به گزارش راهبرد معاصر؛ قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشورهای روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشورهای ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند.
حسن روحانی پس از پایان اجلاس اخیر سران اتحادیه اوراسیا، اعلام کرد که موافقتنامه ترتیبات تجارت ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا از 5 آبان امسال اجرایی میشود؛ بر این اساس ایران باید ظرف سه سال عضو اتحادیه اوراسیا شود.
تجارت ترجیحی ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا از 5 آبان کلید خورده و رسما از 25 آبان فرایند عملیاتی برای پیوستن ایران به این اتحادیه آغاز شده است.
رضا رحمانی افزود: صنعت و کشاورزی بخش مولد کشورند و باید توجه ویژه ای به ظرفیت های آنها در سطح کشور شوند.
رحمانی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال برای پیشبرد اهداف وزارت صنعت معدن و تجارت در راستای رونق تولید ۷ مهر و سی و چهار برنامه در این وزارتخانه تدوین شده و در دستور کار قرار گرفته است از جمله؛ نهضت ساخت داخل، توسعه معادن و صنایع معدنی کشور، بهبود فضای کسب و کار، تأمین منابع مالی مورد نیاز واحدها و...، که توسعه صادرات یکی از مهمترین عناوین در دست اقدام در این راستا به شمار میآید.
وی تصریح کرد: رونق تولید که امسال مقام معظم رهبری در ادامه نامگذاریهای حمایتی خود در بخش تولید کشور مورد توجه قرار گرفته است نیازمند تقویت صادرات و توسعه بازارهای صادراتی کشور است.
وزیر صمت تاکید کرد: مناطق مختلف کشور دارای ظرفیتهای صادراتی خاص خود هستند که باید مورد توجه قرار گرفته و بیش از پیش حمایت و تقویت شوند.
رحمانی گفت: در همه بخشها مهمترین پیش نیاز توسعه کشور یک همت والا ازسوی همه دستاندرکاران مرتبط است.
وی افزود: در مسیر توسعه صادرات برخی مشکلات ساختاری و همچنین زیرساختی داریم که باید همه موانع موجود را به شکل مناسبی رفع کنیم و در صادرات محصولات باغی و کشاورزی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از فروش فلهای یا نیمه فلهای به کار ببندیم.
وزیر صمت ادامه داد: الحاق کشورمان به پیمان اقتصادی اوراسیا، ظرفیت2های صادراتی بسیار خوبی برای استانهای حاشیه خزر، اردبیل و استان های آذربایجان شرقی و غربی قرار میدهد که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رحمانی اضافه کرد: در پیمان اقتصادی اوراسیا 360 قلم کالا از سوی کشور ما و 502 قلم کالا نیز از سوی سایر کشورهای عضو این اتحادیه دارای تعرفه ترجیحی میشود و همچنین تولیدکنندگان مکلف هستند تولیدات خود را به این کشورها صادر کنند.
وی گفت: توسعه مراودات تجاری و صادرات به 15 کشور همسایه امروز در اولویت اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت و در مجموع خود دولت قرار گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سفر اخیر خود به نمایشگاه واردات شانگهای چین افزود: سال گذشته میلادی کشور چین بالغ بر 2 هزار میلیارد دلار واردات انواع کالا انجام داده است که طبق برآوردهای انجام گرفته از سوی کارشناسان مربوطه کشور ما بالغ بر 700 میلیارد دلار در این زمینه ظرفیت صادراتی فقط به کشور چین را دارد.
رحمانی خاطرنشان کرد: فرآیند همکاریهای اقتصادی و تجاری با سایر کشورها امروز با پیگیری های بسیار جدی در سطح وزارتخانه و دولت در حال انجام است و در چند ماه آینده شاهد برگزاری4 جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی با سایر کشورها خواهیم بود.
وی تصریح کرد: در مراودات تجاری با کشورهای حاشیه خزر مازندران باید به عنوان یک استان پیش رو عمل کند و این کار میتواند زمینهساز اشتغال و توسعه سرمایهگذاری در این منطقه شود.
وزیر صمت در پایان با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره های تخصصی در سطح کشور گفت: جشنواره تخصصی کیوی نشتارود در شهرستان تنکابن و استان مازندران می تواند الگویی برای برگزاری جشنواره هایی از این دست در مناطق مختلف این کشور و معرفی فرصتها و ظرفیتهای متنوع صادراتی و تولیدی ما کشورمان شود.