وال‌استریت‌ژورنال: وقفه در تحریم‌ها علیه ایران بی‌سر و صدا پایان یافت انصارالله آمادگی خود را برای تبادل اسرا با دولت مستعفی اعلام کرد دیدار وزیران خارجه ایران و قزاقستان در تهران مواضع خصمانه مشاوران امنیتی و نظامی انگلیس علیه ایران و روسیه حماس: فعلاً شرایط آتش‌بس مهیا نیست/ مقاومت به قدرت و سلاح خودش تکیه می‌کند یادداشت ایران در مورد گزارش مدیر کل آژانس به شورای حکام آمادگی یمن برای تبادل اسرا با عربستان افشای حمایت اسرائیل از یک گروه فلسطینی ضدحماس / ارائه سلاح به "ابوشباب" ایران اقدام نژادپرستانه آمریکا در منع ورود شهروندان ایرانی را تقبیح کرد برنامه جاسوسی ترامپ تعطیل شد؛ هزینه ۲۰۰ میلیون دلاری بدون دستاورد درگیری با ترامپ ۱۵۱ میلیارد دلار به ماسک خسارت زد جنایت تازه اشغالگران در خان یونس با ۱۲ شهید و ۴۰ زخمی حمله گسترده هوایی روسیه به خارکیف ترامپ: ایران حق غنی سازی ندارد ترامپ فرمان‌هایی برای تقویت توانمندی‌های دفاعی آمریکا صادر کرد
یادداشت اختصاصی علی قادری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

شکست کارزار فشار حداکثری/ پایان «بی بی» 

مجموع شواهد و تحلیل‌ها نشان می‌دهد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حال نزدیک شدن به پایان حیات سیاسی خود است. البته پایان کار سیاسی برای وی بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا باید منتظر محاکمه‌های سخت باشد.
علی قادری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۸ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 17
کد خبر: ۲۷۸۲۵۱

شکست کارزار فشار حداکثری/ پایان «بی بی» 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی از زمان اعلام روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا سرمست و مغرور از حاکمیت وی در کاخ سفید، در رؤیای لیبیزاسیون کردن ایران (اجرای طرح خلع سلاح کامل کشور لیبی در دوره معمر قذافی) بود. 

 

این نقشه شامل خلع سلاح کامل کشورمان در حوزه موشکی و منطقه‌ای و نیز نابودی کامل زیرساخت های فناوری صلح آمیز هسته ای ایران است و در این راستا مواضع تندی در قبال جمهوری اسلامی اتخاذ کرد. وی درصدد اجماع جهانی برای ایجاد کارزار فشار حداکثری از بیرون و درون برای  تحقق رؤیای خام خود بود.

فرمایشات حکیمانه و هوشمندانه رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ درباره شرافتمندانه، هوشمندانه و عاقلانه نبودن مذاکرات تمامی نقشه های شوم جریان افراطی را نقش بر آب کرد

نتانیاهو تلاش کرد در داخل آمریکا با همراهی جریان نئوکان های آمریکایی در درون دولت ترامپ افرادی مانند مایک والترز مشاور امنیت ملی، مارکو روبیو وزیر امور خارجه و پیت هگست، وزیر دفاع، لیندسی گراهام سناتور کارولینای جنوبی، تد کروز سناتور تگزاس و تام کاتن سناتور آرکانزاس در سنای آمریکا و نیز در اروپا سردمداران فرانسه، انگلیس، آلمان و… را با خود همراه کرد. 

 

وی با لابی گری با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس کارزار هماهنگ و وسیعی علیه کشورمان به راه انداخت تا تیم اجرایی ترامپ را متقاعد کند با اجرای پروژه لیبیزاسیون کردن ایران به اهداف شوم خود دست یابد. این تحرکات نتانیاهو در یادداشت اجرایی رئیس جمهور آمریکا (NSPM-2) چهارم فوریه بازتاب داشت. 

 

فرمایشات حکیمانه و هوشمندانه آیت‌الله خامنه‌ای (حفظه الله)، رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در ۱۹ بهمن ۱۴۰۳ درباره شرافتمندانه، هوشمندانه و عاقلانه نبودن مذاکرات تمامی نقشه های شوم جریان افراطی را نقش بر آب کرد. تیم سیاستگذاری ترامپ که در پیش گرفتن این ادبیات را مخل اهداف و راهبردهای خود می دانستند، با عقب نشینی و با هدف حل منازعات پیچیده جهانی که به مرحله خطرناکی رسیده است، سیاست مواجهه با جمهوری اسلامی را به شیوه دیگری طراحی کردند. 

 

همراهی نکردن کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به ویژه عربستان با طرح افراطی نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دلیل ملاحظات امنیتی و با ترس احتمال کشیده شدن منازعات به داخل کشورهایشان و مخاطرات امنیتی مترتب بر آن، سران آمریکا و کشورهای عربی منطقه را مجاب کرد در پیش گرفتن سیاست افراطی نتانیاهو موجبات برهم خوردن معادلات ژئوپلیتیک و امنیتی منطقه و جهان را فراهم خواهد کرد و موجب خلق بحران‌های فراگیر لاینحل در عرصه جهانی خواهد شد.

 

اتخاذ سیاست هوشمندانه راهبردی جمهوری اسلامی در اعلام موافقت با مذاکرات به صورت بخشی و صرفاً در حوزه فناوری هسته ای، تداوم جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه، برتری راهبردی انصارالله یمن در معادلات حوزه باب المندب و برآوردهای جوامع اطلاعاتی بر اتخاذ تصمیم سران آمریکا و کشورهای عربی منطقه تأثیرگذار بود. 

 

وقایع هفته های گذشته در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و برکناری مایک والترز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به شکست کارگزار نتانیاهو منجر شد، به طوری‌که هم اکنون سیاستمداران جهان به این نتیجه دست یافته‌اند در پیش گرفتن سیاست یادشده نه تنها اهداف بلندمدت آنها که عمدتاً اقتصادی است برآورده نمی کند، بلکه منطقه و جهان را وارد مجموعه ای از بحران‌های تصاعدی نظامی، امنیتی، اقتصادی خواهد کرد که عوارض آن تا سال‌ها در جهان باقی خواهد ماند. 

 

در این میان تیم ترامپ که با هدف مقابله با چین پا به عرصه سیاست گذاشت، به این نتیجه دست یافت رقیب جدی این کشور می تواند از این منازعات به بهترین نحو استفاده و روند رو به افول آمریکا را تسریع کند. مجموع این برآوردها به این نتیجه منجر شد جایگاه نتانیاهو در ترسیم راهبردهای آینده به انزوا کشیده شود. 

وقایع هفته های گذشته در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و برکناری مایک والترز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به شکست کارگزار نتانیاهو منجر شد

در این رهگذر به نظر می‌آید طرح گذار از نتانیاهو در محافل سیاسی آمریکا مطرح شده است، زیرا اندیشکده های آمریکایی به این نتیجه دست یافته‌اند حمایت از نتانیاهو و نظام فکری اش مخاطرات خطرناکی به همراه خواهد داشت. بنابراین شواهد و قرائن نشان دهنده این است ترامپ و حامیانش به این نتیجه دست یافته‌اند روی کار آمدن فردی محافظه کارتر در رژیم صهیونیستی می تواند منافعشان را بیشتر حفظ کند و مخاطرات کمتری به دنبال داشته باشد. 

 

مجموع شواهد و تحلیل ها نشان می دهد «بی بی» در حال نزدیک شدن به پایان حیات سیاسی خود است. البته پایان کار سیاسی برای وی بسیار خطرناک خواهد بود، زیرا باید منتظر محاکمه های سخت باشد. پرونده‌های سوء استفاده ها و فسادهای مالی وی و اطرافیانش، قصور وی و کادر امنیتی اش در عملیات «طوفان الاقصی»، پرونده جنایت‌های وی علیه بشریت و پرونده های دیگر می تواند به عمر پر از جنایت نتانیاهو پایان دهد. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار