اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

گروسی: آژانس فوق‌العاده بی‌طرف بوده/ بر سر حمله به تأسیسات ایران با کسی تبانی نکردیم

گروسی: آژانس فوق‌العاده بی‌طرف بوده/ بر سر حمله به تأسیسات ایران با کسی تبانی نکردیم مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با این ادعا که پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران، شواهد به آژانس نشان داده بود ایران در حال پنهان کردن چیزی از نظارت‌ها بوده است، تلاش کرد از مسئولیت خود در رابطه با ارائه گزارشی که زمینه‌ساز حملات ماه ژوئن به ایران شد، شانه خالی شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 February 22
کد خبر: ۳۰۲۴۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که آژانس در گزارش خود درباره برنامه هسته‌ای ایران پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی در ماه ژوئن که با مشارکت مستقیم آمریکا و بمباران تاسیسات تحت توافق پادمانی ایران با آژانس از سوی واشنگتن همراه شد، چه موارد نگران‌کننده‌ای در ارتباط با پایبندی ایران به توافق منع اشاعه تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) یافته بود، گفت که برخی به دلیل آنچه رخ داد آژانس را مقصر دانستند، اما «همان گزارش گفت که ما هیچ اطلاعی نداریم که نشان دهد ایران برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای داشته یا دارد.»

گروسی در گفت‌وگویی با نشریه فارن پالیسی در توضیح این‌که او از سوی ایرانی‌ها به دلیل نقش داشتن در زمینه‌سازی این حملات متهم شده است، افزود: «ما نه نیت بدی داشتیم و نه با کسی برای به راه انداختن جنگ علیه کشوری تبانی کرده بودیم که از هر نظر ممکن کاملا نامعقول است، چراکه آژانس باید بی‌طرف باشد و واقعیت را همان‌طور که هست بیان کند. ما می‌گفتیم که از یک سو، هیچ چیز نشان‌دهنده این نیست که آنها به سمت آن مسیر می‌روند، اما در عین حال عوامل نگران‌کننده‌ای وجود دارد. ما از ایران می‌خواستیم که دسترسی کامل به ما بدهد.»

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سطح دسترسی آژانس به تاسیسات اتمی ایران پیش از تجاوز با تکرار این ادعا که آژانس دسترسی کامل به تاسیسات اتمی ایران داشت، گفت: «ما به برخی چیز‌ها دسترسی داشتیم، اما موارد متعددی را کشف کرده بودیم از جمله آثاری از اورانیوم غنی‌شده در مکان‌هایی که اصلا به این برنامه هسته‌ای مرتبط نبودند. مشخصا چیزی پنهان شده بود؛ بنابراین سوالات متعددی وجود داشت، اما اتفاقی است که افتاده. ما نمی‌توانیم تاریخ را بازنویسی کنیم. آژانس همیشه فوق‌العاده بی‌طرف بوده است. واقعیت این است که ما تصویر کامل را ترسیم می‌کردیم.»

گفتنی است، ایران پس از وقوع حملات به تاسیسات اتمی ایران از سوی رژیم صهیونیستی و با همراهی آمریکا در ماه ژوئن با انتقاد از مدیرکل آژانس برای عمل نکردن به تعهدات قانونی خود برای حفاظت از تاسیسات اتمی ایران که تحت توافق جامع پادمانی آژانس قرار داشتند، همکاری با آژانس را به تعلیق درآورد. مقامات تهران همچنین گفتند گزارش گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران زمینه‌ساز این حملات غیرقانونی به تاسیسات اتمی ایران بوده است.

به علاوه ایران بار‌ها در شورای حکام و نیز در سایر مجامع بین‌المللی خواستار محکومیت حملات نظامی به تاسیسات هسته‌ای فعال و تحت نظارت آژانس از سوی مدیرکل آژانس شد، اما این درخواست هر بار از سوی وی رد شده است.

از نظر ایران رویکرد آژانس در قبال ایران و به ویژه در رابطه با حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای بر اساس استاندارد‌های دوگانه و سیاسی بوده است.

در عین حال ایران در راستای تامین نظر آژانس و ایجاد گشایش در مذاکرات سیاسی با میانجی‌گری مصر، توافقی را با آژانس درباره تعیین شیوه‌های جدید همکاری امضا کردند که این توافق نیز تحت تاثیر اقدامات ضد ایرانی از سوی کشور‌های اروپایی و آمریکا علیه ایران ملغی شد.

شایان ذکر است، بازرسی‌های آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران به جز تاسیساتی که مورد حمله نظامی قرار گرفته‌اند با مجوز شورای عالی امنیت ملی در سه ماه گذشته انجام شده است.

ایران تاکید دارد، باید پروتکل و قوانین جدیدی برای بازرسی از تاسیسات مورد حمله واقع شده از سوی آژانس پیشنهاد و توافق شود چرا که مقررات پادمان جامع پاسخ‌گوی شرایط جدید ایجاد شده برای ایران که در سطح دنیا بی‌سابقه است، نیست./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار