«سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده

مکانیسم ماشه ۶ ماه به تعویق افتاد؟

بیگدلی با تاکید بر اینکه «سیاست انعطاف پذیر را باید ادامه دهیم»، ابراز امیدواری کرد اگر موضوع اسنپ‌بک تا ۶ ماه تمدید شود، «به نفع ماست و بتوانیم سیاست‌ها را یکسان و یک مقداری عقلانی‌تر کنیم».
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 12
کد خبر: ۲۸۸۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «علی بیگدلی» در ارزیابی خود از توافق ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: به‌رغم آنچه درباره آن موافقت شده و یک شیوه‌نامه‌ای مشخص گردیده، اما هنوز صدای مخالفت با آژانس را می‌شنویم؛ به این معنا که یا آژانس و یا اروپایی‌ها را تحت فشار قرار دهیم که دست از فعال کردن مکانیسم ماشه بردارند و موجب یاس و ناامیدی غربی‌ها شود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر مذاکراتی که میان سید عباس عراقچی و رافائل گروسی در قاهره انجام شده یک شیوه نامه است و براساس آن همان طور که آقای عراقچی اعلام کرد، اگر آژانس به سمت اجرایی کردن مکانیسم ماشه و همراهی کردن با اروپایی‌ها برود، توافق‌نامه را نادیده می‌گیریم.

این کارشناس مسائل اروپا همچنین بیان کرد: به‌رغم ابهامی که هنوز هست، این توافق مجموعا یک فضای ملایم‌تری را میان ایران و اروپا به وجود آورده است و امیدواریم این شرایط ادامه یابد.

بیگدلی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اروپایی‌ها تا حدودی عقب‌نشینی کنند و شاید تا ۶ ماه تصمیم آنها به تعویق افتد و فضا آرام‌تر شود، از سوی دیگر ایران هم باید تصمیم قطعی بگیرد و از اظهارنظر‌های پراکنده جلوگیری شود. دوگانگی سخت و سنگین در نظم دیپلماتیک به ما خیلی لطمه می‌زند.

وی ادامه داد: در هر حال شیوه نامه فضا را آرام‌تر کرده، اگر چه غربی‌ها به همه انتظارات‌شان نرسیده‌اند، اما بازرسان حتما به ایران می‌آیند ولی مانند قبل نیست. علاوه بر این گروسی هم درباره این که همه سایت‌ها را بررسی می‌کنیم، اظهار نظری داشته است، ضمن این که تکلیف اورانیوم‌ها نیز باید مشخص شود.

این کارشناس مسائل اروپا خاطرنشان کرد: سطح انتظار اروپایی‌ها یک مقداری بالاست و به ناچار باید با اروپایی‌ها همراهی کنیم، اروپایی‌ها اظهاراتی درباره مذاکره ایران با آمریکا مطرح کرده‌اند که جزو قطعنامه ۲۲۳۱ نیست، منتهی، چون تحت فشار قرار داریم ناچاریم سطح انتظار آنها را تحمل کنیم.

بیگدلی با تاکید بر اینکه «سیاست انعطاف پذیر را باید ادامه دهیم»، ابراز امیدواری کرد اگر موضوع اسنپ‌بک تا ۶ ماه تمدید شود، «به نفع ماست و بتوانیم سیاست‌ها را یکسان و یک مقداری عقلانی‌تر کنیم».

وی در پایان با بیان اینکه «محتویات شیوه نامه هنوز مشخص نیست»، گفت: در این شرایط و در پی نشست قاهره سطح فشار کاهش یافته و به نظر می‌رسد مکانیسم ماشه تا حدودی و در یک دوره نشست فصلی و یا دو دوره به تاخیر می‌افتد، اما باز هم بستگی دارد عملکرد ما چگونه باشد./همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار