حسن حسن خانی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

دشمن به دنبال کوچک انگاری پیشرفت‌های انقلاب

حسن حسن خانی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه فضاسازی روانی دشمنان جمهوری اسلامی مانع از بازگویی دستاوردهای انقلاب اسلامی و برجسته‌سازی آن‌ها می‌شود، گفت: برخی دستاوردها مانند پیشرفت در حوزه‌های صنایع یا پزشکی دیربازده هستند و به سرعت حس نمی‌شوند.
حسن حسن خانی؛ کارشناس مسائل اقتصادی
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۴ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 05
کد خبر: ۲۷۰۱۸۶

دشمن به دنبال کوچک انگاری پیشرفت‌های انقلاب

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ شاید اگر از برخی مردم حتی از قشر تحصیل‌کرده بخواهیم چند دستاورد بزرگ کشور را در 43 سال پیروزی انقلاب اسلامی نام ببرند، قادر به پاسخ نخواهند بود. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر اهمیت فعالیت رسانه‌ای تأکید کرده‌اند. ایشان در سخنرانی‌های متعدد از ضرورت روایتگری صحیح و تبلیغات مؤثر سخن گفته‌اند و خواستار استفاده بهینه از ابزارهای رسانه‌ای شده‌اند.

 

برای مقابله با جنگ رسانه‌ای و بازنمایی واقعی دستاوردهای انقلاب اسلامی باید نگرش جدی‌تری به رسانه‌ها و تبلیغات داشت. ️زمانی که دروغ می‌تواند چنان مؤثر باشد، حقیقت با روایتگری درست، قدرتی بی‌نهایت دارد. این میدان نبردی است که اگر جدی گرفته شود، می‌تواند تحولی اساسی در تصویر ایران و ایرانیان ایجاد کند.

از زمانی که زنجیره دانش فناوری در کشور کلید می خورد تا به محصولی مانند داروی سرطان یا سایر تولیدات منتج شود که کارکرد عمومی داشته باشد، زمان می برد

 

حسن حسن خانی، کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران در نزدیک به نیم قرن گذشته در زمینه های علمی و اقتصادی دستاوردهای قابل توجه و خیره کننده ای داشته است، درباره اینکه چرا آثار این دستاوردها در زندگی و معیشت مردم محسوس نیست، به «راهبرد معاصر» گفت: انقلاب اسلامی ایران در زمینه های مختلف از فناوری های پیشرفته تا نظامی، صنعتی، علمی و ... حتی حوزه بهداشت و درمان که اثرات مختلفی روی اقتصاد می گذارد، پیشرفت ها و دستاوردهای بسیار بزرگی داشته است، اما موضوع حائز اهمیت اینکه بخشی از دستاوردها ذاتاً دیربازده هستند و آثارشان در بلندمدت پدیدار می‌شود.

 

وی افزود: به عنوان نمونه در حوزه فناوری نانو یا بخش سلول‌ های بنیادی آثار تحولات بنیادین بلندمدت هست، زیرا زنجیره‌ای از دانش‌های مختلف باید در کنار هم قرار بگیرند تا محصولی مانند داروی ضد سرطان تولید شود.

 

کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: از زمانی که زنجیره دانش فناوری در کشور کلید می خورد تا به محصولی مانند داروی سرطان یا سایر تولیدات منتج شود که کارکرد عمومی داشته باشد، زمان می برد، به همین دلیل آثار دستاوردهای علمی در معیشت مردم محسوس نیست.

 

حسن خانی گفت: در بعضی موارد آثار زودتر احساس می‌شود، اما جامعه نسبت به اهمیت آن موضوع و اثراتش بر امنیت و حتی اقتصاد کشور غافل است، مانند دانش نظامی که امنیت کشور را حفظ می کند و در فضای امن، کار، تولید و زندگی رونق می گیرد.

 

وی تأکید کرد: هیچکس حتی دشمنان نمی توانند نعمتی که در پرتو پیشرفت علمی صنایع نظامی کشور برای مردم حاصل شده است، کتمان کنند؛ زیرا این دستاورد به قدری برایمان ملموس است که آثارش مشاهده می شود. قدرت نظامی ایران نه تنها برای کشور بلکه برای منطقه نیز امنیت ایجاد کرده است و نه تنها کشورهای همسایه و دوست، بلکه کشورهای ثروتمندی مانند عربستان در سایه امنیت افزایی ایران، ازثبات برخوردارند.

 

حسن خانی تصریح کرد: متأسفانه در غفلت ما دشمن تلاش می کند دستاوردهای بزرگی مانند صنایع نظامی را کوچک جلوه دهد؛ آن هم در حالی که دشمنان جمهوری اسلامی را در حوزه‌های کلیدی مانند فناوری اطلاعات، معدن، صنایع، بانکداری و بیمه کاملاً تحریم  کرده اند. به گفته کارشناسان اقتصادی و بانکی، تحریم ها نظام بانکی ایران را با چالش جدی مواجه کرده است و اگر تحریم نبودیم، قطعاً پیشرفت های بسیار بزرگی داشتیم.

 

وی با بیان اینکه نمی توان ناکارآمدی مدیریت داخلی را کتمان کرد، اما بخشی از آسیبی که به نظام بانکی و بیمه وارد شده ناشی از تحریم هاست، درباره اینکه چرا نتوانستیم آثار دستاوردهای علمی و اقتصادی را در معیشت مردم نمایان کنیم، گفت: نخست، اینکه دشمن تبلیغات بسیاری علیه ایران انجام می دهد، لذا مانع از بازگویی دستاوردها و برجسته سازی آنها می شود. دوم، به دلیل اینکه دستاوردها ذاتاً دیربازده هستند، آثارشان به سرعت حس نمی شوند. سوم، اینکه تحریم ها اثرات زیادی بر اقتصاد ایران گذاشته است.

به گفته کارشناسان اقتصادی و بانکی، تحریم ها نظام بانکی ایران را با چالش جدی مواجه کرده است و اگر تحریم نبودیم، قطعاً پیشرفت های بسیار بزرگی داشتیم

 

کارشناس مسائل اقتصادی تأکید کرد: خودروسازی که با جان و زندگی مردم در ارتباط است یا نفت و گاز پالایشگاهی از نخستین  صنایعی بودند که تحریم شدند. با وجود این، توانستیم پیشرفت‌های بسیار قابل توجهی داشته باشیم. صنعت پالایش نفت ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی جان دوباره ای گرفت، زیرا در آخرین ماه های حکومت شاه، بسیاری از چاه‌های نفت ایران عملاً تعطیل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از صنایع وابسته به نفت و پتروشیمی تحریم شدند.

 

 

حسن خانی عنوان کرد: امروز خوشبختانه به دانش تأسیس پالایشگاه دست یافته ایم که نمونه آن تأسیس ابر پالایشگاه «ستاره خلیج فارس» است که تقریباً نیمی از بنزین کشور را تأمین می‌کند. صنعت هسته‌ای و دانش بومی ما به حدی است که می‌توانیم صنایع نیروگاهی هسته‌ای را مانند روسیه از صفر تا صد تولید و راه اندازی کنیم.

ارسال نظر