گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

هشدار امارات به آمریکا درباره فروپاشی توافقات ابراهیم

هشدار امارات به آمریکا درباره فروپاشی توافقات ابراهیم امارات متحده عربی در پی تصمیم رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری، نسبت به فروپاشی توافقات ابراهیم هشدار داده و از دولت آمریکا خواسته است مانع این اقدام شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 04
کد خبر: ۲۸۸۲۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ امارات متحده عربی نسبت به پیامدهای الحاق کرانه باختری از سوی رژیم صهیونیستی هشدار داده و آن را تهدیدی جدی برای توافقات سازش و آینده روابط با تل‌آویو دانسته است.

به گزارش پایگاه «آکسیوس»، مقامات امارات در تماس با دولت آمریکا اعلام کرده‌اند که اگر اسرائیل اقدام به الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری کند، توافقات ابراهیم که در سال 2020 با فشار دولت وقت آمریکا امضا شد، در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت. منابع آگاه تأکید کرده‌اند تنها دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، می‌تواند مانع از این اقدام شود و در غیر این صورت بخش مهمی از میراث سیاست خارجی او نابود خواهد شد.

یک مقام ارشد اماراتی در گفت‌وگو با آکسیوس تصریح کرده است: «اجرای طرح‌های الحاق، روابط امارات و اسرائیل را به شدت تخریب خواهد کرد و هرگونه امید به یکپارچگی منطقه‌ای را از بین خواهد برد. اکنون اسرائیل باید میان الحاق یا ادغام منطقه‌ای یکی را انتخاب کند.» او همچنین الحاق را «ناقوس مرگ راه‌حل دوکشوری» توصیف کرده است.

بر اساس این گزارش، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو در هفته‌های اخیر نشست‌های داخلی متعددی درباره الحاق برگزار کرده اما تصمیم نهایی هنوز اتخاذ نشده است. دو منبع اسرائیلی مدعی‌اند مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جلسات خصوصی گفته است با این اقدام مخالفتی ندارد و واشنگتن مانع اسرائیل نخواهد شد. در مقابل، استیو ویتکوف، نماینده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا، هشدار داده که الحاق، توان آمریکا برای همکاری با جهان عرب بر سر طرح پساجنگ غزه و نیز احتمال توافق صلح میان عربستان و اسرائیل را از بین می‌برد.

امارات یادآوری کرده است که در سال 2020 شرط اصلی امضای توافقات ابراهیم، توقف طرح‌های الحاق بود و هرچند مقام‌های اسرائیلی مدعی‌اند این تعهد موقتی بوده، ابوظبی تأکید دارد هرگونه الحاق، نقض آشکار روح توافقات است.

در همین حال، لانا نسیبه، مشاور ارشد وزیر خارجه امارات، در گفت‌وگو با روزنامه «تایمز آو اسرائیل» ابراز اطمینان کرده که ترامپ «ابزارهای کافی» برای جلوگیری از این اقدام دارد و نخواهد گذاشت ستون اصلی توافقات ابراهیم به دست افراطی‌ها تهدید شود.

گزارش‌ها حاکی است روبیو به زودی به منطقه سفر خواهد کرد و در مراسمی با حضور شهرک‌نشینان صهیونیست در نزدیکی مسجدالاقصی شرکت خواهد داشت. همچنین او دستور داده است مانع حضور مقامات فلسطینی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اواخر ماه جاری شوند.

قرار است نتانیاهو امروز (پنجشنبه) نشست دیگری درباره طرح الحاق برگزار کند. از سوی دیگر، رون درمر وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی و از نزدیک‌ترین یاران نتانیاهو، به میامی و سپس به واشنگتن سفر خواهد کرد تا با روبیو و ویتکوف دیدار و گفت‌وگو کند./تسنیم

کلمات کلیدی: امارات اسرائیل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار