ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت

دانشمندان آلمانی ماده‌ای پیشگامانه ساخته‌اند که آلیاژی پایدار است و کربن، سیلیکون، ژرمانیم و قلع را با هم ترکیب می‌کند. آنها چهار عنصر از گروه چهارم جدول تناوبی را با هم ترکیب کرده‌اند تا ماده‌ای جدید طراحی کنند که می‌تواند آینده رایانش کوانتومی، میکروالکترونیک و فوتونیک را بازتعریف کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۲۵ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 16
کد خبر: ۲۸۳۶۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ این آلیاژ نیمه‌هادی پایدار که از کربن (C)، سیلیکون (Si)، ژرمانیم (Ge) و قلع (Sn) ساخته شده است، توسط پژوهشگران مرکز تحقیقاتی یولیش که یکی از بزرگ‌ترین موسسات تحقیقاتی میان‌رشته‌ای در اروپا است و موسسه لایب‌نیتز برای میکروالکترونیک نوآورانه توسعه یافته است.

به نقل از آی‌ای، این ترکیب تازه ساخته شده با نام اختصاری CSiGeSn اولین ماده از نوع خود محسوب می‌شود. همچنین این ماده متعلق به همان گروه در جدول تناوبی است و به همین دلیل کاملا با فرایند‌های استاندارد تولید تراشه‌های CMOS سازگار است.

دکتر دان بوکا، یکی از پژوهشگران مرکز یولیش می‌گوید: با ترکیب این چهار عنصر، ما به هدفی دیرینه دست یافتیم: ماده نیمه‌هادی نهایی از گروه چهارم جدول تناوبی.

پیشرفتی بزرگ در فناوری تراشه‌ها

این آلیاژ جدید گامی مهم در پیشرفت نیمه‌هادی‌ها به شمار می‌رود. در حالی که سیلیکون مدت‌هاست بر تولید تراشه‌ها تسلط دارد، اما هنگام یکپارچه‌سازی عناصر فوتونیکی یا کوانتومی به طور مستقیم روی تراشه با محدودیت‌هایی روبه‌روست.

در همین حال، ماده جدید امکان تنظیم دقیق ویژگی‌های الکترونیکی و نوری را فراتر از آنچه سیلیکون خالص می‌تواند ارائه دهد، فراهم می‌کند. همچنین با شبکه بلوری حساس ویفر که برای تولید تراشه‌ها ضروری است، سازگار باقی می‌ماند.

فقط عناصری از همان گروه سیلیکون می‌توانند ساختار بلوری را حفظ کنند. سایر عناصر باعث ایجاد اختلال در این ساختار می‌شوند. بسیاری از فناوری‌های نوری مبتنی بر سیلیکون هنوز در حال توسعه هستند برای مثال می‌توان به لیزری اشاره کرد که در دمای اتاق نیز کار می‌کند.

ترکیب غیرممکن‌ها

دانشمندان سال‌ها با ترکیب سیلیکون، ژرمانیم و قلع برای ساخت دستگاه‌های اپتوالکترونیکی مانند لیزرها، ال‌ای‌دی‌ها و فوتودیود‌ها آزمایش انجام داده‌اند. با این حال، به دلیل اندازه بسیار کوچک‌تر اتمی کربن و رفتار پیوندی متفاوت آن نسبت به قلع، افزودن کربن برای مدت‌ها تقریبا غیرممکن تصور می‌شد.

راهی برای نسل جدید تراشه‌ها

این ماده با کیفیت بالا اکنون در‌های جدیدی را به روی ادغام قابلیت‌های کاملا نوین در تراشه‌ها باز می‌کند، مانند لیزر‌هایی که در دمای اتاق کار می‌کنند، ترموالکتریک‌های با بهره‌وری بالا برای فناوری‌های پوشیدنی و حتی اجزای کوانتومی برای سیستم‌های محاسباتی آینده.

به گفته دانشمندان، یکی از دستاورد‌های مهم موفقیت در ساخت اولین دیود نوری (LED) مبتنی بر ساختار موسوم به «چاه کوانتومی» است که از هر چهار عنصر تشکیل شده است. این ماده ترکیب منحصربه‌فردی از ویژگی‌های نوری قابل تنظیم و سازگاری با سیلیکون را ارائه می‌دهد. / ایسنا

کلمات کلیدی: تراشه آلمان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار