تاکید صریح مسکو بر تعمیق همه جانبه روابط با تهران-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

تاکید صریح مسکو بر تعمیق همه جانبه روابط با تهران

آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران اگرچه با ابراز نگرانی و فرافکنی اروپا و آمریکا همراه بود، با این حال مقامات متعدد سیاسی و امنیتی روسیه بر تعمیق روابط با ایران تاکید نموده اند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 10
کد خبر: ۲۷۴۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ چهار روز از اعلان عمومی چهارمین گام کاهش تعهدات برجامی ایران می گذرد؛ گامی فراتر از گام های پیشین که مهمترین اقدامش، گازدهی به سانترفیوژها در سایت فردو قلمداد می شود.

آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران اگرچه با ابراز نگرانی و فرافکنی اروپا و آمریکا همراه بود، با این حال مقامات متعدد سیاسی و امنیتی روسیه بر تعمیق روابط با ایران تاکید نموده اند. مقامات روسیه روز گذشته در سخنان متعدد بر ضرورت نزدیکی به ایران تاکید کرده و اروپایی ها را به دلیل عدم برآوردن تعهدات اتمی شان مورد انتقاد قرار دادند.

 

ریابکوف: نه تنها به همکاری با ایران پایبندیم بلکه به توسعه آن می‌پردازیم

 


«سرگی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه در کنفرانس خلع سلاح هسته‌ای مسکو به روابط روسیه با ایران پرداخت.

 

وی که به همراه «عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران و «فو کونگ» از مقامات ارشد وزارت امور خارجه چین صحبت می‌کرد، گفت: «ما نه تنها به همکاری و هماهنگی با ایران به طور کامل در زمینه‌های مختلف پایبند هستیم بلکه به توسعه و تعمیق این روابط نیز خواهیم پرداخت.»

 

ریابکوف در ادامه گفت: «ایران و روسیه پروژه‌های اقتصادی متعدد در منطقه دارند و با وجود تحریم‌های آمریکا اما همچنان به توسعه پروژه‌های زیرساختی ایران ادامه می‌دهیم تا روابط دو کشور به یکدیگر نزدیک تر شود.»

 

معاون وزیر امور خارجه روسیه اضافه کرد: «آمریکا هر اندازه که تلاش می‌کند زندگی ما را سخت‌تر کند عزم ما برای یافتن راه‌های موفقیت و چگونگی مصون نگه داشتن این روابط را افزایش می‌دهد.»ریابکوف در ادامه سخنان خود در این کنفرانس تاکید کرد که روابط روسیه با ایران در زمینه هسته‌ای همچنان ادامه خواهد یافت.

 

زاخارووا: شرکای اروپایی برجام ناتوانی خود را به ایران نشان دادند

 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در گفت‌و‌گو با یک وبگاه خبری این کشور از اقدام‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران به شدت انتقاد کرد.

 

«ماریا زاخارووا» در گفت‌‌وگویی اختصاصی با وبگاه «وستنیک» درباره سخنان اخیر «عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت خارجه ایران درباره احتمال خروج تهران از برجام گفت: «خیلی خوب به یاد می آورم که آن‌ها نمی‌توانستند گفت‌وگوها را آغاز کنند و در حالی‌که وخامت اوضاع مداومی وجود داشت، اما 6 واسطه تلاش کردند و یک روند واقعی از مذاکره آغاز شد و اتحادیه اروپا نیز طی چند سال تلاش‌های گسترده‌ای کرد. به هر حال، این نمونه‌ای از یک ساختار موثر است که آمریکا نیز در آن هنگام رویکرد بسیار گسترده‌ای را برای حل این مسئله نشان داد. مواضع ما و همچنین جایگاه سایرین نیز بسیار روشن است. بنابراین ، فروپاشی این توافق یک گزینه بسیار نامطلوب است.»

 

زاخارووا سپس ادامه داد: «متاسفانه، خروج یکجانبه و نامشروع ایالات متحده از توافق هسته‌ای اتفاق افتاد و توافقی که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد به تصویب رسید، رعایت نشد. شرکای اروپایی نیز به نوبه خود، ناتوانی در تضمین شرایط پیشنهادی به ایران را نشان دادند. افسوس که اکنون شاهد نوعی عدم وظیفه شناسی غیرمسئولانه و سیاستی بدون نتایج واقعی هستیم که می‌تواند نگران کننده باشد. من مطمئن نیستم که اکنون کسی قادر باشد کل این مسیر را که حدود 4 سال مذاکره در آن انجام شد تکرار کند. چگونه می‌توان به موضوع «اعتماد در توافق» پرداخت؟ از این گذشته، اگر یک بار نتیجه حاصل از مذاکرات از بین برود، چه کسی موافقت خواهد کرد که با رعایت همین قوانین یکبار دیگر اقدامی صورت دهد؟»

 

بر اساس این گزارش، ایران در واکنش به خروج آمریکا از برجام و تحریم‌های این کشور در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

 

جمهوری اسلامی ایران تاکنون در چهار گام از تعهدات خود در برجام کاسته است. گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران از صبح چهارشنبه با گازدهی به سانتریفیوژهای نصب‌شده در تأسیسات «فردو» و غنی‌سازی ۴.۵ درصدی در این تاسیسات از نیمه شب پنجشنبه آغاز شد.

 

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در روزهای گذشته نیز با انتقاد از سیاست‌های ضد ایرانی آمریکا گفت، سیاست آمریکا درخصوص تقابل با ایران غیرسازنده است و امنیت منطقه بدون همکاری با تهران ممکن نیست.

 

مسکو: رفتار بازرسان آژانس نباید سوال و سوءظن ایجاد کند

 

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در آژانس بین المللی انرژی اتمی در واکنش به ممانعت از ورود یکی از بازرسان آژانس به مجتمع غنی سازی نطنز و اخراج وی از ایران گفت که «ایران باید به مصونیتها و حقوق ویژه بازرسان آژانس احترام بگذارد.»

 

وی در ادامه افزود: «مصونیتها و حقوق ویژه البته باید مورد احترام باشد. و بازرسان نیز باید به همان شیوه‌ای که مورد انتظار است رفتار کنند تا رفتار آنها سوال و سوء ظن ایجاد نکند.»

 

وی تاکید کرد که خط مربوط به ضمانتهای اجرایی و محرمانه آژانس نباید به رسانه‌ها درز کند و این خوب نیست.

 

کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین در خصوص اقدام مشکوک ضد امنیتی بازرس آژانس، گفت: در خصوص این موضوع، گزارش مبسوطی را به اعضای شورای حکام و آژانس، ارائه کردیم. در 28 اکتبر 2019، گروهی از بازرسان برنامه بازدید از سایت هسته ای نطنز را داشته و مطابق رویه های معمول نیز همواره فرآیند بازرسی معمولی در ورودی مجموعه انجام می شود که شامل استفاده از دستگاه های تشخیص شیمیایی ویژه برای کشف طیفی از مواد انفجاری که حاوی نیترات هستند، می باشد. در حین انجام فرآیند بازرسی معمول، آلارم دستگاه تشخیص بر روی یک فرد معینی روشن شد که تیم امنیتی این فرآیند را مجددا چند بار تکرار کرد و نتایج، هر بار برای یکی از بازرسان یکسان بود.

 

سازمان انرژی اتمی نیز علت این اقدام ایران را نگرانی از احتمال همراه داشتن مواد مشکوک عنوان کرده و با بیان اینکه به طور معمول همه بازرسان و وسائل همراه آنان در بدو ورود به هر یک از سایت‌های هسته‌ای مورد تفتیش و کنترل قرار می‌گیرند، خاطرنشان کرده است: ظاهرا هنگام ورود این خانم بازرس، تجهیزات کنترلی علامت هشدار را نشان داده است و به همین دلیل ضمن کنترل وسایل همراه بازرس از ورود او به سایت جلوگیری و مراتب نیز به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منعکس شده و از طرف ایران به آژانس اعلام شده که پذیرش قبلی این بازرس لغو شده تلقی می‌شود.

 

روسیه: پایان برجام ضربه اى جدی خواهد بود

 

پایان دادن به برنامه جامع اقدام مشترک یک ضربه جدی خواهد بود اما فاجعه نیست.اولگ روژکوف معاون مدیر گروه منع گسترش سلاح و کنترل تسلیحات روسیه، گفت: از بین رفتن برنامه جامع اقدام مشترک، فاجعه بار نخواهد بود.

 

وی در سخنرانی در کنفرانس مسکو برای منع گسترش سلاح های هسته ای گفت: قطعاً برنامه جامع اقدام مشترک مشترک، ضربه بسیار جدی به تمام تلاشهایی که در طی 15 سال گذشته برای یافتن راه حل جامع برای موضوعات مربوط به برنامه هسته ای ایران صورت گرفته است خواهد بود. این یک ضربه بسیار جدی خواهد بود اما فاجعه ای نخواهد بود.

 

در اوایل روز جمعه، نگرانی از خطر نابودی کامل برنامه جامع اقدام مشترک توسط معاون وزیر خارجه سرگئی ریابکوف ابراز شد.

 

ریابکوف در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو گفت: ما این چنین خطر را می بینیم، توافق واقعاً می تواند از بین برود، بنابراین ما خواستار محدودیت و توازن هستیم.

 

وی در عین حال تأکید کرد که در اقداماتی که تاکنون توسط ایران در چارچوب سیاست کاهش تدریجی حجم تعهدات تحت برنامه جامع اقدام مشترک جامع انجام شده است، همه چیز از لحاظ فنی برگشت پذیر است.

 

معاون وزیر گفت: این می تواند خیلی سریع به وضعیت قبل اجرای کامل برگردد. هیچ یک از اقدامت ایران که تاکنون در این مسیر انجام داده است غیر قابل برگشت نبوده است.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار