به گزارش راهبرد معاصر، چند روزی از نیمه اولین ماه بهار نگذشته که جداول خاموشی منتشر شده است، جداولی که معمولاً در گرمترین ماههای سال منتشر میشود اکنون برای برخی از شهرها منتشر شده است که نشان دهنده تابستان سختی است که در راه داریم.
مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل توانیر در رابطه با انتشار جداول خاموشی از سوی این مجموعه گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی ما امکان استفاده حداکثری از ظرفیت تولید نیروگاه برق آبی را نداریم و تنها امکان استفاده یک سوم از ظرفیت نیروگاههای برق آبی وجود دارد.
پیش از این هم عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بارشهایی که اخیر و تأثیر آن بر تولید برق در ماههای آتی گفت: اصلی ترین زنجیره نیروگاههای برق آبی حوزه کارون است که اگر همین روند ادامه داشته باشد کاهش ۴۰ درصدی تولید برق از این نیروگاهها را خواهیم داشت.
همچنین باید در نظر داشت که نیروگاههای برقآبی سالانه ۱۰ درصد برق کشور را در ایام پیک تأمین میکنند.
تعمیرات نیروگاهی مزید بر علت شد
اگرچه مدیر عامل توانیر گفته است با توجه به اینکه در سال گذشته بخشی از تعمیرات نیروگاهها به دلیل محدودیتهایی که در سوختی به سال جاری موکول شد که نیازمند تعمیرات بودند زیرا نزدیک به ۳۰ درصد از نیروگاههای کشور عمر بالایی دارند که نیازمند تعمیرات هستند.
به گفته وی، یکی از اقدامات صورت گرفته تولید از نیروگاههای اتمی بود که در تیر و مرداد وارد مدار میشود زیرا به دلیل عملیات تعویض سوخت این نیروگاه را از مدار خارج کردیم تا بتوانیم از این ظرفیت در تیر و مردد استفاده کنیم همین امر موجب شد که ظرفیت تولید ما پاسخگوی میزان مصرف نباشد.
اما مسعود مرادی مدیر عامل شرکتهای نیروگاهی ایران چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیرات در دستور اجرا وجود دارد، گفت: در حوزه برق حرارتی ۱۰۷ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی پیش رو داریم.
وی ادامه داد: پیش بینی میکنیم برنامه تعمیراتی نیروگاههای حرارتی تا پایان اردیبهشت ماه به پایان برسد و تمامی واحدها برای پیک سال آینده در مدار باشند.
این موضوع به معنای آن است که زمان مقرر برای اتمام تعمیرات نیروگاهی اردیبهشت ماه بوده و نیمه دوم فروردین ماه حتی این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است تعمیرات بیش از موعد مقرر به پایان برسد، اضافه کرد: به نظر نمیرسد تعمیرات این واحدها به زمان بیشتری نیاز داشته باشد و بر اساس برنامهریزی های انجام شده در کوتاهترین زمان به پایان میرسد.
مرادی اضافه کرد: با تزریق نیرویی که بر روی سایتها انجام میشود و شیفتهایی که در نظر میگیریم به عنوان مثال اگر واحد بخار ۹۰ روزه داریم باید در همین موعد مقرر انجام و به اتمام برسد. البته قطعاً نیاز به همراهی مردم داریم.
ناترازی برق از ۲۰ هزارمگاوات عبور میکند
آنطور که وزیر نیرو گفته امسال ناترازی برق از ۲۰ هزار مگاوات عبور میکند، عددی درخور توجه چرا که سال گذشته با ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق امسال با توجه به اینکه رشد ۶ درصدی مصرف برق در ابتدای سال دست کم باید باید منتظر ناترازی ۲۵ هزار مگاواتی برق باشیم.
البته وزیر نیرو در بخش دیگر صحبتهای خود گفته است در فصل گرم سال ۳۵ هزار مگاوات به تقاضای برق کشور توسط کولرها و سامانههای برودتی افزوده میشود که از کل مصرف برق چند کشور همسایه بیشتر است. که به معنای نشانه گرفتن مردم از سوی مسئولان است.
با این حال بهمن سال ۱۴۰۳ بود که علی آبادی در اظهاراتی گفته بود من انتظار دارم تابستان سال آینده مردم دیگر شاهد بیبرقی نباشند ولی همانطور که در خبرها امده است شاهد انتشار جداول جدید خاموشی در سال ۱۴۰۴ هستیم.
نکته دیگر این است که اگرچه مدیر عامل شرکت توانیر نیز تعمیرات نیروگاهی را علت خاموشیها دانسته است، اما مشخص نیست این خاموشیها برای کدام استانها و تا چه زمانی ادامه دارد./ مهر