«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

۲ نکته توافق آتش‌بس آینده جنگ غزه

برخلاف آنچه صهیونیست‌ها و جریان‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای متحدشان سعی دارند القا کنند، بازیگر تعیین کننده معادلات آتی مرتبط با موضوع غزه، نه آمریکا و صهیونیست ها، بلکه مقاومت اسلامی فلسطین است. بی‌اعتنایی به این موضوع صورت حساب‌های سنگینی روی دستِ رژیم اشغالگر قدس می‌گذارد.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۵ - ۰۷ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 25
کد خبر: ۲۷۱۸۵۵

۲ نکته توافق آتش‌بس آینده جنگ غزه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در روزهای اخیر شاهد چندین دور تبادل اسیران میان مقاومت اسلامی فلسطین و رژیم اشغالگر قدس بوده ایم؛ موضوعی که تابعی از توافق آتش بس جنگ غزه است. با نزدیک شدن به چشم اندازهای پایانی مرحله نخست توافق آتش‌بس و مبادله اسیران میان مقاومت فلسطین و صهیونیست ها، بسیاری به طور خاص سؤال می کنند آینده توافق آتش‌بسِ جنگ غزه چه خواهد شد؟

 

برخی چهره های تندروی رژیم اشغالگر قدس تأکید می کنند رژیم صهیونیستی باید بار دیگر جنگ افروزی خود علیه نوار غزه را ازسر بگیرد.

رئیس جمهور آمریکا تأکید می کند نوار غزه باید به کنترل آمریکا دربیاید و کل مردم آن از سرزمین آبا و اجدادی و وطن خود اخراج شوند

 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و چهره های تندروی افراطی متحدش نیز تأکید می کنند، اگر رژیم صهیونیستی تصمیم به ازسرگیری جنگ غزه بگیرد، آمریکا از این تصمیم حمایت خواهد کرد. البته که ترامپ در مدت محدود اخیر که وارد کاخ سفید شده، کلکسیونی از بمب ها و تسلیحات سنگین را نیز برای صهیونیست ها ارسال کرده است.

 

 

مقاومت فلسطین نیز در جریان مبادله اسیران با رژیم اشغالگر قدس، به شیوه های گوناگون صهیونیست‌ها را تحقیر و البته تأکید کرده است، اگر صهیونیست ها دست به حماقت دوباره در حمله به نوار غزه بزنند، آماده هستند شگفتانه های تازه ای را علیه دشمن صهیونیستی رو کند.

 

عجیب اینکه در همین بحبوحه، رئیس جمهور آمریکا تأکید می کند نوار غزه باید به کنترل آمریکا دربیاید و کل مردم آن از سرزمین آبا و اجدادی و وطن خود اخراج شوند و آمریکا و صهیونیست ها اقدام به ایجاد تفرجگاه توریستی در این منطقه کنند. طرحی که به زعم بسیاری از صاحب نظران و حتی متحدان آمریکا، بسیار متوهمانه و غیرواقعی است. با وجود این، به نظر می آید توافق آتش بس جنگ غزه، دست کم به دو دلیل مهم و راهبردی، ادامه‌دار باشد.

 

نخست، اینکه رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان از منظر داخلی و در ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی در وضعیت خوبی نیست. بسیاری در اراضی اشغالی تأکید می کنند، رژیم صهیونیستی در جنگ غزه شکست خورد و نخست وزیر صهیونیست ها نیز نتوانست به هیچکدام از اهداف ادعایی اش دست یابد.

 

حال با در نظر گرفتن این موارد، رژیم اشغالگر قدس و مقام های ارشد سیاسی و نظامی آن به خوبی می دانند ازسرگیری جنگ و تنش علیه نوار غزه، وضعیت را برایشان به مراتب بدتر خواهد کرد. زیرا هم حماس توانسته است خود را از نظر نیروی انسانی و تجهیزات تقویت کند و هم ارتش صهیونیستی ناتوانی خود را در نابودی حماس و آزادسازی اسیران صهیونیست اثبات کرده است. از این رو، هرگونه جنگ افروزی جدید صهیونیست ها علیه مقاومت فلسطین، می تواند سیلی از بحران ها را برای اشغالگران صهیونیست ایجاد و آنها را گرفتار سناریوهایی کند که به راحتی از آنها رهایی نخواهند یافت.

 

دوم، اینکه بسیاری از صاحب نظران، تحلیلگران و البته مرور تجربیات تاریخی بر این نکته تأکید می کنند که در پشت پرده ژستِ قدرت گرفتن های ترامپ و ترامپیست ها و به طور خاص شخص نتانیاهو و دیگر مقام های ارشد صهیونیست، تلاش برای فرار از بحران هایی قرار دارد که آنها را احاطه کرده است.

رژیم صهیونیستی به هیچ عنوان از منظر داخلی و در ابعاد سیاسی، اجتماعی و امنیتی در وضعیت خوبی نیست

 

در واقع، رهبران آمریکا و رژیم اشغالگر قدس نوعی فرار رو به جلو می کنند تا شاید بتوانند از این رهگذر، دستورکارهای مطلوب خود را به پیش ببرند. این دستورکار برای مقاومت فلسطین و البته کلیت جریان مقاومت در منطقه ناشناخته نیست. از این رو، آمریکا و صهیونیست ها با تکیه بر مشتی شعار و موضع گیری های تهاجمی، نمی‌توانند مقاومت و ملت فلسطین را به زانو دربیاورند؛ کما اینکه در بیش از 15 ماه جنگ غزه نتوانستند چنین کنند.

 

از این رو، برخلاف آنچه صهیونیست ها و جریان های تبلیغاتی و رسانه ای متحدشان سعی می کنند القا کنند، بازیگر تعیین کننده درباره معادلات آتی مرتبط با موضوع غزه، آمریکا و صهیونیست ها نیستند، بلکه مقاومت اسلامی فلسطین است. بی‌اعتنایی به این موضوع صورت حساب های سنگینی روی دستِ رژیم اشغالگر قدس می گذارد. 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده