آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد

شرایط استفاده مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی

شرایط استفاده مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی رئیس کمیسیون طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به بیان توضیحاتی درباره کاهش سن بازنشستگی مادران شاغل پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۹ - ۱۵ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 07
کد خبر: ۲۹۱۱۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، امیرحسین بانکی‌پور با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: طبق بند (ت) ماده ۱۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مادران شاغلی که از زمان لازم‌الاجرا شدن این قانون یعنی از آبان ۱۴۰۰ به بعد صاحب فرزند یا فرزندانی شده‌اند، مشمول کاهش سن بازنشستگی می‌شوند. به این معنا که به ازای هر فرزندی که پس از این تاریخ به دنیا آمده، یک سال از سن بازنشستگی مادر کاسته می‌شود.

وی ادامه داد: در مورد فرزند سوم و بیشتر، یک سال و نیم سن بازنشستگی کم می‌شود یعنی اگر فرزند سوم به دنیا آمد سه سال و نیم از سن بازنشستگی کم می‌شود.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه اجرای این قانون دو شرط دارد، گفت: مادر حداقل ۲۰ سال سابقه کار و پرداخت بیمه و حداقل ۴۰ سال سن داشته باشد.

وی توضیح داد: مادری با یک فرزند با حداقل ۴۲ سال سن، با دو فرزند حداقل ۴۱ سال و با سه فرزند یا بیشتر با حداقل سن ۴۰ سال مشمول این قانون می‌شود لذا برای اجرای این قانون مادر باید حداقل ۴۰ سال و ۲۰ سال سابقه داشته باشد.

بانکی‌پور بیان کرد: میزان مستمری بازنشستگی نیز متناسب با سنوات بیمه پرداخت می‌شود؛ یعنی اگر مادری ۲۰ سال سابقه داشته باشد، مستمری نیز بر اساس همان ۲۰ سال محاسبه خواهد شد.

وی با بیان اینکه این قانون اجرا نشده است، گفت: در همین راستا کمیته خانواده، جمعیت و زنان در جلسه با حضور مسئولان تأمین اجتماعی، معاونت استخدامی و صندوق بازنشستگی، از اجرا نشدن این قانون گلایه کرد؛ آنها در پاسخ به بیان توجیهاتی پرداخت که از نظر ما قابل قبول نبود و بر لزوم اجرای درست قانون تاکید کردیم.

بانکی‌پور ادامه داد: در نهایت قول دادند که از این پس قانون برای تمام افراد متقاضی دارای شرایط، اجرا شود.

این نماینده مجلس درباره اینکه آیا این قانون منافاتی با قوانین دیگر درباره سن بازنشستگی ندارد، گفت: این قانون مربوط به سن بازنشستگی نیست بلکه به ازای هر فرزند، از سن بازنشستگی مادر کم می‌شود.

وی مجددا گفت: در صورتی مادر شاغل مشمول این قانون می‌شود که حداقل ۲۰ سال سابقه کار و بیمه داشته باشد که در این صورت به ازای هر فرزند یک سال از سن بازنشستگی او کم می‌شود؛ پس اگر مادری با ۳۰ سال سابقه بازنشسته می‌شود و از آبان ۱۴۰۰ به بعد صاحب یک فرزند شده باشد، با ۲۹ سال سابقه بازنشسته شود. اگر هم صاحب دو فرزند شده، با ۲۸ سال سابقه بازنشسته می‌شود./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار