تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

تاکید اردن بر طرح عربی بازسازی غزه

وزیر خارجه اردن تاکید کرد نوار غزه باید بدون تخلیه جمعیت آن بازسازی شود و طرح دونالد ترامپ قابل پذیرش نیست.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 15
کد خبر: ۲۷۱۰۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، ایمن صفدی، وزیر خارجه اردن امروز (جمعه) در کنفرانس امنیتی مونیخ به مسئله غزه اشاره کرد و گفت که کشور‌های عربی در حال تنظیم طرحی هستند که غزه را بدون نیاز به آواره کردن مردم، بازسازی می‌کند. به گفته او این طرح امنیت و حکومت آینده غزه را تضمین خواهد کرد.

 

او در ادامه گفت: «اسرائیل نیز باید درازمدت فکر کند. برای اینکه در صلح و امنیت زندگی کند، همسایگانش هم باید در صلح و امنیت زندگی کنند». صفدی همچنین موضع اردن درباره اسکان دادن فلسطینیان در کشورش را تکرار کرد و گفت: «فقط برای پاسخ صریح به شما می‌گویم، ۳۵ درصد جمعیت ما پناهنده هستند. نمی‌توانیم بیش از این هزینه کنیم. نمی‌توانیم بیش از این پذیرای فلسطینی‌هایی باشیم که به اردن می‌آیند. آنها نمی‌خواهند به اردن بیایند و ما هم نمی‌خواهیم به اردن بیایند». 

 

رئیس جمهور آمریکا با پیشنهاد خود مبنی بر تخلیه غزه، تسلط بر آن و تبدیل این باریکه به یک مکان تفریخی خشم جهان، به ویژه کشور‌های عربی منطقه را برانگیخته است. مصر اخیرا پیشنهاد داده که ساختاری به نام «کمیته ملی فلسطین» ایجاد شود و غزه را اداره کند و بعد با مشارکت بین‌المللی، غزه بدون نیاز به جا به جایی فلسطینیان بازسازی شده و به سمت راه حل دو کشوری پیش برود. در همین حال، «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا روز گذشته ادعا کرد که در حال حاضر، تنها طرح موجود طرح ترامپ است. او گفت: «اگر آنها (کشور‌های عربی) طرح بهتری دارند، اکنون زمان ارائه آن است».

 

عبدالله دوم، پادشاه اردن این هفته به واشنگتن سفر کرد و در آنجا «موضع ثابت» کشورش در برابر طرح ترامپ را تکرار کرد. به گفته دو منبع دیپلماتیک آگاه از این دیدار، پادشاه اردن به ترامپ گفت که طرح عربی «ارزان‌تر» از پیشنهاد ترامپ خواهد بود و «سریع‌تر» به نتیجه می‌رسد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار