نوشیدنی‌های انرژی‌زا سرطان‌زا هستند؟

یافته محققان آمریکایی: ماده رایج در نوشیدنی‌های انرژی‌زا احتمال ابتلا به سرطان خون را افزایش ‌می‌دهد
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۶ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 25
کد خبر: ۲۷۹۰۸۶

به گزارشراهبرد معاصر؛ نتایج پژوهشی جدید نشان می‌دهد ماده‌ای به نام تائورین(Taurine) که یکی از ترکیبات اصلی نوشیدنی‌های انرژی‌زا مانند ردبول و سلسیوس است، می‌تواند با تغذیه سلول‌های سرطانی در مغز استخوان، خطر ابتلا به سرطان خون (لوکمیا) را افزایش دهد.

تائورین طبیعی در بدن انسان تولید می‌شود و در منابع غذایی مانند گوشت و ماهی نیز وجود دارد. این ماده به‌دلیل مزایایی مانند افزایش عملکرد ذهنی، کاهش التهاب و کمک به حفظ تعادل الکترولیت‌ها، به نوشابه‌های انرژی‌زا اضافه می‌شود. حتی در برخی درمان‌های کمکی نیز برای کاهش عوارض شیمی‌درمانی در بیماران مبتلا به لوکمیا از آن بهره می‌برند.
طبق تحقیقی که پژوهشگران مؤسسه سرطان Wilmot در دانشگاه راچستر ایالات متحده انجام داده‌اند، سلول‌های لوکمیا از طریق فرایندی به نام گلیکولیز، از تائورین برای تولید انرژی استفاده می‌کنند. در این فرایند، سلول‌ها قند (گلوکز) را به انرژی تبدیل می‌کنند که برای رشد و تکثیر خود به آن نیاز دارند.
هرچند این مطالعه در مراحل ابتدایی خود قرار دارد، پژوهشگران امیدوارند با مسدودکردن مسیر انتقال یا جذب تائورین در سلول‌های سرطانی، بتوانند راهکارهای درمانی جدیدی برای سرطان خون ارائه دهند./سایت جنایی

کلمات کلیدی: انرژی‌زا
ارسال نظر