هشدار مهم صندوق بازنشستگی کشوری به بازنشستگان: این پیامک‌ها را جدی نگیرید افزایش قیمت طلا، سکه و ارز‌های شاخص در بازار‌های داخلی / طلا باز هم صعودی شد پیش بینی قیمت دلار سه شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۵ / ریزش قیمت طلا در راه است؟ دستور پزشکیان برای آزادسازی مطالبات ۴ میلیارد یورویی + جزئیات آخرین قیمت طلا و انواع سکه امروز دوشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۵/ کاهش قیمت طلا و سکه علت گرانی ارز اربعین اعلام شد + توضیحات مهم بانک مرکزی آغاز قطع برق در کشور/ جزییات خاموشی‌های دو روز آینده زمان حذف کارت سوخت مشخص شد؟ / دستور فوری دولت درباره انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی مهلت طرح رایگان ارتقا ایمنی ایران خودرو جزییات فروش محصولات مدیران خودرو تیر ۱۴۰۵ آخرین وضعیت پرواز‌های فرودگاه امام / مسافران بخوانند جزئیات جدید پرداخت معوقات بازنشستگان لغو ممنوعیت فصلی واردات و ترخیص برنج در سال ۱۴۰۵ سود سهام عدالت ۱۴۰۵ کی واریز می‌شود؟ آخرین اخبار سهام عدالت ۱۴۰۵ و جزئیات مرحله جدید پرداخت نرخ ارز در مرکز مبادلات امروز یکشنبه ۲۱ تیر

بانک‌های مرکزی مشتری طلا، یورو و یوان شدند

بانک‌های مرکزی مشتری طلا، یورو و یوان شدند متولیان تریلیون‌ها دلار از ذخایر بانک‌های مرکزی جهان، در شرایطی که چند دستگی تجارت جهانی و تحولات ژئوپلیتیکی، تجدید نظر در جریان‌های مالی را برانگیخته است، به دنبال سوئیچ از دلار آمریکا، به طلا، یورو و یوان چین هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۹ - ۰۳ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 24
کد خبر: ۲۸۱۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، طبق گزارش مجمع رسمی موسسات پولی و مالی (OMFIF) که قرار است روز سه‌شنبه منتشر شود، از هر سه بانک مرکزی مدیریت کننده پنج تریلیون دلار ذخیره، یک بانک مرکزی، برنامه‌ای برای افزایش سرمایه‌گذاری در طلا طی یک تا دو سال آینده دارد که بالاترین میزان در حداقل پنج سال گذشته محسوب می‌شود. این گزارش، بانک‌هایی را که قصد کاهش سرمایه‌گذاری خود را دارند، به حساب نیاورده است.

این نظرسنجی از ۷۵ بانک مرکزی که در فاصله مارس تا مه انجام شده است، اولین تصویر از پیامد‌های تعرفه‌های «روز آزادی» دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را که دوم آوریل اعلام کرد، ارائه می‌دهد. اعلام تعرفه‌های مذکور، باعث آشفتگی بازار و افت ارزش دلار و اوراق خزانه آمریکا به عنوان دارایی امن شد.

طلا که بانک‌های مرکزی پیش از این با سرعت بی‌سابقه‌ای به ذخایر خود اضافه کرده‌اند، در بلندمدت حتی بیشتر سود خواهد برد، زیرا ۴۰ درصد از بانک‌های مرکزی قصد دارند دارایی‌های طلا را طی یک دهه آینده افزایش دهند.

طبق گزارش OMFIF، دلار که محبوب‌ترین ارز در نظرسنجی سال گذشته بود، امسال به رتبه هفتم سقوط کرد و ۷۰ درصد از افراد مورد بررسی گفتند که فضای سیاسی آمریکا، آنها را از سرمایه‌گذاری در دلار منصرف می‌کند که بیش از دو برابر سهم سال گذشته است.

در حوزه ارزها، یورو و یوان، بیشترین سود را از تنوع‌بخشی به دارایی‌ها و فاصله گرفتن از دلار آمریکا، خواهند برد.

حدود ۱۶ درصد از بانک‌های مرکزی مورد بررسی OMFIF، اعلام کردند قصد دارند دارایی‌های یورو را طی ۱۲ تا ۲۴ ماه آینده، افزایش دهند و ارز واحد اروپایی را به پر تقاضاترین ارز تبدیل کنند که نسبت به هفت درصد سال گذشته افزایش یافته است و پس از آن یوان قرار دارد. اما طی یک دهه آینده، یوان محبوبیت بیشتری دارد، به طوری که ۳۰ درصد از بانک‌های مرکزی انتظار دارند دارایی‌های یوان خود را افزایش دهند و سهم این ارز از ذخایر جهانی، سه برابر شده و به ۶ درصد برسد.

سه منبع آگاه که مستقیما با مدیران ذخایر سر و کار دارند، به رویترز گفتند: یورو پتانسیل بازپس‌گیری سهم ذخایر ارزی از دست رفته پس از بحران بدهی یورو در سال ۲۰۱۱ را تا پایان دهه جاری دارد. آنها به احساسات مثبت‌تر در میان مدیران ذخایر نسبت به یورو پس از تعرفه‌های روز آزادی ترامپ اشاره کردند.

بر اساس گزارش رویترز، نظرسنجی OMFIF نشان داد که پیش بینی‌ها در مورد میانگین سهم دلار از ذخایر ارزی جهان در سال ۲۰۳۵، حدود ۵۲ درصد است که در مقایسه با ۵۸ درصد فعلی، کاهش خواهد یافت. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار