مسکو احتمال ملاقات پوتین و ترامپ در پکن را رد نکرد اردوغان: هدف اسرائیل بی ثباتی سوریه است/ از احمد الشرع حمایت می‌کنیم بقائی: فعلاً برنامه‌ای برای گفت‌و‌گو با آمریکا نداریم/ سفارتخانه‌های فرانسه، انگلیس و آلمان در تهران فعال‌اند لاپید: بی‌برنامه به هر جایی در خاورمیانه حمله می‌کنیم/باید انتخابات برگزار شود ترامپ خطوط هوایی مکزیک را تهدید کرد معاریو: یمن بندر ایلات را بست صدراعظم آلمان: با آمریکا درباره ایران در تماس هستیم وزیر خارجه افغانستان خطاب به ترامپ: هیچ نیروی خارجی در بگرام نیست اولیانوف: اروپا هیچ حقی برای فعال سازی مکانیسم ماشه ندارد زمان و مکان برگزاری مذاکرات ایران با تروئیکای اروپایی اعلام شد رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم بسیج مردمی عراق در مرز عربستان به حالت آماده‌باش کامل امنیتی درآمد رسانه‌های عبری: توافق غزه آماده است/ ممکن است ظرف چند روز توافق حاصل شود ثبت گزارش رسمی و مستند ایران درباره تجاوز نظامی اسرائیل در شورای امنیت سرکرده داعش و یکی از دستیارانش در مرز عراق و سوریه کشته شدند

گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از مکان نگهداری اورانیوم غنی شده ایران اظهار بی‌اطلاعی و ابراز امیدواری کرد که گفت‌و‌گو‌ها با ایران زود به نتیجه برسد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۴ - ۰۷ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 28
کد خبر: ۲۸۱۹۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یک گفت‌و‌گو در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از محل نگهداری ذخایر اورانیوم غنی شده ایران که این کشور می‌گوید پیش از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای‌اش آن را جابجا کرده، مطلع است؟ گفت که اطلاعی از آن ندارد.

گروسی به شبکه سی‌بی‌اس گفت: ما نمی‌دانیم که این مواد هسته‌ای کجا ممکن است باشد، به‌علاوه نمی‌دانیم که آیا بخشی از آن در حملات، طی این ۱۲ روز از بین رفته است یا نه. بنابراین، ممکن است بخشی از آن نابود شده باشد و مقداری هم به جایی دیگر منتقل شده باشد.

او در پاسخ به سوال ادعایی مجری سی‌بی‌اس مبنی بر اینکه آیا ایران می‌تواند با بخش باقی‌مانده از اورانیوم غنی‌شده خود به سمت ساخت بمب اتم حرکت کند؟ ادعا‌هایی را علیه ماهیت برنامه هسته‌ای کشور مطرح کرد و گفت: ایران یک برنامه هسته‌ای گسترده و جاه‌طلبانه داشت که بخشی از آن ممکن است هنوز پابرجا باشد.

مدیرکل آژانس اتمی ادامه داد:، اما حقیقت آشکار این است که دانش هسته‌ای در ایران وجود دارد، ظرفیت صنعت هسته‌ای در آنجا وجود دارد. ایران یک کشور پیشرفته در فناوری هسته‌ای است و این را نمی‌توان با یا بدون عملیات نظامی از بین برد.

رافائل گروسی خاطر نشان کرد: به‌طور قطع مسئله هسته‌ای ایران از طریق اقدام نظامی حل نخواهد شد و ما باید به توافق برسیم. ما به یک نظام بازرسی نیاز داریم که به همه در منطقه و جا‌های دیگر تضمین‌های لازم را بدهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران بازرسان را بیرون کرده است؟ اظهار داشت: ایران در حال حاضر چنین چیزی نگفته است و این، سازنده است. به همین دلیل، من معتقدم که باید وارد جزئیات شویم، زیرا کار باید ادامه یابد. در غیر این‌صورت، هیچ‌کس از آنچه در ایران اتفاق می‌افتد، مطلع نخواهد بود. ایران به برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد و من امیدوارم که مذاکرات خیلی زود به نتیجه برسد./ ایسنا 

کلمات کلیدی: گروسی
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار