‌های تنفسی، بسیار تاثیرگذار هستند.

گفتنی است؛ پیش از دکتر علیرضا رییسی - معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد که آنفلوآنزا سیر نزولی گرفته است، اما همچنان بر رعایت بهداشت فردی برای همه افراد بویژه گروه‌های پرخطر تاکید می‌شود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار