دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اندونزی به دنبال خرید جنگنده‌های اف-۱۵ آمریکایی

همزمان با افزایش تعرفه‌های تجاری آمریکا علیه اندونزی، جاکارتا در تلاش است با نهایی‌سازی قرارداد خرید جنگنده‌های آمریکایی، از شدت فشارهای اقتصادی واشنگتن بکاهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 20
کد خبر: ۲۷۶۰۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ از تارنمای خبری نشنال اینترست، دولت اندونزی در حال بررسی نهایی قرارداد خرید جنگنده‌های پیشرفته اف-۱۵ ( F-۱۵EX ) از آمریکا است؛ قراردادی که ارزش آن به حدود هشت میلیارد دلار می‌رسد و پیشتر در سال ۲۰۲۳ (۱۴۰۲) توافق اولیه درباره آن انجام شده بود. این تلاش جاکارتا در شرایطی صورت می‌گیرد که دولت دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا تعرفه‌های سنگینی بر واردات کالاهای اندونزیایی وضع کرده است.

 

به گفته منابع مطلع، دولت اندونزی امیدوار است با نهایی کردن این قرارداد نظامی، از فشارهای تجاری کاسته و روابط خود را با واشنگتن بهبود بخشد. اندونزی پیش‌تر نیز قرارداد خرید ۴۲ فروند جنگنده رافال از فرانسه را به ارزش ۸.۱ میلیارد دلار امضا کرده، اما تأمین مالی همزمان این دو پروژه بزرگ نظامی با تردیدهایی همراه است.

 

دولت آمریکا در تاریخ ۲ آوریل (۱۳ فروردین) اعلام کرد بر واردات منسوجات، کفش، ماشین‌آلات و لاستیک از اندونزی تعرفه ۳۲ درصدی وضع خواهد کرد؛ اقدامی که به‌گفته تحلیل‌گران بخشی از سیاست‌های تجاری دولت ترامپ برای مقابله با آنچه «عدم توازن تجاری» خوانده می‌شود، است.

 

در همین حال، شرکت بوئینگ پیشنهاد داده است که در صورت نهایی‌شدن قرارداد فروش اف-۱۵، تا ۸۵ درصد از مراحل تولید، پشتیبانی و زنجیره تأمین این جنگنده‌ها در اندونزی انجام شود. این اقدام می‌تواند موجب تقویت صنعت دفاعی بومی اندونزی شود و حمایت جاکارتا از این قرارداد را افزایش دهد. با این حال، هنوز درخواست رسمی در این‌باره از سوی اندونزی ثبت نشده است./ ایرنا 

ارسال نظر