عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

اعتراف «شاباک» به شکست امنیتی در عملیات طوفان‌الاقصی

تحقیقات سرویس جاسوسی داخلی رژیم صهیونیستی «شاباک»، رسماً به شکست این رژیم در جریان عملیات طوفان الاقصی اذعان کرده و عواملی را برای این شکست برشمرده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 05
کد خبر: ۲۷۲۷۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) نتایج تحقیقات ویژه در خصوص هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ با نام طوفان الاقصی علیه رژیم صهیونیستی را منتشر کرد.

 

این گزارش به ۵ عامل اساسی و راهبردی که باعث اتخاذ تصمیم حمله غافلگیرانه علیه سرویس‌های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی شده، اشاره کرده و می‌نویسد که یکی از مهمترین این عوامل تجاوزهای مکرر به حریم بیت المقدس و بدرفتاری با اسرای فلسطینی و شکست در سطوح سیاسی است.

 

تحقیقات داخلی شاباک که رسماً به شکست این سرویس‌ها در عملیات طوفان الاقصی تاکید کرده، توضیح داده است که رونین بار رئیس شاباک احتمالاً با رفتاری متفاوت می‌توانست جلوی عملیات هفتم اکتبر را بگیرد.

 

پیچیدگی‌های جذب جاسوس

گزارش اطلاعاتی رژیم صهیونیستی به پیچیدگی‌های مربوط به جذب جاسوس برای رژیم صهیونیستی در نوار غزه اشاره کرده و می‌افزاید که عملیات جمع آوری اطلاعات جاسوسی از غزه طی سال‌های اخیر در نتیجه تحرکات سرویس‌های امنیتی با مشکلات زیادی مواجه شده است.

 

بر اساس این گزارش، پیچیدگی‌های میدانی فعالیت‌های جاسوسی در غزه، باعث بروز شکاف‌های عضوگیری و فعال سازی جاسوسان شده که می‌توانست تحرکات غزه را رصد کند.

 

نتایج این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که شاباک طی سال‌های گذشته در پیش بینی حمله حماس ناکام مانده و تعامل خوبی با برنامه‌های حماس برای اسرائیلی‌ها نداشته و آنها را یک تهدید جدی یا احتمالی قلمداد نکرده است.

 

شاباک در عین حال تاکید کرده که حماس را دست کم نگرفته و این اعتقاد را نداشته که حماس دچار بازدارندگی شده، اما در نهایت نتوانسته تحولاتی که پیش می‌آید را پیش‌بینی کند. یکی از عوامل این شکست این بوده که حماس در حال تدارک برای گسترش فعالیت‌های خود در کرانه باختری بوده است.

 

گزارش شاباک به راهبرد جدید و جالب حماس در پوشش عملیات خود اشاره کرده و می‌نویسد که عناصر حماس از روز پنجم اکتبر به صورت تدریجی از سیم کارت‌های اسرائیلی استفاده می‌کردند و سیم کارت‌هایی که حماس تا روز هفتم اکتبر به این منظور فعال کرده، بالغ بر ۴۵ عدد بوده است.

 

تحقیقات داخلی صورت گرفته از سوی سرویس شاباک، به شکست کامل رژیم صهیونیستی در ممانعت از عملیات طوفان الاقصی اشاره و در تشریح جزئیات جدید از این هجوم نوشت که لشکر غزه در ساعات اولیه حمله کاملاً تسلیم شده بود و مقاومت آن در ساعات بعد از ظهر آغاز شد.

 

این گزارش هزینه‌ای که عملیات ۷ اکتبر در سطح تلفات انسانی روی دست اسرائیلی‌ها گذاشت را «غیر قابل تحمل» توصیف کرده و می‌افزاید که ارتش و سرویس‌های امنیتی در انجام مأموریت حفاظت از شهرک نشینان صهیونیست شکست خورد.

 

یکی از مسئولان صهیونیستی که خواستار عدم افشای نام خود شده است، در رابطه با این شکست می‌گوید: بسیاری از غیر نظامیان در حالی کشته شدند که با صدای بلند از خودشان می‌پرسیدند: «ارتش کجاست؟»

 

ارتش رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی که خطاب به رسانه‌های جمعی منتشر کرده، اذعان کرده که در مأموریت خود برای حفاظت از شهرک نشینان شکست خورده است و نیروهای حماس در ساعات اولیه جنگ بر لشکر غزه پیروز شده‌اند.

 

ناظران مسائل سیاسی اعتقاد دارند انتشار این گزارش، مقدمه سازی رژیم صهیونیستی برای استعفای رونین بار رئیس شاباک است؛ استعفایی که بنا به اذعان منابع رسانه‌ای رژیم صهیونیستی با استعفاهای متعدد دیگر همراه خواهد شد.

 

رونین بار در حاشیه تقدیم نتایج تحقیقات مربوط به عملیات طوفان الاقصی که بعد از چند هفته کش و قوس با بنیامین نتانیاهو آن را تسلیم کرد، به مقصران این شکست اشاره کرد و گفت: من اقدام به پذیرش مسئولیت کرده و قصد دارم که به وعده خود عمل کنم، اما زمانبندی انجام این کار بسیار مهم است.

 

وی در این رابطه افزود: من از بازگشت فقط ۱۹۷ اسیر راضی نیستیم و منتظر بازگشت ۵۹ نفر باقیمانده می‌مانم. بار که در جمع کارمندان شاباک سخن می‌گفت، افزود که قصد دارد تا زمانی که از تشکیل کمیته حقیقت یاب رسمی اطمینان حاصل نکرده، از مقام خود کناره گیری نکند./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده