پزشکیان در دیدار وزیر خارجه عراق: برای رشد و پیشرفت ملت‌مان از کسی دستور یا اجازه نمی‌گیریم پزشکیان: تسریع در حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، ضروری است قالیباف: طوفان‌الأقصی راهبرد خاورمیانه جدید را شکست داد پزشکیان: نهاد مالی شانگهای پشتوانه‌ای موثر برای پیشبرد برنامه‌های مشترک اعضا فراهم می‌آورد پزشکیان: امیدوارم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا به توافقی عادلانه بیانجامد لایحه مربوط به تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلاح شد/ ابلاغ منوط به تایید مجمع تشخیص تصویب لایحه مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه در کمیسیون امنیت ملی مجلس سخنگوی دولت: واگذاری اختیارات به استانداران در حال بررسی است عارف: داوطلب تحریم نیستیم ولی در مقابل تحریم‌های ظالمانه می‌ایستیم پزشکیان: بی تردید مدیریت کشور بدون اطلاعات، موجب سرگردانی و عقب ماندگی است پزشکیان میزبان جلسه سران قوا بود پزشکیان: ترامپ هنوز مردم ایران را نشناخته است / ما خواهان جنگ نیستیم بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات با آمریکا: جمهوری اسلامی تنها به توافقی عادلانه و رفع کامل تحریم‌ها رضایت می‌دهد قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد دیدار مشاور امنیت ملی عراق و قاآنی در بغداد

شیوه مدیریتی خاص شهید رئیسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی

 دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی روش شهید رئیسی در جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را تشریح کرد و گفت: شهید رئیسی گوش شنوای نظرات مخالف در شورای انقلاب فرهنگی بود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 19
کد خبر: ۲۷۸۵۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ ، همزمان با ایام سالگرد شهدای خدمت و شهید رئیسی، رئیس‌ دولت سیزدهم در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام خسروپناه، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که در دوره ریاست این شهید نیز این مسئولیت را بر عهده داشت درباره نگاه وی به حوزه علم و فناوری گفت‌وگو کردیم.

خسروپناه با اشاره به نگاه شهید رئیسی به حوزه علم و فناوری گفت: شهید بزرگوار توجه ویژه‌ای به علم و فناوری داشتند. شاهد مثال این مسئله این بود که وقتی بنده به شورا آمدم دستور دادند، نقشه جامع علمی کشور روزآمد شود. از نظر ایشان این نقشه که 13 سال پیش مصوب و ابلاغ شده بود با توجه به مسائل جدید در علم و فناوری جهان باید به روز و مسائل جدید در آن دیده می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: اسناد مهمی نظیر؛ سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی، سند فناوری کوانتومی و سند مواد پیشرفته؛ همگی در دوران ریاست شهید رئیسی در شورای‌عالی انقلاب و به دستور ایشان تهیه و پیگیری شد. برخی از این اسناد در همین دوره مصوب و ابلاغ شد و برخی در دوره آقای پزشکیان به ابلاغ رسید. همین توجه و مسیر در حوزه علم و فناوری در دولت چهاردهم نیز ادامه دارد.
مرجعیت علمی دغدغه جدی شهید رئیسی بود

خسروپناه با بیان اینکه مسئله علم و فناوری و مرجعیت علمی مسئله‌ای جدی شهید رئیسی بود، گفت: روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور و مرجعیت علمی یکی از دغدغه‌های جدی این شهید بزگوار بود و ما در دبیرخانه شورا این دغدغه را پیگیری کردیم و این مسیر را ادامه می‌دهیم.

وی درباره موارد و مسائلی که در دوران ریاست شهید رئیسی در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی محل بحث و چالش بود، نیز گفت: اصولا در شورا درباره همه مباحث بحث و گفت‌وگو می‌شود و همه مسائل موافقان و مخالفان خود را دارد. قبل از حضور بنده در ریاست دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، در حوزه حجاب در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بحثهای داغی وجود داشت. در دوره مسئولیت من نیز موضوع کنکور و افزایش ظرفیت پزشکی، موافقان و مخالفان زیادی داشت و بحث‌های مهم و داغی پیرامون آن در شورایعالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت.

تاکید شهید رئیسی به شنیدن نظرات ذینفعان در مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی

دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سیره شهید رئیسی در جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: یکی از روش‌های ایشان این بود که وقتی مسئله خاصی پیش می‌آمد، می‌گفتند باید همه ذینفعان را جمع کنیم تا حرف‌هایشان شنیده شود. اینکه چند نفر بخواهند تصمیم بگیرند و ابلاغ کنند، نتیجه‌بخش نیست بلکه باید همه ذینفعان حضور داشته باشند تا چالش‌ها و دغدغه‌هایشان شنیده شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری امور را یکی از مهمترین ویژگی‌های مدیریتی شهید رئیسی عنوان کرد و گفت: پیگیری‌هایی که ایشان انجام می‌دادند بسیار منحصر به فرد و شگفت‌انگیز بود. با اطمینان می‌توانم بگویم که هیچ جمعه‌ای نبود که با ما تماس نگیرد و مسائلی را پیگیری نکنند.

خسروپناه با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی‌های شهید رئیسی این بود که وقتی به فردی اعتماد می‌کردند که بتواند کار را تا انتها پیش ببرد، همه امور مربوط را به او واگذار می‌کرد، افزود: برای مثال، در این دوره، ایشان به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اعتماد داشتند و هر زمان که مسئله‌ای میان وزارت علوم، دانشگاه آزاد، دانشگاه فرهنگیان و یا دانشگاه پیام‌نور پیش می‌آمد، یا مسائلی در حوزه فرهنگ ایجاد می‌شد می‌گفتند این مسائل را در شورا حل کنید. هر تصمیمی دبیرخانه شورا بگیرد من آن را قبول دارم.

شهید رئیسی به نظرات تخصصی و فرایند دموکراتیک معتقد بود

خسروپناه با اشاره به رویکرد شهید رئیسی در جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی گفت: انصافا دارای صبر، حوصله و سعه صدر فراوانی بود. اگر در جلسات شورا، نظر ایشان با نظر اکثریت متفاوت بود، هر تصمیمی که با رأی اکثریت تصویب می‌شد را بدون هیچ مقاومتی امضا و ابلاغ می‌کرد. برای ایشان، شنیدن نظر دیگران و رعایت قانون اجماع‌گرایی در تصمیم‌گیری‌ها اهمیت زیادی داشت.

وی گفت: در جلسات، شهید رئیسی ابتدا به بحث و بررسی موضوعات عمیق می‌پرداخت و پس از آن با جمع‌بندی نظرات و انجام رأی‌گیری، تصمیم نهایی را بر اساس نظر اکثریت ابلاغ می‌کرد. به نظرات تخصصی و فرایند دموکراتیک معتقد بود و هرگز اراده شخصی خود را به اعضا و مجموعه شورا تحمیل نمی‌کرد.

کلمات کلیدی: شهید رئیسی
ارسال نظر
آخرین اخبار