دستگیری گسترده اعضای حزب بعث در عراق گفتگوی وزرای خارجه ایران و طالبان درباره بحران غزه و مهاجران افغان بیانیه سفارت روسیه در خصوص اقدام تروریستی در زاهدان ادعای وزیر خارجه امریکا: روسیه و چین در حمایت از ایران محتاط‌تر شده‌اند وزیر خارجه پاکستان: به زودی میزبان رئیس جمهور ایران خواهیم بود تکذیب برکناری فالح فیاض از فرماندهی حشد الشعبی عراق بیانیه وزارت خارجه اسرائیل درباره آغاز «آتش‌بس انسانی» در غزه اسرائیل به حنظله حمله کرد روبیو: مذاکرات با ایران به مسیر خود باز خواهد گشت/می‌خواهیم با چین محترمانه رفتار کنیم چاقوکشی در ایالت میشیگان آمریکا با ۱۱ زخمی میانجی آمریکایی: مذاکرات موقتاً متوقف شده و از سر گرفته می‌شود/نتانیاهو خواهان توافق با حماس نیست پاسخ دیپلمات ایرانی در باکو به اظهارات سخیف سفیر رژیم اسرائیل  عراق یک فرد را به جرم تبلیغ برای رژیم اسرائیل به حبس ابد محکوم کرد آزادی دختر ایزدی پس از ۱۱ سال اسارت در دست داعش + عکس لغو حکم بازداشت بشار اسد از سوی دادگاه تجدید نظر فرانسه
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

3 درس بزرگ از ناآرامی‌های سوریه

درگیری‌های سوریه برای رژیم صهیونیستی حامل سه پیام معنادار بود، ازجمله اینکه رژیم صهیونیستی تصور می‌کرد در معادله سوریه با مهره‌ای دست‌نشانده مواجه است که بدون مشکل کوتاه خواهد آمد. غلط بودن این گزاره خود را در قالب تحولات استان السویدا نشان داد.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۲ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۲۸۴۴۶۴

3 درس بزرگ از ناآرامی‌های سوریه

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ هنوز زمان زیادی از اوج گیری درگیری ها در استان السویدای سوریه نمی گذرد. رویدادی که در قالب آن، نیروهای وفادار به ابومحمد الجولانی، رئیس دولت موقت سوریه به استان السویدا حمله کرد و سعی در به دست گرفتن کنترل این استان و شهر داشتند. این موضوع با مقاومت گسترده دروزی های ساکن منطقه و البته حمایت نظامی رژیم صهیونیستی از آن‌ها همراه شد. 

در ادامه نیز شاهد گسیل شدن سیل قابل توجهی از قبایل عرب سوری به سمت استان السویدا بودیم که در نوع خود صحنه هایی از درگیری های خونین و البته اعدام های میدانی و خرابی را در شهر السویدای سوریه برجای گذاشت. با تمامی درگیری ها، اکنون آتش‌بسی شکننده برقرار شده است. 

شاهد بودیم برخی گروه های شورشی و قبایل عرب استان السویدا سوریه به صراحت اعلام کردند در جریان درگیری‌های این استان، از مواضع جولانی تبعیت نمی کنند

با وجود این، درگیری ها برای رژیم صهیونیستی که در ساعات نخست اوج گیری منازعات مسلحانه اقدام به بمباران وزارت دفاع و کاخ ریاست جمهوری سوریه و البته ده ها هدف دیگر در این کشور کرده بود، حامل سه پیام معنادار بوده است:

نخست، اینکه رژیم صهیونیستی به صورت عینی متوجه شد روند تحولات منطقه و به طور خاص در سوریه، آن‌طور که رژیم صهیونیستی می خواهد، قابل هدایت و رهبری نیست. از یاد نبریم بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژيم صهيونيستی پس از بمباران سنگین وزارت دفاع و کاخ ریاست جمهوری سوریه مدعی شد رژیم متبوعش توانسته به‌وسیله اِعمال قدرت به صلح برسد. 

با وجود این، کار به جایی رسید که حتی ارتش رژیم صهیونیستی نمی دانست به‌طور دقیق چه مناطقی را در شهر السویدا باید بمباران یا چگونه باید با درگیری ها در این استان مقابله کند. به بیان ساده تر، صهیونیست ها به صورت عینی به این جمع‌بندی رسیدند، در صورت اوج گیری درگیری ها بسیار محتمل است به کل کنترل اوضاع را از دست بدهند و با شرایط فاجعه‌باری علیه منافع و امنیت خود مواجه شوند. 

دوم، اینکه رژیم اشغالگر قدس تصور داشت در معادله سوریه، صرفاً با مهره‌ای دست نشانده به نام محمد الجولانی مواجه است و وی نیز بدون مشکل در برابر خواسته های رژیم صهیونیستی کوتاه خواهد آمد. گرچه عقب‌نشینی های تحقیرآمیز جولانی در برابر رژیم اشغالگر قدس واضح است، ولی اینکه تصور شود وی تنها مهره تعیین کننده در قالب تحولات سوریه است، غلط بودن خود را در قالب تحولات استان السویدا به عینه نشان داد. 

در این رابطه شاهد بودیم برخی گروه های شورشی و قبایل عرب استان السویدا سوریه به صراحت اعلام کردند در جریان درگیری‌های این استان، از مواضع جولانی تبعیت نمی کنند و تا تسلیم کامل استان السویدا و تسلیم شدن دروزی ها، به جنگ ادامه خواهند داد. 

اگر رژیم صهیونیستی بخواهد به جاه طلبی هایش درباره خاک سوریه ادامه دهد، خیلی زود باید تبعات مهلک این وضعیت را از ناحیه ظهور و بروز ده‌ها گروه مسلح و اقدامات آن‌ها علیه منافع و امنیتش بپردازد.

حتی طیف هایی از متحدان سنتی جولانی اعلام کردند، وی شجاعت لازم ندارد و در برابر دستوراتش ایستادند. از این رو، رژیم صهیونیستی که فکر می کرد در میدان سوریه با حضور فردی ضعیف نظیر جولانی یکه‌تاز میدان خواهد بود، اکنون با واقعیت های معنادار و تازه ای مواجه شده است. 

سوم، اینکه رژیم اشغالگر قدس به دنبال ایجاد کریدور زمینی داود از خاک سوریه و عراق به سمت ایران است. درگیری های السویدا نشان داد این رژیم در آغاز کار در سوریه با چالش‌های جدی و عدیده ای برای پیشبرد دستورکارهای مطلوبش برای عملیاتی کردن کریدور مواجه است. 

در واقع، طرح یادشده به راحتی قابلیت اجرا ندارد و موانع پیش رویش فراوان هستند. اکنون شاهد اوج گیری احساسات ضدصهیونیستی در سوریه هستیم و کاملاً واضح است اگر رژیم صهیونیستی بخواهد به جاه طلبی هایش درباره خاک سوریه ادامه دهد، خیلی زود باید تبعات مهلک این وضعیت را از ناحیه ظهور و بروز ده‌ها گروه مسلح و اقدامات آن‌ها علیه منافع و امنیتش بپردازد. 

این موضوع زمانی ابعاد جدی‌تری می گیرد که توجه داشته باشیم عقب‌نشینی های جولانی در برابر رژیم اشغالگر قدس تا حد زیادی مشروعیت داخلی وی را زیر سؤال برده و از وی تصویر فردی ترسو نزد افکار عمومی و گروه های مختلف حاضر در سوریه ساخته است. معادله ای که موجب شده است سوری ها در ایستادگی در برابر رژیم اشغالگر قدس و زیاده خواهی های آن، سناریوی های تازه ای مدنظر داشته باشند. 

ارسال نظر
آخرین اخبار