احتمال حمله نظامی صهیونیست ها به باریکه غزه-راهبرد معاصر

احتمال حمله نظامی صهیونیست ها به باریکه غزه

منابع صهیونیستی از برگزاری جلسه چهار ساعته مقامات نظامی و امنیتی اسرائیل در شب گذشته خبر داده اند. بالاگرفتن دور جدید تنش ها در سرزمین های اشغالی با سقوط یک پهپاد اسرائیلی در غزه همراه بوده و طرفین را تا مرز آغاز نبردی جدید سوق داده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۰ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 04
کد خبر: ۲۶۸۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ جدال میان تل آویو و غزه مجددا بالا گرفته است. پریشب بود که شاخه نظامی حماس در پاسخ به هدف قرار دادن غیر نظامیان فلسطینی، دست کم ده راکت به سوی شهرک های صهیونیستی شلیک کرد. صهیونیست ها نیز در پاسخ به راکت پراکنی از غزه، شماری از مناطق را زیر خط آتش قرار دادند.


کارشناسان منطقه با توجه به درگیری های داخلی لبنان و تداوم تنش در سوریه، فضا را برای تسویه حساب صهیونیست ها با حماس مهیا دیده و از احتمال بروز جنگی جدید در منطقه خبر می دهند.در ادامه به مهمترین تحولات سیاسی-امنیتی ساعات سپری شده می پردازیم:

 

مقاومت، پهپاد رژیم صهیونیستی را در غزه سرنگون کرد


یک منبع آگاه در این باره گفت: نیروهای مقاومت شامگاه یکشنبه با هدف قراردادن یک پهپاد از نوع «کواد کوپتر» توانستند آن را ساقط کنند.این پهپاد بر فراز یکی از پایگاه‌های نیروهای مقاومت در شهرک بیت حانون واقع در شمال نوار غزه در حال پرواز بود.

 

رژیم صهیونیستی از چندی پیش در نبرد با مقاومت به استفاده از پهپادها متوسل شده است که نمونه آن حمله دو فروند پهپاد به ضاحیه جنوبی بیروت در سوم شهریورماه جاری بود که هر دو پهپاد سرنگون شد.

 

این در حالی است که دو روز پیش در پی حمله موشکی گروه‌های مقاومت، آژیر خطر در شهرک‌های صهیونیست‌نشین در نزدیکی نوار غزه به صدا درآمد.

 

حمله موشکی گروه‌های مقاومت فلسطین در واکنش به حملات پنجشنبه گذشته جنگنده‌ها و یگان توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه صورت گرفت.

 

رژیم صهیونیستی پنجشنبه‌شب دو مقر وابسته به گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس را در شمال نوار غزه گلوله باران کرد.

 

وزیر صهیونیست از احتمال حمله به غزه خبر داد

 

«یووال اشتاینز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی یکشنبه شب بار دیگر از اقدام نظامی گسترده علیه نوار غزه حمایت کرد و مدعی شد که تل‌آویو چاره‌ای جز حمله زمینی به این منطقه تحت محاصره ندارد.

 

به نوشته روزنامه «جروزالم‌پست»، اشتاینیتز که پس از جلسه چهار ساعته کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی با رادیو ارتش این رژیم گفت‌وگو می‌کرد، گفت: «اکنون به نظر می‌رسد که ما مجبور خواهیم بود که عملیات نظامی گسترده [علیه غزه] انجام دهیم و پس از آن است که می‌توانیم [با فلسطینی‌های ساکن غزه] به تفاهمی برسیم.»وی افزود: «اگر چاره دیگری نباشد، برای از میان برداشتن حاکمیت حماس، [علیه غزه] عملیات زمینی آغاز خواهیم کرد.»

 

اشتاینیتز در ادامه اشاره کرد که در سال ۲۰۱۴ میلادی در جریان عملیات موسوم به «صخره سخت» علیه غزه، «بنی گانتز» رئیس وقت ستاد مشترک ارتش اسرائیل طرحی برای حمله گسترده به غزه و از بین بردن حماس ارائه کرده بود. وی گفت بر اساس تخمین گانتز، چنین حمله‌ای می‌توانست به قیمت جان حدود ۵۰۰ نظامی اسرائیلی تمام شود و به همین دلیل آن طرح در کابینه رأی نیاورد.

 

وی ادعا کرد که در جریان بحث‌های سال ۲۰۱۴، او تنها وزیری بوده که از حمله گسترده به غزه حمایت کرده است.

 

از سوی دیگر، «رافی بیرتس» وزیر آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی در پی شلیک اخیر چند موشک از غزه به جنوب سرزمین‌های اشغالی گفت که رهبران حماس بهای تشدید حملات خود را خواهند داد.

 

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم روز یکشنبه در جلسه هفتگی کابینه خود مدعی شد که حماس مسئول تمام حملات موشکی از غزه به اسرائیل است.

 

به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، نتانیاهو مدعی شد: «حماس مسئول تمام حملات خارج از غزه است. ما به کار خود در تمام زمینه‌ها ادامه خواهیم داد تا امنیت اسرائیل را تضمین کنیم.»

 

وی ادامه داد: «ما در یک دوره امنیتی بسیار حساسی هستیم و از شرق، شمال و جنوب در وضعیت بحرانی قرار داریم. بلافاصله پس از شلیک موشک به نوار غزه، من یک جلسه عالی امنیتی در ستاد ارتش تل‌آویو تشکیل دادم.»

 

رژیم صهیونیستی بامداد دیروز به سوی تعدادی از قایق‌های ماهیگیری فلسطینی‌ها شلیک کرد. نیروهای مقاومت با شلیک چندین راکت این حمله را پاسخ دادند و در مقابل رژیم صهیونیستی چندین نقطه را در نوار غزه هدف حمله قرار داد. از صبح امروز زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال آغاز عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه مطرح شده است.

 

برگزاری نشست چهارساعته کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی

 

این جلسه پس از درگیری کوتاه اخیر بین نیروهای صهیونیستی و مبارزان فلسطینی در نوار غزه برگزار شد. رسانه‌های صهیونیستی به جزئیات بیشتر این جلسه و تصمیمات اتخاذ شده در آن هیچ اشاره‌ای ‌نکردند.

 

جنبش جهاد اسلامی فلسطین بامداد شنبه در واکنش به حملات روز پنجشنبه یک تانک و یک جنگنده رژیم صهیونیستی به مواضعی در غزه، اقدام به شلیک چندین موشک به شهرک‌های اطراف کرد. پس از آن نیز رژیم صهیونیستی به مواضع گروه‌های مقاومت اسلامی در چندین نقطه نوار غزه حمله کرد.

 

رسانه‌های رژیم صهیونیستی پنجشنبه گزارش داده‌اند ارتش این رژیم مواضع گروه مقاومت حماس در غزه را در واکنش شلیک راکت از این منطقه به سمت فلسطین اشغالی هدف قرار داده‌اند.

 

طبق گزارش رسانه صهیونیستی آی‌۲۴، یک تانک و یک جنگنده اسرائیلی شامگاه پنجشنبه دو پایگاه نظامی حماس را در نوار غزه هدف قرار دادند.

 

حماس هرگونه مذاکره برای تبادل اسرا با تل آویو را تکذیب کرد

 

«یحیی السنوار» رئیس دفتر جنبش جماس در منطقه غزه، امروز (یکشنبه) ضمن تکذیب انجام هرگونه مذاکره با رژیم صهیونیستی در موضوع تبادل اسرا، گفت که این رژیم قادر به تصمیم‌گیری در این موضوع نیست.

 

او در گفت‌و‌گو با وبگاه «آی۲۴» با بیان اینکه صهیونیست‌ها قادر به اتخاذ تصمیمات مهم در این پرونده «استراتژیک» نیستند، افزود: «آنها دولتی ندارند که حتی بودجه را تصویب کند یا حتی کابینه امنیتی نیز ندارند که موضوعات امنیتی از جمله ایران را بررسی کند؛ اما ما آماده آزادی زندانیان خود هستیم و همه تلاش خود را برای این کار صرف می‌کنیم.»

 

این سخنان یحیی السنوار در واکنش به ادعای «یرون بلوم» هماهنگ کننده امور اسرا و مفقودین دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی است که صبح امروز مدعی شد رایزنی‌های غیر مستقیم با حماس برای تبادل اسرا پیشرفت خوبی داشته است.

 

دولت نتانیاهو به خانواده‌های نظامیان صهیونیست در بند حماس قول آزادی آنها را داده و به نظر می‌رسد برای جلب حمایت مردمی در راستای تشکیل دوباره کابینه، به این برگ برنده مهم نیاز دارد. ناکامی تل آویو در حل این بحران در پنج سال گذشته اعتراض شدید خانواده این نظامیان را برانگیخته و امروز مادر «هدار گولدن» یکی از نظامیان اسیر شده نزد حماس در مواجهه با «یرون بلوم» به شدت به او اعتراض کرد.

 

در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ گردان عزالدین القسام اعلام کرد که چهار نظامی صهیونیست را با خود به همراه دارد، اما خبر نداد که آنها زنده یا مرده هستند. حماس گفته است که در مقابل آزادی اسرای فلسطینی به خصوص اسرایی که به حبس‌های طولانی محکوم شده‌اند، حاضر به تحویل این نظامیان است.

 

تاکید هنیه بر ضرورت برگزاری نشست ملی فلسطین

 

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز یکشنبه گفت که گروه‌های فلسطینی موافقت «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای برگزاری همزمان انتخابات ریاستی و قانون‌گذاری در فلسطین را دریافت کردند.

 

هنیه در یک کنفرانس خبری به دنبال دیدار گرو‌ه‌های فلسطینی با «حنا ناصر» رئیس کمیته مرکزی انتخابات در نوار غزه گفت: «گروه‌های فلسطینی در طول رایزنی‌ها بر ضرورت برگزاری انتخابات مطابق با ساختار مورد توافق، تاکید کردند که رئیس کمیته انتخابات آن را به محمود عباس انتقال داده بود.»

 

به گزارش وبگاه خبری روسیا الیوم، این مقام حماس ادامه داد: ما بر جامع بودن انتخابات یعنی برگزاری همزمان انتخابات ریاستی و قانونگذاری فلسطین تاکید کردیم تا پس از آن هم برای بازسازی مجلس ملی سازمان آزادی بخش فلسطین اقدام شود.

 

رئیس دفتر سیاسی حماس با اشاره به اینکه در سطح ملی و حزبی در فلسطین از روند آمادگی‌ها برای انتخابات رضایت وجود دارد، گفت: این امر باعث شده است تا در به روی آشتی واقعی و ساماندهی روابط بین فلسطینی‌ها باز شود و برای برون رفت از بن بست فعلی کار مشترکی انجام دهیم.

 

هنیه افزود: در تماس‌هایی که با کشورها و برخی طرف‌های ذیربط برقرار شده است این کشورهای دوست و برادر و همچنین اتحادیه عرب ضمن استقبال از برگزاری انتخابات در فلسطین آمادگی خود را برای مشارکت در رفع هر گونه مانع و نظارت بر انتخابات فلسطین به منظور تضمین شفافیت، آزادی و سلامت آن اعلام کردند.

 

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: در نشست امروز، گروه‌های فلسطینی به منظور حصول اطمینان از موفقیت روند انتخابات، دستور العمل‌ها و جزئیاتی را مطرح کردند که مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و همچنین بر ضرورت برگزاری یک «نشست ملی فلسطین» تاکید شد که می‌تواند فرصتی برای نزدیک کردن دیدگاه‌ها درباره برنامه‌های اجرایی و عملیاتی انتخابات باشد و در آن برخی اصول و برنامه‌های کلی ملی و سیاسی فلسطین مطرح شود.

 

هنیه انتخابات را یک فرصت و در آن واحد یک چالش خواند و گفت: انتخابات، فرصتی برای تحقق آشتی و ساماندهی روابط بین فلسطینی‌ها و برون‌رفت از بحران کنونی است و همچنین یک چالش است، زیرا باید در قدس، کرانه باختری و نوار غزه برگزار شود و کسانی که وطن را دوست دارند به کمتر از برگزاری انتخابات ریاست تشکیلات و مجلس قانونگذاری در قدس و کرانه باختری و نوار غزه و نیز برگزاری انتخابات مجلس ملی قانع نمی‌شوند.

 

از سوی دیگر حنا ناصر هم دیدار امروز خود با گروه‌های فلسطینی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: امکان رفع همه موانع وجود دارد. نشست ویژه‌ای با گروه‌های فلسطینی و به طور خاص حماس داشتیم. همه ما به سمت انتخابات پیش می‌رویم و از طریق توافق میان همه گروه‌ها و احزاب فلسطینی بر هر مشکلی غلبه می‌کنیم.

 

نتانیاهو حماس را مسئول حملات موشکی غزه دانست

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی صبح امروز (یکشنبه) در واکنش به وضعیت امنیتی و تنش اخیر در مرزهای نوار غزه تصریح کرد: جنبش حماس مسئول هرگونه حمله موشکی از غزه است.

 

نتانیاهو در ادامه عنوان داشت: ما به کار و تلاش خود در تمامی زمینه‌ها چه به صورت پنهانی و چه علنی، چه در دریا و چه در خاک ادامه خواهیم داد. پس از شلیک موشک‌ها از سمت غزه، از شورای وزارتی کوچک دعوت کرده و اهدافی را برای حمله مشخص کردیم.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده