المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود

مکانیسم ماشه ۶ ماه به تعویق افتاد؟

بیگدلی با تاکید بر اینکه «سیاست انعطاف پذیر را باید ادامه دهیم»، ابراز امیدواری کرد اگر موضوع اسنپ‌بک تا ۶ ماه تمدید شود، «به نفع ماست و بتوانیم سیاست‌ها را یکسان و یک مقداری عقلانی‌تر کنیم».
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 12
کد خبر: ۲۸۸۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «علی بیگدلی» در ارزیابی خود از توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: به‌رغم آنچه درباره آن موافقت شده و یک شیوه‌نامه‌ای مشخص گردیده، اما هنوز صدای مخالفت با آژانس را می‌شنویم؛ به این معنا که یا آژانس و یا اروپایی‌ها را تحت فشار قرار دهیم که دست از فعال کردن مکانیسم ماشه بردارند و موجب یاس و ناامیدی غربی‌ها شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر مذاکراتی که میان سید عباس عراقچی و رافائل گروسی در قاهره انجام شده یک شیوه نامه است و براساس آن همان طور که آقای عراقچی اعلام کرد، اگر آژانس به سمت اجرایی کردن مکانیسم ماشه و همراهی کردن با اروپایی‌ها برود، توافق‌نامه را نادیده می‌گیریم.

این کارشناس مسائل اروپا همچنین بیان کرد: به‌رغم ابهامی که هنوز هست، این توافق مجموعا یک فضای ملایم‌تری را میان ایران و اروپا به وجود آورده است و امیدواریم این شرایط ادامه یابد.

بیگدلی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اروپایی‌ها تا حدودی عقب‌نشینی کنند و شاید تا ۶ ماه تصمیم آنها به تعویق افتد و فضا آرام‌تر شود، از سوی دیگر ایران هم باید تصمیم قطعی بگیرد و از اظهارنظر‌های پراکنده جلوگیری شود. دوگانگی سخت و سنگین در نظم دیپلماتیک به ما خیلی لطمه می‌زند.

وی ادامه داد: در هر حال شیوه نامه فضا را آرام‌تر کرده، اگر چه غربی‌ها به همه انتظارات‌شان نرسیده‌اند، اما بازرسان حتما به ایران می‌آیند ولی مانند قبل نیست. علاوه بر این گروسی هم درباره این که همه سایت‌ها را بررسی می‌کنیم، اظهار نظری داشته است، ضمن این که تکلیف اورانیوم‌ها نیز باید مشخص شود.

این کارشناس مسائل اروپا خاطرنشان کرد: سطح انتظار اروپایی‌ها یک مقداری بالاست و به ناچار باید با اروپایی‌ها همراهی کنیم، اروپایی‌ها اظهاراتی درباره مذاکره ایران با آمریکا مطرح کرده‌اند که جزو قطعنامه ۲۲۳۱ نیست، منتهی، چون تحت فشار قرار داریم ناچاریم سطح انتظار آنها را تحمل کنیم.

بیگدلی با تاکید بر اینکه «سیاست انعطاف پذیر را باید ادامه دهیم»، ابراز امیدواری کرد اگر موضوع اسنپ‌بک تا ۶ ماه تمدید شود، «به نفع ماست و بتوانیم سیاست‌ها را یکسان و یک مقداری عقلانی‌تر کنیم».

وی در پایان با بیان اینکه «محتویات شیوه نامه هنوز مشخص نیست»، گفت: در این شرایط و در پی نشست قاهره سطح فشار کاهش یافته و به نظر می‌رسد مکانیسم ماشه تا حدودی و در یک دوره نشست فصلی و یا دو دوره به تاخیر می‌افتد، اما باز هم بستگی دارد عملکرد ما چگونه باشد./همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار