ابراز رضایت ترامپ از کودتا در بولیوی و استعفای مورالس-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ابراز رضایت ترامپ از کودتا در بولیوی و استعفای مورالس

رئیس‌جمهور آمریکا با ابراز رضایت تلویحی از استعفای رئیس‌جمهور بولیوی، دولت‌های ونزوئلا و نیکاراگوئه را نیز به وقوع کودتای مشابه تهدید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 12
کد خبر: ۲۷۷۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  «دونالد ترامپ»‌ رئیس‌جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه ضمن ابراز رضایت از استعفای «اوو مورالس» رئیس‌جمهور بولیوی، تلویحاً خواستار وقوع کودتای مشابه در ونزوئلا و نیکاراگوئه نیز شد.

 

ترامپ با صدور بیانیه‌ای ضمن «غیرقانونی» ادعا کردن دولت‌های ونزوئلا به ریاست «نیکلاس مادورو» و نیکاراگوئه به ریاست «دنیل اورتگا»، گفت استعفای مورالس زنگ خطر را برای این دولت‌ها به صدا درآورده است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز» وی در این بیانیه مدعی شد: «استعفای روز گذشته رئیس‌جمهور اوو مورالس، لحظه مهمی برای دموکراسی در نیم‌کره غربی بود. این تحولات پیام محکمی را به رژیم‌های نامشروع در ونزوئلا و نیکاراگوئه می‌دهد که اراده مردم همواره پیروز است».

 

یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مداخله‌جویانه، از مجلس بولیوی خواست تا هرچه سریعتر تشکیل جلسه داده و ضمن پذیرش استعفای مورالس، شرایط را برای تشکیل دولت انتقالی و پر کردن خلأ قدرت در این کشور فراهم کند.

 

به نوشته رویترز، این مقام که خواست نامش فاش نشود، مدعی شد که از نظر واشنگتن استعفای مورالس یک کودتا نبود، بلکه نتیجه اعتراضات مردم بولیوی بود.

 

مورالس که از سوی کمیسیون انتخابات بولیوی برنده انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ماه اکتبر اعلام شده بود به دنبال اعتراضات خشونت آمیز مخالفان و اتهامات آنها علیه وی روز یکشنبه ترجیح داد برای جلوگیری از خشونتهای بیشتر از سمت خود کناره گیری کند.

 

دولت‌های کوبا و ونزوئلا فشارها برای کناره گیری مورالس از قدرت را کودتا علیه وی خوانده و خواستار حمایت جامعه بین المللی از رئیس جمهور منتخب بولیوی شده‌اند.

 

بنا بر اعلام کمیسیون انتخابات بولیوی و رای دادگاه عالی این کشور پس از شمارش دستی آرا، اوو مورالس موفق شده بود با کسب 47 درصد آرا بر رقیبش کارلوس مسا با 36 رصد آرا پیروز شود.

 

وزیر خارجه مکزیک بامداد سه‌شنبه گفت که کشورش به «اِوو مورالس» رئیس‌جمهور مستعفی بولیوی پناهندگی اعطا کرده است.

منبع: تسنیم

ارسال نظر