واکنش حماس به احتمال تصویب قانون برای اعدام اسرای فلسطینی ارتش پاکستان: به آمریکا برای حمله به افغانستان مجوز نداده‌ایم السودانی: ائتلاف بین‌المللی سپتامبر ۲۰۲۶ از عراق خارج می‌شود ترامپ: خلبانان آمریکا ۲۲ سال برای حمله به ایران تمرین کردند عون: لبنان چاره‌ای جز مذاکره با دشمن ندارد پیام عراقچی درباره اظهارات گروسی و وزیر خارجه عمان: کسانی که میز مذاکره را منفجر کردند، آن را نابود کردند پاکستان بیش از ۱۵۰۰۰ پناهنده افغان را اخراج کرد انصارالله: ترجیح ما رویارویی مستقیم با رژیم اسرائیل است عربستان و آمریکا در آستانه توافقی بزرگ روسیه: ۶ شهپاد اوکراینی در دریای سیاه منهدم شدند ‌القسام از تحویل جسد ۳ اسیر اسرائیل خبر داد انفجار مهیب در الحسکه سوریه تل‌آویو مجوز ورود حماس به مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل را صادر کرد درخواست جدید نتانیاهو از دولت لبنان: انصارالله یمن تهدید بزرگی است نماینده آمریکا در سوریه: الجولانی برای امضای توافق پیوستن به ائتلاف ضد داعش به کاخ سفید می‌رود

روبیو: برخی رهبران جهان برای چند دقیقه دیدن ترامپ التماس می‌کنند!

وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با گفتن این که سازمان ملل فعالیت چندانی در صلح جهانی ندارد، مدعی شد که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور بانفوذترین و قدرتمندترین رهبر جهان در رقم زدن صلح در غرب آسیا و جنگ اوکراین است و رهبران جهان خواستار مشارکت او در ابتکارات منطقه‌ای هستند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۵ - ۰۱ مهر ۱۴۰۴ - 2025 September 23
کد خبر: ۲۸۹۸۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز با ادعای این که آمریکا بیش از هر کشور دیگری می‌تواند به حل‌وفصل مناقشه میان اوکراین و روسیه کمک کند، گفت: رئیس‌جمهور آمریکا بیشتر از هر یک از رهبران جهان شانس پایان دادن به این (جنگ) را دارد. به همین دلیل است که او بیش از هر کشور دیگری انرژی و زمان صرف این موضوع کرده است. کشور‌های جهان، از جمله ترکیه به ما التماس می‌کنند که مشارکت کنیم. آنها در نهایت، برای این که کاری انجام شود، به کاخ سفید می‌آیند.

حملات هوایی روسیه به اوکراین در میانه بی‌نتیجه ماندن تلاش‌های کاخ سفید و شرکای اروپایی آن برای برگزاری مذاکرات آتش‌بس میان روسای جمهوری اوکراین و کی‌یف در روز‌های اخیر شدت یافته است.

روزنامه «واشنگتن پست» روز جمعه در گزارشی نوشت که ترامپ تاکتیک دولت قبلی آمریکا تحت ریاست «جو بایدن» رئیس‌جمهور سابق آمریکا مبنی بر تحت فشار قرار دادن روسیه با تحریم‌ها را کنار گذاشته است.

با وجود این که وزیر امور خارجه فرانسه اخیرا از موافقت آمریکا با اعمال نوزدهمین بسته تحریمی علیه روسیه خبر داد، به نظر می‌رسد واشنگتن به‌رغم تعیین ضرب‌الاجل‌های مکرر برای مسکو برنامه مشخصی برای فشار آوردن به مسکو برای آتش‌بس ندارد.

روبیو با اشاره به دیدار آتی «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در کاخ سفید در جریان سفر به این کشور برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: رئیس‌جمهور اردوغان این هفته به کاخ سفید می‌آید تا با رئیس‌جمهور دیدار کند. تمام آنها می‌خواهند به کاخ سفید بیایند و با رئیس‌جمهور دیدار کنند تا مسائل را حل کند. ما دیدار‌هایی داریم که رهبران جهان التماس می‌کنند تا در آن حضور داشته باشند. آنها می‌گویند، «ما هم می‌توانیم مشارکت کنیم؟ می‌توانید ۵ دقیق وقت بگیرید تا با رئیس‌جمهور دیدار کنیم و با او دست بدهیم؟».

او افزود: با نگاهی به جنگ اوکراین، می‌بینیم رئیس‌جمهور (ترامپ) بار تلاش‌ها برای پایان دادن به آن را بر دوش کشیده است. سازمان ملل هیچ نقشی ندارد. اگر به غزه و اتفاقات آن‌جا با وجود حماس می‌افتد و کار‌هایی که اسرائیل برای آن انجام می‌دهد، نگاه کنیم، می‌بینیم سازمان ملل هیچ نقشی ندارد. در نیم‌کره غربی و در جایی مانند هائیتی که گروه‌های تبهکار اداره آن را بر عهده داشته‌اند که موجب ثبات‌زدایی در آن شده است، آمریکا از سازمان ملل خواسته است نقش مهمی ایفا کند. ما از حمایت زیادی برخورداریم. البته چین ممکن است مانع تلاش‌ها در این زمینه شود. اگر آنها این کار را کنند، سازمان ملل هیچ نقشی ایفا نخواهد کرد. به نظرم کاری که رئیس‌جمهور انجام خواهد داد، این است که سازمان ملل را به چالش بکشد تا معنا، هدف و کارآیی خود را به عنوان یک سازمان بیابد. به نظر می‌رسد این سازمان کار چندانی انجام نمی‌دهد.

با وجود تشدید بی‌سابقه تنش‌های منطقه‌ای به دلیل فعالیت‌های تنش‌زای آمریکا در غرب آسیا، کارائیب و آمریکای لاتین با گذشت کمتر از یک سال از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد: وقتی بحث این است که واقعا به صلح برسیم و واقعا به این رخداد‌ها پایان داده شود، آنها (کشور‌های جهان) به سراغ هیچ کشور دیگری نمی‌روند. آنها به سراغ ما و رئیس‌جمهور ترامپ می‌آیند و از او می‌خواهند مشارکت کند. مثلا حماس به فرانسه یا هیچ کشور دیگری نامه نفرستاده است. حماس ظاهرا نامه‌ای به رئیس‌جمهور ترامپ نوشته است، چراکه هر کسی حتی گروه شروری مانند حماس می‌داند که او تنها کسی است که قدرت و نفوذ کافی برای رقم زدن این اتفاق (صلح) را دارد.

ادعای روبیو درباره موثر بودن ترامپ در صلح در غرب آسیا در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ حتی با وجود تایید نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه با هدف قرار دادن غیرنظامیان و ایجاد گرسنگی انسان‌ساخت در این منطقه از سوی سازمان ملل، هنوز اقدامی برای متوقف کردن جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در غزه انجام نداده است.

آمریکا همچنین از حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به قطر-میزبان بزرگ‌ترین پایگاه هوایی واشنگتن در غرب آسیا-به بهانه ترور هدفمند رهبران حماس مطلع بود و طبق گزارش‌ها، مخالفتی با آن نکرد. قطر کشور میانجی مذاکرات آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی بوده است./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار