پزشکیان در گفت‌و‌گو با السودانی: اگر تجاوزات ادامه یابد پاسخ‌هایی دردناک‌تر در انتظار متجاوزان خواهد بود سازمان انرژی اتمی: مسیر توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را با قدرت ادامه می‌دهیم رایزنی تلفنی وزیرای خارجه عراق و عربستان درباره اوضاع منطقه آسیب دیدن یکی از مراکز مهم تحقیقاتی اسرائیل در حملات موشکی ایران وزیر خارجه آلمان: آماده‌ایم با فرانسه و بریتانیا مذاکرات فوری با ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران را آغاز کنیم هرتزوگ در واکنش به حملات ایران: صبح بسیار سختی بود عراقچی: کشاندن درگیری به خلیج فارس اشتباه راهبردی است / اگر تجاوز متوقف شود واکنش ما هم متوقف می‌شود روزنامه معاریو: اسرائیل هواپیما‌های غیرنظامی خود را به ۳ کشور منتقل کرد عمان خواستار تشدید فشار‌های دیپلماتیک برای توقف تجاوز نظامی اسرائیل به ایران شد حمله پهپادی به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق ارتش یمن: عملیات موفق در یافای اشغالی با عملیات ارتش و سپاه ایران هماهنگ شده بود گروسی: هیچ آسیبی به فردو و آب سنگین اراک وارد نشده / از دیروز تاکنون هیچ آسیب دیگری در نطنز نیز مشاهده نشده خطوط هوایی سوریه از توقف پروازهایش خبر داد محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط دوستان منشور ملل متحد اولین آمار رسمی از کشته‌شدگان اسرائیل در حمله موشکی دیشب ایران

باکو: تعمیق روابط با تهران الزامی است

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان با اشاره به اعدام شدن فرد حمله کننده به سفارت این کشور در ایران، تأکید کرد: «ما ادامه تلاش‌های مشترک برای توسعه روابط آذربایجان و ایران بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری را ضروری می‌دانیم.»
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 21
کد خبر: ۲۷۸۷۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ حکم اعدام صادر شده در ۲۸ ژانویه ۲۰۲۴ علیه «یاسین حسین‌زاده»، که در ۲۷ ژانویه ۲۰۲۳ مرتکب حمله علیه سفارت جمهوری آذربایجان در جمهوری اسلامی ایران شده و منجر به کشته شدن یک کارمند سفارت و زخمی شدن دو نفر دیگر شده بود، در ۲۱ می ۲۰۲۵ ساعت ۵ صبح (بامداد چهارشنبه) اجرا شد.

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان عصر چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تأکید بر این گزاره، اعلام کرد: «تأمین شدیدترین مجازات برای فردی که مرتکب این اقدام تروریستی شده است، از جمله انتظارات اصلی آذربایجان از طرف ایرانی بود. مطابق با کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک، مسئولیت کشور میزبان برای تأمین امنیت مأموریت‌های دیپلماتیک ما و انجام اقدامات مناسب برای جلوگیری از چنین اقداماتی همچنان از اهمیت بالایی برخوردار است.»

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در پایان تأکید کرد: «ما ادامه تلاش‌های مشترک برای توسعه روابط آذربایجان و ایران بر اساس احترام متقابل و حسن همجواری را ضروری می‌دانیم.»

تأکید باکو روی نیاز برای تعمیق روابط خود با تهران پس از آن صورت می‌گیرد که «حکمت حاجی اف» دستیار رییس‌جمهور آذربایجان بعد از ظهر یکشنبه در مجمع گفت‌وگوی تهران تصریح کرد: به دنبال تغییر منطقه از طریق همکاری با ایران، فدراسیون روسیه و ترکیه هستیم. باید منطقه را براساس منافع خودمان تعیین کنیم. روابط ایران، روسیه، آذربایجان و ترکیه در هم تنیده شده است.

حاجی‌اف در پاسخ به سوالی درباره چشم انداز روابط تهران و باکو افزود: ما فقط همسایه نیستیم. ما برادر و خویشاوند هستیم. این رابطه قدمتی چندین هزار ساله دارد. به دنبال توسعه روابط خودمان با ایران هستیم و پس از سفر بسیار موفقیت‌آمیز رییس جمهور پزشکیان به آذربایجان، روابط ۲ کشور وارد مرحله تازه‌ای شده است.

او افزود: داشتن روابط خوب با همسایگانمان غیرقابل جایگزین است. ما با روسیه و ترکیه متحد هستیم. با گرجستان رابطه راهبردی داریم. به دنبال تغییر و توسعه روابطمان با تهران هستیم. درحال همکاری با دوستانمان در ایران هستیم.

حاجی‌اف تصریح کرد: درحال همکاری روی چندین پروژه مثبت و سازنده با ایران هستیم. با بینش راهبردی به روابط خودمان با ایران نگاه می‌کنیم. با توجه به سیاست همسایگی ایران و رییس جمهور پزشکیان، روابط ۲ کشور به مراحلی تازه خواهد رسید. /ایسنا

کلمات کلیدی: باکو تهران
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار