به گزارش راهبرد معاصر، مطابق ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی کارفرما مکلف است حقبیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه بعد به سازمان پرداخت کند.
در این میان، اما طبق بخشنامه ابلاغی ۲۹ اسفندماه سال ۱۴۰۲ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کارفرمایان باید در سال ۱۴۰۳ مزد پایه سنوات و مبلغ مزایای حق تاهل را براساس میزان سابقه هریک از بیمهشدگان در آن کارگاه، برای سازمان تامین اجتماعی ارسال کنند. اگرچه امکان درج مزد پایه سنوات و حق تاهل بیمهشدگان در قسمت «ارسال درخواست به صورت آنلاین» وجود داشته، اما برای بارگذاری و ارسال آن از طریق «بارگذاری فایل اطلاعات» به سازمان تامین اجتماعی نیز نرمافزار بهروزرسانی و ستون مزد پایه سنوات و مزایای حق تاهل نیز در این نسخه (ورژن) اضافه شده است و کارفرمایان میتوانند این موارد را در این نرمافزار و در ستونهای مربوطه درج کنند.
باتوجه به اینکه ممکن است پرسشهای احتمالی درباره خدمات سابقه تامین اجتماعی از سوی بیمهشدگان درخصوص اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال، شرایط و مدارک اعلام سابقه به موسسات و نحوه درخواست اعلام سابقه به موسسات مطرح شود، سازمان تامین اجتماعی در ادامه به برخی از آنها پاسخ داده است.
اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال
۱ - درصورتیکه کارفرما عمدا یا سهوا تعداد روزهای سابقه در یک ماه را کمتر از واقعیت طی لیست ارسال کند، آیا امکان پیگیری این سوابق وجود دارد؟
بله. درصورتیکه سابقه بیمهشدگان دارای کسری کارکرد و یا اشکال باشد میتوانند از طریق سامانه es.tamin.ir منو بیمهشدگان، منو خدمات سابقه، منو اعتراض به سابقه دارای کسری کارکرد یا اشکال اقدام به ویرایش این سوابق و درنهایت درخواست خود را جهت بررسی شعبه تایید و ارسال کنند.
۲- به تعداد روزهای کارکرد خود اعتراض دارم.
در صورتی که کارفرما تعداد روزهای کارکرد شما را در لیست کمتر ثبت کرده است، با مراجعه به سایت eservices.tamin.ir میتوانید اعتراض خود را ثبت کنید تا بازرس سازمان به کارگاه شما مراجعه و موضوع را بررسی کند.
۳- در صورت اشکال در اطلاعات (کارگاه، شعبه و دستمزد) چه اقدامی باید کرد؟
به شعبه مراجعه کنید.
شرایط و مدارک اعلام سابقه به موسسات
۴- آیا جهت اعلام سابقه به موسسه یا ارگانی نیاز به درخواست کتبی ارگان است؟
خیر به صورت غیرحضوری است.
۵- نحوه اعلام سابقه به موسسات به چه صورت است؟
با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به آدرس eservices.tamin.ir بخش بیمهشدگان، انتخاب گزینه خدمات سابقه، گزینه اعلام سابقه به موسسات را انتخاب کنید.
۶- بعد از درخواست سابقه برای اعلام به موسسات در چه منویی میتوان فایل موردنظر را مشاهده کرد؟
در منوی تامین اجتماعی من- صندوق شخصی قرار میگیرد.
۷- برای اعلام سابقه به سفارت چگونه میتوان سوابق را ترجمه کرد؟
کد رمز سوابق را به دارالترجمه ارائه داده تا سوابق را مشاهده و ترجمه کنند.
۸- سوابق مورد نیاز برای سفارتخانه از کجا قابل مشاهده است؟
از سامانه eservices.tamin.ir بخش بیمهشدگان - انتخاب گزینه خدمات سابقه – اعلام سابقه به موسسات
نحوه درخواست اعلام سابقه به موسسات
۹- جهت اعلام سابقه به موسسه یا ارگان دولتی چه باید کرد؟
با مراجعه به درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به آدرس eservices.tamin.ir بخش بیمهشدگان، انتخاب گزینه خدمات سابقه، گزینه اعلام سابقه به موسسات را انتخاب کنید./ ایسنا