محیط‌زیست: وضعیت جسمانی «دلبر»، یوزپلنگ ماده ۱۴ ساله، خوب نیست رئیس سازمان هواشناسی کشور: ۱۵۰۰ پست سازمانی در هواشناسی بلاتصدی است اژه‌ای: نباید با ورود به جنبه‌های خصوصی زندگی سرمایه گذار، مانع تراشی ایجاد کنیم دمای تمامی ایستگاه‌های هواشناسی تهران به زیر صفر رسید درج نشان «قلب» برای اهداکنندگان عضو روی گواهینامه رانندگی «ریلز» از اینستاگرام جدا می‌شود؟ هواشناسی: هوای سرد تا اواسط هفته آینده ماندگار است ورود سامانه بارشی از اواسط هفته آینده به کشور/ دمای تهران به منفی ۵ درجه می‌رسد دستگیری مجرمین گروگانگیر و عامل شهادتِ محمد زیدآبادی ۱۱۵ آسانسور مترو تهران مجوز استاندارد ندارند انتقال ۱۳۰ زندانی ایرانی از عراق به کشور دولت با رشد ۴۶ درصدی تعرفه خدمات پزشکی موافقت کرد تکذیب شایعه صدور کارت صلیب سرخ و UN برای آزادگان و جانبازان زمان ثبت‌نام و برگزاری نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ نوبت دوم اعلام شد مصرف سیگار‌های الکترونیکی یکبار مصرف در این کشور ممنوع شد

محیط‌زیست: وضعیت جسمانی «دلبر»، یوزپلنگ ماده ۱۴ ساله، خوب نیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: وضعیت دلبر ماده یوزپلنگ در اسارت توران، خوب نیست.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 27
کد خبر: ۲۷۲۲۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از نامطلوب بودن حال جسمانی «دلبر» یوزپلنگ مادهٔ ۱۴ سالهٔ سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی در منطقه توران خبر داد.

یوسف‌پور گفت: از صبح روز پنج شنبه ۹ اسفند علایمی از وضعیت نامطلوب بالینی در دلبر مشاهده شد به همین دلیل یک تیم دامپزشکی از استان در سایت حاضر شدند و وضعیت این یوزپلنگ را زیر نظر گرفتند. همچنین یک تیم دامپزشکی نیز از تهران عازم توران شده‌اند تا بررسی‌های دقیق‌تری از حال عمومی دلبر انجام شود.

وی دربارۀ علایم مشاهده شده در این یوزپلنگ ماده گفت: دلبر صبحانه خود را نیمه کاره رها کرد و تنها به خوردن ۲۰۰ گرم گوشت کبک بسنده کرد، در ساعت ۱۴ نیز حین راه رفتن در ناحیه دست راست می‌لنگید و کمی بعد علایم بی‌حالی، ضعف و بی‌حرکتی به همراه آبریزش دهان و بینی مشاهده شد.

یوسف پور افزود: دلبر ابتدا از پذیرش و خوردن غذای عصرگاهی سرباز زد، اما پس از قرار دادن حدود ۱۰۰ گرم گوشت گاو در نزدیک وی او با اندکی تأخیر سراغ گوشت رفت و از آن تغذیه کرد.

وی ادامه داد: اگرچه در حدود ساعت ۱۵:۰۰ وضعیت او کمی بهتر شد، اما قدم زدن همراه با لنگ زدن و بالا نگه داشتن دست راست مجدداً ثبت شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: وضعیت بالینی وی سریعاً به دامپزشک معتمد اطلاع داده شد تا علاوه بر اخذ دستورات دامپزشکی لازم موضوع در کمیته دامپزشکی یوزپلنگ آسیایی مطرح شود.

دلبر، در سال ۱۳۹۰ و در حالی که تول‌های بسیار کوچک و آسیب پذیر بود از دست متخلفان شکار و صید که قصد فروش او را داشتند نجات پیدا کرد به دلیل آنکه سن کمی داشت و نمی‌توانست به تنهایی در طبیعت زندگی کند برای مدتی در پارک ملی توران و در شرایط اسارت نگهداری شد.

پس از آن به تهران منتقل شد و چند سالی در پارک پردیسان تهران نگهداری شد. در نهایت به سایت تکثیر و پرورش یوزپلنگ آسیایی در منطقهٔ توران بازگردانده شد. نام این بوزیلنگ ماده از نام قدیمی یکی از بخش‌های پارک ملی گرفته شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار