ارزش معاملات صندوق‌های طلا به ۱.۸ همت رسید ۳ شناور حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس توقیف شد / دستگیری ۱۱ نفر همه بیمارستان‌های غزه در آستانه تعطیلی ایران خودرو وزارت صمت را تهدید کرد: قیمت‌های جدید خودرو را ابلاغ نکنید، خودمان محاسبه می‌کنیم آغاز نصب نیروگاه‌های خورشیدی در مجموعه نهاد ریاست‌جمهوری هشدار امنیتی کاخ سفید درباره استارلینک بیانیه مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص ابهامات مطرح‌شده درباره تصویب پالرمو لاغری با مصرف ناشتای آبلیمو و سرکه سیب؛ آری یا خیر؟ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ایران یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ تصاویر/ روزنامه‌های ورزشی امروز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ همسرکشی در فریمان/ اعترافات هولناک عامل قتل قهرمان مچ اندازی بانوان فدراسیون کشتی به امیررضا معصومی رضایتنامه نمی‌دهد ادعای سایت ارمنستانی: امیررضا معصومی در مسیر تغییر تابعیت دو دختر تکواندوکار ایرانی ناپدید شدند کشته شدن متهم به قتل حین فرار در بیمارستان کرج

نمک دریا برای سلامتی مضر است؟

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: استفاده از نمک دریا با توجه به وجود فلزات سنگین در ترکیبات آن برای سلامتی مضر است و استفاده از آن به هیچ وجه توضیه نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 08
کد خبر: ۲۸۰۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید کلانتری افزود: یکی از ادعا‌های تبلیغاتی در فضای مجازی مربوط به خواص ویژه و برتری نمک دریا نسبت به نمک‌های تصفیه شده و ید دار بوده که موجب شده بسیاری از افراد تحت تأثیر این تبلیغات، به مصرف نمک دریا روی آوردند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل مربوط به استفاده از نمک دریای فاقد مجوز بهداشتی، تصفیه نبودن، وجود ناخالصی‌ها و فلزات سنگین بوده که این موارد تاثیر مخربی بر سلامتی مصرف کنندگان دارد.

مدیر نظارت وارزیابی فراورده‌های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو با تاکید بر لزوم استفاده از نمک ید دار و تصفیه شده در برنامه غذایی، گفت: نمک دریا فاقد ید به مقدار کافی است و مقدار ید آن متغیر است. فلزات سنگین موجود در آن حتی در مقادیر کم سبب بروز مشکلات جدی برای کلیه‌ها و سیستم عصبی می‌شود.

وی گفت:، اما نمک‌های تصفیه شده یددار، تحت نظارت نهاد‌های بهداشتی و با رعایت استاندارد‌های مشخص، حاوی میزان دقیق و کافی ید است. درحالی که بسیاری از نمک‌های دریا و همچنین نمک‌های رنگی موجود در بازار، فاقد برچسب‌گذاری معتبر، پروانه بهداشتی ساخت، علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضاء است.

وی افزود: واحد‌های تولیدی که نمک دریا را به صورت تصفیه و یددار تولید می‌کنند، تحت نظارت دقیق هستند و محصول آنها ایمن است؛ اما مصرف مستقیم نمک دریا و نمک‌های رنگی موجود در بازار که تصفیه نشده است، خطرناک است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

کلانتری با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو برای اطمینان از ایمنی و کیفیت نمک‌های موجود در بازار، ضوابط خاصی را وضع کرده است، گفت: سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان را موظف به افزودن ید به نمک‌های خوراکی تصفیه شده کرده است تا از بروز بیماری‌هایی مانند گواتر جلوگیری شود. همچنین با نظارت سازمان غذا و دارو از استفاده مواد مضر و آلاینده‌های شیمیایی در تولید این نمک‌ها جلوگیری می‌شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار