آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

اولیانوف: هیچ مدرکی برای ادعاهای غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با بیان این مسئله که «موضع ایالات متحده و اسرائیل در مورد برنامه هسته‌ای ایران کاملاً غیرمنطقی است»، تصریح کرد: آن‌ها هیچ مدرکی درباره ادعاهای خود علیه ایران ندارند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۰۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 29
کد خبر: ۲۸۲۱۲۳

 «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین عصر یکشنبه تصریح کرد: «موضع ایالات متحده و اسرائیل در مورد برنامه هسته‌ای ایران کاملاً غیرمنطقی است. حتی ذره‌ای بی‌طرفی در آن دیده نمی‌شود. واشنگتن و اورشلیم غربی (قدس غربی) خود را متقاعد کرده‌اند که تهران در مسیر تولید سلاح‌های هسته‌ای است، اگرچه هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد.»

او افزود: «به مدت یک ربع قرن، اسرائیل مرتباً ادعا کرده است که "ایران چند هفته با ساخت بمب هسته‌ای فاصله دارد." این پیش‌بینی‌ها بارها دور از ذهن بوده‌اند، اما اورشلیم غربی بر ادعای خود پافشاری می‌کند. علاوه بر این، همانطور که می‌بینیم، حتی آماده است برای از بین بردن تهدیدی که وجود آن تأیید نشده است، به استفاده از نیروی نظامی متوسل شود.»

اولیانوف با اشاره به انعقاد برجام در سال ۲۰۱۵ تصریح کرد: «در سال ۲۰۱۵، یک "توافق هسته‌ای" توافق شد که باید همه را راضی می‌کرد. طبق آن، ایران موافقت کرد که تعدادی محدودیت جدی بر برنامه هسته‌ای خود (از جمله غنی‌سازی اورانیوم تا سطحی که بالاتر از ۳.۶۷٪ نباشد) تحت شدیدترین کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ازای لغو تمام تحریم‌های نامشروع اعمال کند. این توافق به مدت سه سال با موفقیت اجرا شد تا اینکه آقای ترامپ در ماه مه ۲۰۱۸ از آن خارج شد و "کارزار فشار حداکثری" را علیه تهران آغاز کرد.»

او افزود: «ایران این اقدام ظالمانه را به مدت یک سال تحمل کرد و سپس، به عنوان یک اقدام متقابل، شروع به انحراف فزاینده از مفاد "توافق هسته‌ای" کرد. در نتیجه، سطح غنی‌سازی اورانیوم به ۶۰ درصد افزایش یافت. به طور خلاصه، نتیجه مستقیم سیاست‌های ایالات متحده و اسرائیل است. تجربه نشان می‌دهد که بعید است تبادل ضربات اخیر، در اصل چیزی را در وضعیت پیرامون برنامه هسته‌ای ایران تغییر دهد.»

اولیانوف تصریح کرد: «تنها راه خروج، توافق بر سر چگونگی تضمین رعایت بی‌قید و شرط حقوق و تعهدات ایران تحت پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک و همزمان لغو تحریم‌ها است.»

از ماه آوریل، ایران و ایالات متحده مذاکرات غیرمستقیمی را با هدف یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک جدید در مورد برنامه هسته‌ای ایران، به‌رغم اینکه تهران تاکید دارد برنامه‌اش صلح‌آمیز است، انجام داده‌اند اما واشنگتن مدعی است که می‌خواهد مطمئن شود ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای بسازد.

در حالی‌ که مذاکرات میان دو کشور در جریان بود، رژیم صهیونیستی روز ۱۳ ژوئن (۲۳ خردادماه) به این بهانه که برنامه هسته‌ای ایران تهدیدآمیز است، حملات علیه این کشور را آغاز کرد که به درگیری میان تهران و تل‌آویو منجر شد و ۱۲ روز ادامه داشت.

در این میان، آمریکا نیز در پاسخ به خواسته رژیم صهیونیستی حملاتی را علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران که تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار داشت، انجام داد. ایران در پاسخ به این تجاوز، پایگاه نظامی آمریکا در قطر، موسوم به «العدید» را هدف قرار داد.

رژیم صهیونیستی تنها دارنده زرادخانه هسته‌ای در منطقه غرب آسیا به شمار می‌آید./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار