جزئیات گفتگوی عراقچی و فرمانده ارتش پاکستان طرح ترامپ برای ممنوعیت روادید مهاجرتی ۷۵ کشور لغو شد چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است!

راه‌اندازی «نیروی ذخیره دیپلماتیک» فرانسه/ پوششی برای مداخله‌گرایی مزمن در غرب آسیا

راه‌اندازی «نیروی ذخیره دیپلماتیک» فرانسه/ پوششی برای مداخله‌گرایی مزمن در غرب آسیا  اخیراً دولت فرانسه از راه‌اندازی «نیروی ذخیره دیپلماتیک» خبر داده است؛ ظاهراً این نیروهای دیپلماتیک با هدف حمایت از شهروندان فرانسوی و مقابله با اطلاعات نادرست درباره سیاست خارجی فرانسه صورت گرفته اما هدف اصلی آن تقویت نفوذ فرانسه در خارج از مرزهاست.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۰ - ۱۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 09
کد خبر: ۲۸۳۰۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛  امانوئل مکرون به تبعیت از مسیری که روسای جمهور قبلی این کشور از جمله اولاند و سارکوزی نیز به آن پیموده‌اند به تلاش برای مداخله‌گرایی مزمن و بحران‌ساز در غرب آسیا (خصوصاً حوزه شامات و عراق) ادامه می‌دهد. این مداخله‌گرایی از یک‌سو معلول رویکرد کلان پاریس و نگاه استعمارگرایانه سنتی آن به مناطق کلیدی و راهبردی در منطقه و از سوی دیگر، برگرفته از آینده‌پژوهی ادعایی فرانسوی‌ها مبنی بر تسلط بر ظرفیت‌های ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک در این منطقه است.

این بازی خطرناک نیاز به زمینه‌سازی ذهنی و شناختی در میان افکار عمومی منطقه دارد: جایی که فرانسوی‌ها تلاش می‌کنند میل به بحران‌سازی و جنگ‌طلبی که در سیاست‌های کلان آن‌ها نهفته است را با چاشنی دیپلماسی و ابزارهای نرم تزیین کنند. اخیراً دولت فرانسه از راه‌اندازی «نیروی ذخیره دیپلماتیک» خبر داده که قرار است تا پایان امسال هزار نفر را جذب کند؛ ظاهراً این نیروهای دیپلماتیک با هدف حمایت از شهروندان فرانسوی و مقابله با اطلاعات نادرست درباره سیاست خارجی فرانسه صورت گرفته اما هدف اصلی آن  تقویت نفوذ نرم فرانسه در خارج از مرزها (خصوصاً منطقه غرب آسیا) است.

فرانسوی‌ها در این معادله تلاش می‌کنند افکار عمومی را وادار به پذیرش غیرت‌سازی پاریس از واشنگتن و تل‌آویو کرده و مدعی "تبلور عقلانیت و دیپلماسی" در سیاست خارجی خود شوند. با این حال شواهد و مستندات متقنی که درخصوص حمایت فرانسوی‌ها از داعش، هیئت تحریرالشام و القاعده وجود داشته و فراتر از آن، بازی راهبردی مطلق زمین در زمین آمریکا و رژیم صهیونیستی کم‌ترین روزنه‌ای جهت باورپذیری این بازی نخ‌نما و القایی باقی نگذاشته است.

ژان نوئل بارو،  وزیر امور خارجه فرانسه مدعی شده اصل بنیادین "استخدام و به‌کارگیری نیروهای رسمی دیپلماتیک" خدمت به منافع عمومی کشورش است! باید توجه داشت که "خدمت به منافع عمومی" کلیدواژه‌ایست که دارای اطلاق و مصادیق بارز نیست. به‌عنوان مثال فرانسوی‌ها تسلط بر معادلات داخلی سوریه و لبنان را بخشی از این منافع عمومی خود قلمداد می‌کنند.

از این رو در تحلیل و تفسیر رویکرد هدفمند و خطرناک اخیر کاخ الیزه نباید دچار خوشبینی یا ساده انگاری شد. وزارت خارجه فرانسه مدعی است که قصد دارد صدای این کشور را به گوش همه نقاط جهان (مخصوصاً منطقه غرب آسیا) برساند!

این ادعا ترجمانی از همان واژه "مداخله‌گرایی" است که فرانسوی‌ها در طول تاریخ روابط بین‌الملل به آن شناخته شده‌اند. نباید نسبت به  تصمیم اخیر دولت فرانسه نگاهی بی‌تفاوت داشت.../تسنیم

کلمات کلیدی: فرانسه
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار