پزشکیان: «تعطیلی» پاک کردن صورت مسئله است و چاره مشکل کم‌آبی نیست طحان نظیف: لایحه ساماندهی پهپاد‌های غیرنظامی به مجلس بازگشت قالیباف در ژنو: ایران با قاطعیت از سرزمین و مردم خود دفاع کرد / باید جلوی «نازی‌های قرن بیست و یکم» را بگیریم ۷ مأموریت پزشکیان برای تحول در نظام بودجه‌ریزی کشور پورجمشیدیان: امسال به زائران اربعین ارز کامل تعلق می‌گیرد/به اتباع غیرمجاز خدمات نمی‌دهیم دولت با تعطیلی یک هفته‌ای و چهارشنبه‌های تهران موافقت نکرد آغاز جلسه علنی مجلس/ ادامه بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در دستور قالیباف در کنفرانس رؤسای مجالس جهان: اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه یادآور جنایات نازی‌هاست رهبر انقلاب: غنی‌سازی و حقوق بشر بهانه است، آمریکا از توانایی‌های جمهوری اسلامی ناراحت است مراسم چهلم شهدای جنگ اخیر با حضور رهبر انقلاب صباغیان: ماینر‌ها در حال بلعیدن برق کشور هستند عارف: اسرائیل شیطنت کند محکم‌تر سیلی می‌زنیم/ فعلاً در توقف آتشیم سرلشکر موسوی: برای مقابله قاطع با شرارت احتمالی مجدد آمریکا و صهیونیست‌ها آماده‌ایم تذکر ۴۸ نماینده به میدری درباره پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان جزئیات جلسه مشترک کمیسیون امنیت ملی مجلس با پزشکیان

قالیباف در ژنو: ایران با قاطعیت از سرزمین و مردم خود دفاع کرد / باید جلوی «نازی‌های قرن بیست و یکم» را بگیریم

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تجاوز اسرائیل به ایران گفت: ایران بر سر میز مذاکره حضور داشت و به گفت‌و‌گو پایبند بود، اما این مهاجمان بودند که میز گفت‌و‌گو را واژگون کرده و راه دیگری را برگزیدند. در پاسخ به این تجاوز، ایران با قاطعیت از سرزمین و مردم خود دفاع کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 30
کد خبر: ۲۸۵۰۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ششمین کنفرانس رؤسای مجالس جهان امروز چهارشنبه در ژنو با شعار «همکاری پارلمانی و چندجانبه‌گرایی در جهانی آشفته؛ صلح، عدالت و نهاد‌های قوی برای همگان» با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه به‌ویژه در غزه، گفت: غزه تنها یک نقطه روی نقشه نیست بلکه مرکز آزمون وجدان انسانی است، اما نهاد‌هایی که باید حافظ صلح باشند، در برابر تجاوز و اشغال، ساکت مانده‌اند.

رئیس مجلس همچنین جنایات اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران در پی جنگ ۱۲ روزه را یادآور شد و گفت: در این حمله که با پشتیبانی و همراهی ایالات متحده انجام شد، حدود ۲ هزار و ۱۰۰ تن از شهروندان ایرانی، از جمله ۱۴ دانشمند برجسته به شهادت رسیدند و هزاران نفر نیز مجروح شدند لذا پیش از اینکه دیر شود باید جلوی «نازی‌های قرن بیست‌ویکم» را بگیریم.

متن سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به‌شرح زیر است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

رؤسای محترم مجالس،

خانم‌ها و آقایان.

ما امروز در ژنو در حالی برای گفت‌و‌گو پیرامون موضوع چندجانبه گرایی برای صلح و عدالت گرد هم آمده‌ایم که این آرمان‌ها به‌طور هدفمند و پیوسته درحال تضعیف‌اند و اعتبار نهاد‌های بین‌المللی تنزل می‌یابد.

جمهوری اسلامی ایران اخیراً هدف تجاوز آشکار نظامی از سوی رژیم صهیونیستی قرار گرفت؛ حمله‌ای که با پشتیبانی و همراهی ایالات متحده انجام شد. در این حملات، حدود یک‌هزار و صد تن از شهروندان ایرانی، از جمله چهارده دانشمند برجسته و ده‌ها زن و کودک به شهادت رسیدند و هزاران نفر نیز مجروح شدند.

در این حملات، تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ما که به‌طور مرتب توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت نظارت قرار داشت، هدف قرار گرفت. آژانس حتی حاضر نشد این اقدام غیرقانونی را محکوم کند و به این وسیله برای این حمله مشروعیت‌سازی کرد و به سیاست‌های عدم‌اشاعه مُهر پایان زد.

این تجاوز نه در پی شکست روند دیپلماسی، بلکه درست در میانه مذاکرات سیاسی رخ داد. ایران بر سر میز مذاکره حضور داشت و به گفت‌و‌گو پایبند بود؛ اما این مهاجمان بودند که میز گفت‌و‌گو را واژگون کرده راه درگیری را برگزیدند.

در پاسخ به این تجاوز، ایران با قاطعیت از سرزمین و مردم خود دفاع کرد. ملت ما، مقاوم، متحد و سرافراز، ایستادگی کرد و همگان دیدند که ایران پاسخی ویران‌کننده به رژیم صهیونیستی داد و آسمان سرزمین‌های اشغالی درنوردیده شد، و مهاجمان به تقاضای آتش‌بس واداشته شدند.

اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی که نقض عامدانه حقوق بین‌الملل و منشور سازمان ملل متحد بود، از جانب یکصدوبیست کشور جهان محکوم شد، اما حامیان کمتر ولی قلدرمآب صهیونیست‌ها، مانع از آن شدند که مجامع بین‌المللی اقدام قاطعی برای مجازات اسرائیل جنایتکار انجام دهند. می‎دانید که پیامد‌های بی‌کیفر ماندن رژیم صهیونیستی چه خواهد بود؟

بی‌کیفر ماندن چنین تجاوزاتی، نه‌تنها مشروعیت نظام بین‌الملل را زیر سؤال می‌برد بلکه پیام خطرناکی برای صلح جهانی دارد و به متجاوز برای توسعه جنایاتش انگیزه می‌دهد.

نهاد‌هایی که باید حافظ صلح باشند، در برابر تجاوز و اشغال، ساکت مانده‌اند. سازوکار‌هایی که باید تضمین‌کننده عدالت باشند، عملاً قربانیان را متهم و متجاوزان را مصون می‌سازند و ساختار‌هایی که باید بی‌طرفانه و مستقل باشند، اغلب ابزار بهره‌برداری سیاسی قدرت‌های خاص شده‌اند.

امروز، همان نیروی مخرب به ویرانگری و تجاوز خود ادامه می‌دهد. در غزه، بیش از شصت هزار فلسطینی جان خود را با نسل‌کشی صهیونیست‌ها از دست داده‌اند. در لبنان و سوریه نیز حملات هوایی رژیم صهیونیستی ادامه دارد و خانواده‌ها را آواره کرده و زیرساخت‌ها را هدف قرار داده است.

تنها در ماه گذشته، بیش از ششصد نفر، عمدتاً زنان و کودکان، در صف دریافت غذا کشته شدند. صهیونیست‌ها گرسنگی و قحطی را به‌مثابه سلاح کشتار جمعی به‌کار می‌گیرند. انتشار تصاویر کودکان گرسنه غزه باعث شرمساری همگانی است. غزه امروز موزه جنایت بشریت و آزمایشگاه تست فناوری‌های کشتار است؛ غزه امروز جایی است که حق زیستن، با گلوله و قحطی مجازات می‌شود؛ چراکه به‌گفته وزیر دفاع رژیم آپارتاید اسرائیل "آن‌ها مردم فلسطین را «حیوانات انسان‌نما» می‌دانند که نباید اجازه داد هیچ آب و غذایی به آنها برسد".

غزه تنها یک نقطه روی نقشه نیست، بلکه مرکز آزمون وجدان انسانیت است. در برابر نسل‌کشی غزه نمی‌بایست تماشاچی بود؛ بلکه پیش از اینکه دیر شود باید جلوی نازی‌های قرن بیست‌ویکم را بگیریم. از توجه شما سپاسگزارم. / تسنیم 

کلمات کلیدی: قالیباف ژنو
مطالب مرتبط
ارسال نظر