به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در نگاه رسانههای جریان اصلی و اندیشکدههای دست راستی، اعضای محور مقاومت صرفاً «نیروهای نیابتی» هستند که اگر کمکهای مالی، سیاسی، تسلیحاتی و مستشاری ایران نباشد نمیتوانند به نقش آفرینی مؤثر در محیط محلی- منطقهای بپردازند. این روایت صهیونیستی که ریشه در ابر پروژه «امنیتی سازی ایران» دارد، نه تنها منطبق بر واقعیت نیست، بلکه سبب طرح ریزی راهبردها و تمرکز بر اهدافی شده است که نمیتواند به حفظ منافع دولتهای غربی (به ویژه آمریکا) در امور لبنان کمک کند.
دیگر فایده پیروزی ائتلاف شیعیان در انتخابات، نشان دادن میزان حمایت مردمی از مقاومت و کم رنگ کردن سناریوی جنگ داخلی در لبنان است
پیروزی اخیر فهرست «توسعه و وفاداری» در انتخابات شهرداریهای لبنان بار دیگر اثبات کرد مقاومت ریشه در جامعه این کشور عربی، به ویژه شیعیان دارد و موضوعی نیست که با «دستورهای خارجی» یا حتی تهدید به «خلع سلاح» تضعیف و نابود شود. در حالی که مخالفان داخلی- خارجی حزب الله به دنبال سوءاستفاده از انتخابات محلی برای آماده سازی پیروزی بزرگ در جریان انتخابات سال آینده میلادی مجلس لبنان بودند، به نظر میآید ورق به نفع دوگانه حزب الله- امل تغییر کرده است.
پیروزی اخیر حزب الله در میدان انتخابات دارای برکات بسیار زیادی برای مقاومت خواهد بود که میتواند مسیر سیاسی لبنان را تا حد زیادی ترسیم کند. پس از پایان انتخابات و قرار گرفتن نیروهای مقاومت در شهرداریهای محلی، حزب الله این فرصت را به دست خواهد آورد تا بتواند با سرعت بیشتری به مطالبات مردم رسیدگی کند و با بازسازی سریع این کشور جنگ زده، کارنامه درخشانی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی سال آینده به نمایش بگذارد.
دیگر فایده پیروزی ائتلاف شیعیان در انتخابات، نشان دادن میزان حمایت مردمی از مقاومت و کم رنگ کردن سناریوی جنگ داخلی در لبنان است. برخی تحلیلگران معتقدند، جریان مخالف حزب الله در انتخابات سعی کرد با فتح برخی شهرداریهای محلی، این تصویر را در رسانهها به نمایش بگذارد که میزان مقبولیت مردمی مقاومت کاهش یافته است. ارائه این تصویر به تسریع در روند خلع سلاح مقاومت کمک میکرد. اما امروز دشمنان حزب الله ضعیفتر از گذشته باید به فکر تحولات آینده و بحران سازی برای کسب دستاورد سیاسی در انتخابات آینده باشند.
مرحله چهارم انتخابات شهرداریها در استان جنوبی و النبطیه در لبنان برگزار شد و نتیجه آن پیروزی چشمگیر فهرست توسعه و وفاداری بود. در واقع با اجماع جنبش امل و حزبالله، آنها موفق شدند برای آخرین مرحله از انتخابات، مالکیت بیش از 100 کرسی شهرداری را به دست آورند. پیش از برگزاری دور چهارم انتخابات، نامزدهای انتخابی حزبالله و جنبش امل در دیگر مناطق شیعهنشین در لبنان (بیروت، هرمل، بعلبک و ضاحیه جنوبی) موفق به پیروزی شده بودند.
این پیروزی البته تنها محدود به شیعیان نبود، بلکه جریان «آزاد مسیحی» به رهبری جبران باسیل نیز توانست رقبای خود را با کمک مقاومت شکست دهد. در سوی مقابل، مخالفان اندیشه مقاومت مانند جریان کتائب و حزب قواه البنانیه با پذیرش شکست در بیشتر حوزههای انتخاباتی، بار دیگر وزن ناچیز خود را در سپهر سیاسی لبنان به نمایش گذاشتند.
با اجماع جنبش امل و حزبالله، آنها موفق شدند برای آخرین مرحله از انتخابات، مالکیت بیش از 100 کرسی شهرداری را به دست آورند
در بُعد خارجی پیشبینی میشود همچنان فشار بر بیروت برای خلع سلاح حزب الله و در عین حال استفاده از اهرم تحریم برای تغییر وضعیت سیاسی در لبنان ادامه یابد. وارد نشدن آسیب جدی به موقعیت سیاسی- اجتماعی حزب الله سبب خواهد شد تا رژیم صهیونیستی بار دیگر به دنبال یافتن بهانهای برای تجاوز گسترده به جنوب لبنان باشد. پس از اعلام آتشبس در جبهه لبنان، رژیم صهیونیستی قریب به 700 بار نیروهای مرتبط با مقاومت را در نقاط مختلف، عمدتاً پایین دست رودخانه لیتانی هدف قرار داده است. تداوم این رویکرد نشان دهنده اراده رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از بازسازی نظامی حزب الله و در عین حال آماده کردن شرایط لازم برای آغاز جنگ گسترده در این کشور است. تحولات ماههای آینده نشان خواهد داد کشاکش میان رژیم صهیونیستی و حزب الله به چه سمتی خواهد رفت.
با پیروزی حزبالله- امل در این انتخابات، بار دیگر حمایت مردمی از جریان مقاومت اثبات شد. افزایش قابل توجه میزان آرا و برد فهرست «توسعه و وفاداری» در حوزههای مختلف نشان دهنده موقعیت برتر حزب برنده میان گروههای مختلف مردم است. جمعیت جنگزده جنوب لبنان در شرایط سخت و تهدیدهای بیشمار، خود را به پای صندوقهای رأی رساندند و با قاطعیت به نامزد مدنظرشان رأی دادند.
پیروزی به دست آمده در انتخابات شهرداری این دوره از آن منظر دارای اهمیت است که توانست از دل رقابت سیاسی همراه با مداخلات خارجی سرفراز باشد. شهروندان لبنانی با انتخاب خود نشان دادند مقاومت لبنان همچنان زنده است و برای ساختن و دفاع از کشورشان از تهدیدات بیگانگان بیمی ندارند.
در شرایط کنونی مهمترین اولویت برای مردم لبنان، به ویژه ساکنان جنوب، خروج رژیم صهیونیستی از پنج نقطه باقی مانده در نقاط مرزی و تسریع در روند بازسازی خانههای تخریب شده است. حال باید دید آیا دولت عون- سلام و جامعه جهانی صدای مردم لبنان را شنیدند یا همچنان قصد دارند با حمایت از رژیم صهیونیستی، به بیثباتی در منطقه دامن بزنند.